Postup fotbalistů Zlína do finále poháru je pecka a byla by škoda v něm neuspět, říká hráč kola Tomáš Plachý z tečovického Bivoje

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Poprvé v naší anketě vyhrál fotbalista Tečovic Tomáš Plachý. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, jaká bude odezva v kabině, z Tečovic jsme navíc dlouho vítěze naší ankety neměli?
Díky moc. Dostal jsem nějaké SMS, kde padala poměrně vysoká čísla v souvislosti s objemem nějakého kvalitního nápoje.
V neděli jste vyhráli v derby v Otrokovicích, což bylo obrovské překvapení, jak těžké utkání to bylo?
Tak samozřejmě Viktorka je v této soutěži zřejmě nejkvalitnější mužstvo na míči, to znamená že soupeře stojí velkou porci sil s nimi držet krok a taky ho čeká spousta běhaní bez balónu. Nám se dařilo první poločas velmi dobře bránit, kdy se soupeř nedostal k nějaké "gólovce" a sami jsme vyráželi do řady poměrně nebezpečných brejků. Když na nás Viktorka na začátku druhé půle vletěla tak jsme prvních patnáct minut moc nevěděli co si počít, a říkal jsem si jak dlouho to takhle zvládneme. Naštěstí od cca šedesáté minuty už jsme byli zase schopni podnikat výpady do obrany a věřil jsem, že to jsme schopni ubránit. Nakonec to dopadlo jak to dopadlo, a ač byla Viktorka rozhodně více na balónu a ve druhém poločase nás jasně přehrávala, tak jsme to tam v 90' + 3' dotlačili na 1:2 v náš prospěch. Bývalý trenér mi říkal, že se svým stylem hraní nemohu nikdy v zápase dostat křeče. No, tady se o mě v samotném konci pokoušely. Tolik asi teda k náročnosti.
Koho bys pochválil z Vašeho týmu za výkon na Viktorce? Kdo Tě zaujal v dresu soupeře, za který nastoupila i řada fluktuantů?
Pochvalu zaslouží celý náš tým, od gólmana až po útok, za bojovnost a víru v dobrý výsledek. Byl to jeden z těch týmových výkonů, kdy jeden zaskočil za druhého a snažili jsme si vzájemně pomáhat. Kdybych měl zmínit nějaké jméno, tak patrně Honzu Vopatřila za to, jak po celý zápas vydržel na hrotu "forčekovat" a rvát se o každý míč a oba stopery za řadu vyhraných soubojů. V dresu soupeře mě rozhodně zaujal Ferko Josef. Šel do druhého poločasu a byl obrovským oživením, kdy hrál 90 % balónů směrem dopředu. Výborně silově vybavený a bylo velmi těžké s ním svádět souboje.
Zatím se Vám na jaře hodně daří? Co se změnilo v kabině Bivoje přes zimní pauzu?
Připisoval bych to zejména dvěma faktorům. Za prvé skutečnost, že se vlastně nezměnilo víceméně nic. Zůstali jsme tak nějak pohromadě, více se semkli, sehráli a mladí kluci, kteří na podzim sbírali zkušenosti v každém zápasu, tak patří k lídrům týmu. Druhým faktorem je samozřejmě poctivá a kvalitní zimní příprava pod vedením našeho lodivoda Stanislava Vávry.
O víkendu Vás čeká doma Veselá s exligovým Tomášem Dujkou, soupeř prožívá také dobré jaro, co lze čekat od tohoto duelu?
Herní projev Veselé se mi na podzim velmi líbil. Hráli kombinačně po zemi, a věřím, že od svého stylu neupustili. Nám by tohle mohlo vyhovovat a mohlo by jít pro diváky o vcelku pohledné utkání. Tomáš Dujka byl samozřejmě na hřišti znát. Kluci mají v kabině vždycky nějaké představy, jak se bude utkání vyvíjet a na koho umíme a co lze čekat, pro mě osobně je ale každý zápas jiný a je třeba dát vždy o gól více než soupeř.
Myslíš si, že Nevšová letos postoupí do I. A třídy nebo se bude radovat otrokovická Viktorie?
Vzhledem k dosavadní suverenitě obou mužstev na špici tabulky v průběhu soutěže, jsme to Viktorce hodně zkomplikovali. Patrně soutěž vyhraje Nevšová, ale musím přiznat, ačkoliv mám v Nevšové řadu přátel, že bych postup přál Viktorce. Přijde mi jako stabilnější tým s velkou perspektivou, u kterého je menší riziko, že se z ničeho nic rozpadnou. Navíc by to bylo vhodné vzhledem k postavení jejich A mužstva. Nicméně oba dva týmy s momentální herní kvalitou by se v 1.A neztratily.
Kteří hráči z ostatních celků v této soutěži Tě zaujali? Co říkáš na výkony ostřílených harcovníků - Pavla Sedláčka, Michala Švacha nebo Dana Máčaly?
V soutěži je řada hráčů, kteří mají zkušenosti z 2. ligy, MSFL nebo divize. I když u těchto hráčů již není dynamika jako jejich přednost, tak rozhodně díky svým zkušenostem patří k tomu nejlepšímu, co je v soutěži a ve svých týmech by se od nich určitě měli ti mladší učit ne jenom jak fotbal hrát, ale i jak se na hřišti chovat. Když pominu zmiňované harcovníky a další jako je třeba Jirka Jarošů, tak bych určitě uvedl Vaška Tomšů z Nevšové, který nejen že dává řadu gólů, ale je pro tým neuvěřitelně platný svou bojovností směrem dozadu, kdy jezdí dokud má síly. Jinak na jaro se mi zatím určitě nejvíce líbil již zmińovaný Ferko Josef z Viktorky.
Jak jsi strávil dlouhou zimní pauzu, věnoval jsi se i jiným sportům?
Chodím hodně plavat, pravidelně na florbal, a jinak nějaké malinké posilování doma, aby člověk úplně nezvadl. Jinak jako řada hráčů hraji krajskou ligu sálové kopané.
Jaké jsou Tvé další zájmy kromě fotbalu a co Tvá rodina, podporuje Tě ve fotbalu?
Ve volném čase se snažím číst jak světovou literaturu, tak i nějakou tu literaturu, kterou bych mohl v budoucnu využít v zaměstnání. Jinak hraji na kytaru a rád zajdu s přáteli na fotbálek, florbal či jinou aktivitu, a pak to s nimi proberu u pivíčka. Jelikož hraji fotbal již od mládežnických let, tak bylo spíš doma zvláštní období, kdy jsem nějakou dobu nikde nehrál.
S kým si nejvíc rozumíš na hřišti i mimo něj?
Rozumím si s každým, kdo má snahu se zapojit do kombinace, což jsou naštěstí všichni v Tečovicích. Mimo hřiště jako tým posedíme bez problému všichni dohromady, což je určitě jedním z klíčů našeho úspěchu.
Co říkáš na postup fotbalistů Zlína do finále poháru, kde je prověří Opava?
Je to samozřejmě pecka. Byla by škoda teď ve finále neuspět, čímž by přišla celá předešlá snaha vniveč.
Co bys vylepšil na našem portálu - www.fotbalunas.cz
Musím se přiznat, že na stránky chodím hodně sporadicky, jen sem tam se podívat jestli nastoupil některý z mých známých a jak se mu dařilo. A zároveň také musím říct, že je to super web, kde se lze na jednom místě dočíst hodně o lokální kopané včetně sestav a průběhu utkání. To myslím, že nikde jinde na internetu nelze. Takže určitě palec nahoru. Námět k vylepšení – nevím do jaké míry je to realizovatelné, ale třeba zahrnout soupisky mužstev (vždy před sezónou a po zimní přestávce).
Dík za rozhovor a ať se Ti i nadále daří...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku