Těžké zápasy otáčíme díky odhodlanému týmovému duchu, říká Jan Šebesta, brankář Nového Města

Hráčem uplynulého kola se stal novoměstský gólman Jan Šebesta, který svým výkonem pomohl k další důležité výhře v boji Nového Města o záchranu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním zápase s Provodovem jste inkasovali už ve čtvrté minutě. Co jste zažíval, když v takto důležitém zápase dostanete rychlý úvodní gól?
Vstup do utkání nám vůbec nevyšel a nechytli jsme nástup soupeře, na který jsme se připravovali. Na psychice hráče to určitě nepřidá, když inkasujete v úvodu utkání, ale kluky už trošku znám a věřil jsem, že zbývá dostatek času na otočení skóre.
Ve druhém poločase se vašemu týmu podařilo stav otočit na svoji stranu. Díky čemu jste zvrátili skóre ve svůj prospěch?
Jak jsem již říkal v rozhovoru před měsícem. Všechny týmy ohrožené sestupem přes zimu mohutně posilovaly. Nové Město se vydalo cestou "zdravě namotivované party" a týmový duch rozhodl i těžké utkání v Provodově.
Vyjma zmíněné čtvrté minuty jste další gól nepustil, jak nebezpeční pro vás byli hráči soupeře?
Většinu kluků z Provodova znám z jejich dřívějšího působiště. Věděl jsem, že zejména bratrské duo Hlavů je velmi nebezpečné. Těší mě, že jsem z miniduelu s nejlepším střelcem soutěže Davidem Hlavou vyšel vítězně 4:1.
V závěrečných dvaceti minutách padla na obou stranách červená karta. Je to důkaz důležitosti zápasu, ve kterém se utkaly týmy bojující o setrvání v soutěži?
Troufám si říci, že vyloučení domácích po druhé žluté kartě bylo zasloužené. Červená karta na naší straně byla mírně přísná - po zakončení s hvizdem rozhodčího, chápu však stopera Dominika Nejmana, že moc branek nedává a užil si pocit vstřelené branky, určitě chce doléčit bolavý kotník. Je to však výborný hráč, který bude v domácím souboji s Kostelcem chybět
Před zápasem s Provodovem jste porazili i Dobrušku. Zdolali jste tak soupeře, kteří jsou v tabulce pod vámi. Dýchá se vám teď klidněji?
Tak určitě. Atmosféra v týmu byla výborná od začátku, ale pohled na tabulku je příjemnější a máme udržení krajského přeboru ve svých rukách.
V jarní části sezony zvítězilo Nové Město s vámi v sestavě čtyřikrát ze sedmi pokusů, zatímco během celého podzimu zvítězilo Nové Město pouze třikrát. Jak hodnotíte svůj příspěvek týmu?
Kluci ztratili v podzimní části hodně utkání neúspěšným penaltovým rozstřelem nebo prohráli o jedinou branku. Myslím si, že na jaře tým pocítil vážnost situace a o co se hraje. Samozřejmě jsem rád, že můžu týmu svými výkony pomoci, ale fotbal je týmový sport, takže na mých výkonech má velký vliv zodpovědnost a obětavost hráčů v defenzivní činnosti.
Zítra hostíte Kostelec nad Orlicí. Co od soupeře čekáte, budete si dávat pozor na konkrétního hráče?
Pár let zpátky jsem v Kostelci působil, takže většinu kádru znám. Kostelec má vysoké a důrazné hráče, musíme se tedy vyvarovat standardním situacím. Uděláme vše, abychom potvrdili těžce vydřené body z horké provodovské půdy. Největší hrozba hrozí od kanonýra Haška a přímých kopů kapitána Tondy Řeháka.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.