V Převýšově jsem se výkonnostně posunul výše, potvrzuje mladší z bratrů Krajákových

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče uplynulého 25. kola ČFL a jako vítěze jste zvolili Lukáše Krajáka z Převýšova, který se dvěma góly podílel na domácí výhře s Tachovem. Naše redakce pro vás připravila rozhovor s již dvojnásobným vítězem tohoto hlasování v této sezoně. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Podruhé jste se stal hráčem kola v této sezoně. Minule jste se jedním gólem prosadil do sítě Hořovicka, nyní jste se dvěma góly podílel na výhře s Tachovem. Jak se od sebe tyto zápasy lišily?
Tak v první řadě chci říct, že si ocenění velice vážím a je potřeba podotknout, že je to vizitka celého týmu, který pracuje na sto procent tak, jak má. K otázce – zápasy se měnily v tom, že na půdu Hořovicka jsme jeli papírově jako favorité, ale ani tam to nebylo lehké utkání, vyhráli jsme jen o gól. V zápase proti Tachovu se střetly dva sousedící týmy z vrcholu tabulky, takže se čekal vyrovnaný zápas a to se také naplnilo. My jsme zkrátka byli šťastnějším týmem, oni měli šance, my také, ale produktivnější tým vyhrál.
Nad Tachovem jste vyhráli poměrně jasným výsledkem, byl takový i průběh zápasu?
Jak jsem říkal, průběh zápasu byl víceméně vyrovnaný, my jsme dali už ve 3. minutě branku, Tachov vyrovnal poměrně šťastným gólem a my jsme si následně pomohli standardní situací, ze které jsme šli do vedení. V druhé půlce jsme měli štěstí, Tachovští přestřelili bránu z velké blízkosti a my naopak z protiútoku navýšili skóre už o dva góly. Z mého pohledu kvalitní zápas a diváka musel bavit.
V tabulce se posouváte nahoru, jaké umístění by bylo z vašeho pohledu pro Převýšov dosažitelné?
Když vezmu v potaz to, že s ani jedním týmem, co je v tabulce nad námi, jsme neprohráli, tak je v podstatě pro nás dosažitelná první příčka. (smích) Ale teď vážně, myslím, že tohle umístění odpovídá všem aspektům, které by měl tým na 4. příčce mít, jsme ambiciózní a je to vidět i při zápasech, jdeme si každý víkend za vítězstvím.
Jaké místo vám v sestavě nejvíce sedí? Co od vás osobně trenér Hrabík v zápasech očekává?
Nejvíc mně sedí ten post, který hraji každý zápas a to je pozice pod útočníkem - tzv. podhrotový hráč. A co ode mě trenéři očekávají, to si nechám z taktických důvodů pro sebe, protože zatím to nese ovoce a před námi je ještě několik zápasů, tak nechceme odkrývat všechny trumfy v rukávu. (smích)
Do finiše třetí ligy zbývá několik zápasů, ale první liga se ke svému konci rychle blíží. Velmi blízko máte k Hradci Králové, který bojuje o přežití. Věříte, že se dokáže vyhrabat z výsledkové krize a první ligu udrží?
Věřím, že ti kluci kvalitu mají na to, aby hráli první ligu. Jak to ale nakonec dopadne, jsem sám zvědavý.
Do druhé ligy se naopak řítí druhý nejlepší tým z Hradce Králové, posledně jste o postupu Olympie nepochyboval, nyní má již čtyřbodový náskok. A v příštím kole míří do Jiren, myslíte si, že v Jirnech neztratí a zdárně dokončí svůj hon za postupem?
Myslím si, že v Jirnech neprohrají. Olympie má zkušený tým, ale zápasy v Jirnech jsou pokaždé nevyzpytatelné, může se zde stát cokoliv, ale před námi je ještě hodně kol, takže Olympie se bude muset soustředit na každý zápas.
S blížícím se koncem sezony určitě přijde na řadu otázka vašeho dalšího působení. Zůstanete v Převýšově, nebo byste se chtěl probojovat do vyšší soutěže?
ČFL hraji nyní prvním rokem, před tím jsem působil pouze v mládežnických kategoriích FC Hradec Králové. Myslím, že za tu dobu, co jsem v Převýšově, tak jsem se výkonnostně posunul výše a od nové sezóny bych určitě rád zkusil soutěže vyšší, pokud se poštěstí.
V sobotu míříte do Chrudimi a naši tipéři zatím věří ve výhru domácích, maximálně vám dávají šanci na remízu. Ale přesto, máte sílu všechny tipující překvapit a vyhrát?
Chrudim je nepříjemný soupeř, mají dobré mužstvo, ale my jsme teďka ve výborné formě a nevidím důvod, proč bychom tam nemohli uspět. Jedeme si do Chrudimi pro tři body, očekávám zajímavé a kvalitní utkání.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.