Třeba mě syn v budoucnu donutí přemýšlet i o trenérství, říká Petr Žižka

Hráčem kola se stal dlouholetý hráč a kapítán týmu FC Hlučín Petr Žižka. Dvanáctou sezónu působí v tomto klubu. Povedlo se mu zahrát si druhou ligu a vyhrát třetí. Navíc prošel mnoha kluby a udělal si hodně přátel. Jak se dívá na úspěchy a budoucnost v Hlučíně?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mohl byste nám povědět něco o vaší dosavadní kariéře?
S fotbalem jsem začínal v Polance nad Odrou. Prošel jsem Vítkovicemi, Orlovou, Třincem , Duklou Hranice a Dolním Benešovem. Nejdelší část kariéry jsem strávil v Hlučíně. Dvanáct sezon. Zažil jsem tady nejhezčí fotbalové roky. Zahrál jsem si druhou ligu. Poznal spoustu přátel.
Co považujete za svůj největší fotbalový úspěch?
Zahrál jsem si pár let profesionálně druhou ligu. Dokázali jsme vyhrát třetí. To jsou takové dílčí úspěchy mé fotbalové kariéry.
Bude vás toto ocenění stát něco do klubové kasy?
Asi něco ano. Nemáme to napsané v sazebníku, ale jak to kluci zjistí, budou to tam chtít přidat. Ale jsem pokladník. Musím to schválit.
Dal jste nádherný gól. Povedl se vám někdy hezčí nebo toto byl nejhezčí gól v kariéře?
Ne. Hezčí gól jsem zatím ještě nikdy nedal.
Jaké cíle máte pro letošní sezónu?
Každý chce vyhrávat, být první, ale cílem pro tuto sezonu je držet se v první trojce.
Máte s Hlučínem vyšší ambice, než MSFL?
Vedeni nás k postupu netlačí. Chtějí hrát špici třetí ligy. Nevím, co by se stalo, kdyby se ta mozžost naskytla. Možná by to chtěli. Ale v kabině se o tom nebavíme. Máme v kádru spoustu kluků, co si už druhou ligou prošli. Někteří dokonce i první. Spousta nás má zaměstnaní. Podle mého názoru, je hrát špici třetí ligy a držet si nějakou úroveň pro Hlučín to nejlepší.
Vzhledem ke svým zkušenostem, neplánujete se věnovat později trenérské činnosti?
Abych řekl pravdu, zatím jsem nad tím moc nepřemýšlel. Ale možná, že jak přestanu hrát, tak mi bude fotbal chybět a začnu nad tím uvažovat. Mám syna, který chodí hrát za přípravku Kozmic, třeba mě to donutí nad tím začít více uvažovat.
Je nějaký tým, proti kterému hrajete rád a proti kterému naopak nerad?
Nemám konkrétní tým, proti kterému bych hrál raději a naopak. Vždycky se ale hraje lip proti týmu, který chce hrát fotbal. Libí se to potom i lidem.
Je v MSFL nějaký hráč, jehož hra se vám líbí, případně s kým byste si chtěl zahrát?
Takhle jsem se na to nikdy nedíval. Ve třetí lize je spousta talentovaných hráčů. Ale nějaké konkrétní jméno mě nenapadá.
Koho tipujete na vítěze MSFL a na postup do FNL?
Tak nejblíže k prvnímu místu má zatím Uničov. Je tam i béčko Olomouce a jsme tam i my. Ale ve hře je ještě spousta bodů. Třetí liga je hodně vyrovnaná. Může se to ještě zamíchat. Ale Uničov má silný a zkušený kádr. Měli by si to pohlídat. Sám jsem ale zvědavý, kdo bude chtít postoupit do druhé ligy.
Na jaký klub, ve kterém jste působil vzpomínáte nejraději a proč?
Určitě na Hlučín. Zažil jsem tady skvělou partu. Výborné fotbalisty. Prožil jsem zde nejlepší fotbalové roky. I když vždycky to nebylo jednoduché.
Sledujete portál fotbalunas.cz?
Ano, párkrát jsem se na něj podíval.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.