ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Jsme s trenérem domluveni, že v případě zranění, karet, dovolených přijdu a vypomůžu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Na naše otázky odpověděl Roma Mika ze Staré Bělé, který obul kopačky takřka po roce a půl. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Kde jste sháněl podporu?
Děkuji. Podpora přišla z kabiny, od spoluhráčů, i od rodiny.
Jaký bude příspěvek do klubové kasy za tuto výhru?
Vždy, když je někdo ze Staré Běle v sestavě kola, stává se pravidlem, že zvítězí. Lahvinka mě asi nemine.
Pojďme k zápasu s Jakubčovicemi. Podle výsledku to vypadá na jasnou záležitost, ale zase tak jasné to nebylo. Popište nám tento zápas.
Soupeř nás ze začátku utkání zatlačil. My jsme byli zbytečně nervózní, nedali jsme si dvě tři kloudné přihrávky. Z jejich tlaku jsme po drobné chybě dostali gól. Obdržená branka nás ale nepoložila, a po vyrovnání jsme byli už lepším týmem. V poločase jsme se vyhecovali a druhá půle patřila jasně nám. Hodně pomohlo vyloučení soupeře v 60. minutě, které jsme vzápětí potrestali brankou. A pak se rozjela starobělská mašina. Dali jsme další tři branky asi za šest minut a bylo hotovo. Hráli jsme opravdu dobře.
Vy sám jste vsítil jednu branku. Popište nám ji?
Kopali jsme rohový kop. Balon letěl na malé vápno, a já jsem ho hlavou dal na zadní tyč. To byla pro mě taková třešnička na dortu.
Jaké ambice má Váš tým. Předpokládám, že asi postupové?
Kluci mluví o postupu s respektem a já jim ho moc přeji, snad se jim to povede. Já už ale netrénuji a nehraji asi osmnáct měsíců. Jsme s trenérem domluveni, že v případě zranění, karet, dovolených atd. přijdu a vypomůžu. Tato situace nastala, a tak jsem po dlouhé době rád nastoupil. Sice to stálo v mém věku třiceti devíti let hodně sil, a ještě tři dny po zápase mě všechno bolí. Přesto jsem měl ze zápasu, ale i po zápase velice dobrý pocit. Je tu skvěla parta kolem výborného trenéra.
Teď Vás čeká Oldřišov venku. S jakým cílem pojedete na jeho hřiště?
Já nejedu, kluci jdou od zápasu k zápasu, a chtějí pokaždé vyhrát, jak jinak.
Popište čtenářů vaši kariéru.
Zažil jsem toho opravdu hodně za těch třicet let fotbalu. To by bylo na samostatný článek. (smích) Začínal jsem od malička v NH Ostrava, kde jsem hrál až do dorostu. V mužích jsem začínal v FC Bílovec. Na vojně jsem působil v Hranicích na Moravě a v Lipníku nad Bečvou. Pak ještě Horní Žukov, Baník Albrechtice, Brušperk, Čeladná, Prostřední Bečva, Markvartovice, NH Ostrava, Šilheřovice a kariéru končím ve Staré, Bělé kde si rád zahraji i za staré pány.
Láká Vás zahrát si ve vyšší soutěži?
Mě už ne, stojí to hodně sil (smích) a není čas. Přednost dostává rodina.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek? Bylo jich hodně, vždy když se podaří postoupit, a to se mi povedlo několikrát, je to paráda. A snad to zažiji ještě jednou tady v Běle, ale nic nechci zakřiknout.
S kým byste si chtěl zahrát v jednom týmu?
Se svým synem, ale to je asi nereálné, protože mu je teprve osm let. Ale nikdy neříkej nikdy! A když ne zahrát, tak aspoň podívat.
Máte nějaký předzápasový rituál?
V mém věku už ano. Brufen a energy drink.
Kdo myslíte, že vyhraje letošní Ligu mistrů?
Přeji to Juventusu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.