Cíle na umístění byly, ale pokud nezlepšíme ofenzívu, tak budou pořád v říši snů. To říká Muž kola Jan Lexa

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratulace k výhře v anketě Muž kola. Kdo se podle postaral o největší porci hlasů a komu by si chtěl touto cestou poděkovat?
Děkuji za gratulaci, v první řadě bych chtěl poděkovat své přítelkyni, která hlasovala každou možnou chvilku, i když to s tím naším malým špuntem nemá jednoduché, pak klukům z týmu, kteří se taky snažili podle svých možností, kolegům z práce a všem dalším, kteří poslali hlas.
Těšil se na tebe pokladník týmu? Bude to jednorázová platba do kasy nebo to tvá peněženka pocítí v hospodě?
Tak pokladník se těší určitě, ale mám pro kluky už něco připraveného do kabiny, když je po tréninku žíža. (smích)
Jarní část je v plném proudu. Je z čeho čerpat ze zimní přípravy? Jak vůbec probíhala zima v Dívčicích?
Zimní přípravu zrovna hodnotit nemůžu, páč sem jí docela obstojně flákal. Naštěstí mám docela fyzicky náročnou práci, tak nějaký síly jsou, ale není to to pravý ořechový.
Po dvou těsných porážkách vás čekal doma soupeř z Lipí. Čeho jste se chtěli vyvarovat, abyste neodešli bez bodů i ve třetím jarním zápase?
Chtěli jsme se vyvarovat naší velké bolesti, což je neproměňování šancí. Těžko se vyhrává, když se nedávají jasný tutovky a že jsme jich měli za tyhle 3 jarní zápasy.
Po bezbrankovém poločase se probudili vaši ofenzivní hráči a třemi góly nasměrovali váš tým ke třem bodům. Jak si viděl zápas ty ze hřiště? Překvapilo tě něčím Lipí?
Bylo mi jasný po poločase, že to bude těžký až dokonce, protože jsme v první půli zahodili tři nebo čtyři tutovky. Lipí mi přišlo slabší, na podzim kousali víc, ale asi je to dáno i tím, že mají oproti nám menší hřiště. Chvílemi to vypadalo, jako když neví, co mají dělat.
Dívčice jsou aktuálně na pátém místě odstup na nejlepší tři týmy je 6 a více bodů. Stanovili jste si nějaké cíle před jarní částí?
Cíle nějaký určitě byly, ale pokud nezlepšíme ofenzívu, tak budou pořád v říši snů.
Kde jste začínal s fotbalem a kterými kluby jste prošel?
S fotbalem jsem začínal v Olešníku, pak jsem byl v Týně nad Vltavou, poté návrat do Olešníka, pak jsem to zkoušel v Albrechticích nad Vltavou a nakonec zakotvil v Dívčicích.
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Jelikož mám synka, kterému je 2,5 roku, tak se vesměs vše podřizuje jemu. V zimě bruslení a bobovaní a v létě pokud možno každou volnou chvilku někde u vody. A samozřejmě rád posedím s kluky po zápase u piva. (úsměv)
V dalším kole vás čeká cesta k druhému týmu tabulky do Úsilného. Na podzim jste doma schytaly debakl 0:6. Co bude největší hrozba pro vaši obranu, aby se výsledek neopakoval? A jak vidíte šance svého týmu v jarní odvetě?
Bohužel zrovna na tento podzimní zápas jsem chyběl, takže nemůžu posoudit v čem je největší síla Úsilného, každopádně budou mít výhodu svého malého hřiště. Musíme se hlavně soustředit sami na sebe, makat jeden za druhého, jako to bylo doteď a věřím, že tu smůlu venkovních zápasů prolomíme už teď.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.