Nebránil bych se dobré nabídce do profi fotbalu, prozradil střelec víkendového hattricku František Dvořák z Tachova

Napínavé hlasování o nejlepšího hráče 24. kola bylo otevřené až do samotného konce. Dlouho to vypadalo na triumf Martina Voráčka z Písku, nakonec těsně vyhrál František Dvořák z Tachova, střelec hattricku do sítě rezervy Táborska. V tomto kole jsme udělali výjimku a připravili rozhovor s oběma hráči, rozhovor s vítězem naleznete v tomto článku, s poraženým pak ve článku níže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se již čtvrtým hráčem Tachova, který byl zvolen hráčem kola ČFL. Máte opravdu všichni takovou podporu? Sledujete v kabině náš portál a navzájem se podporujete?
Podporu máme hlavní díky našemu pokladníkovi Danovi Houdkovi, který je v tomto ohledu velmi aktivní a vždy rozesílá odkazy na sestavu kola snad všem svým kontaktům v telefonu. Velmi aktivní je proto, že za zvolení hráče kola musí daný hráč zaplatit určitou částku do kasy a z toho má Dan největší radost, snad větší než ze samotných vítězství. Chtěl bych Vás poprosit, dejte ho do nějaké sestavy kola, i když on si to moc nezaslouží, ale mi ho rádi obereme o nějaké ty peníze! (smích)
Do sestavy kola jste se nicméně dostal zaslouženě vstřeleným hattrickem v domácím zápase s rezervou Táborska. Byl to pro vás lehký zápas? Trenér Vaigl uvedl, že nebyl s prvním poločasem spokojen.
Žádný zápas není lehký, pokud se na něj dobře nepřipravíte. Je pravda, že první poločas jsme v kombinaci strádali a zbytečně ztráceli balony. Občas vymýšlíme zbytečně složité přihrávky, neřešíme dané herní situace jednoduše a potom přicházíme o balon, o který potom musíme o to víc bojovat.
Ještě jedna otázka k minulému zápasu, jaké to je, když na zápas dorazí soupeř bez náhradníků? Je to velká výhoda, když soupeř nemůže střídat?
Tak to si netroufám komentovat, to je věc daného týmu, ale myslím si, že je složité udržet kvalitní kádr „A“ týmu, který má Táborsko ve druhé lize (FNL) a zároveň mít kvalitní a početné „béčko“ ve třetí lize. Navíc „A“ tým Táborska hrál v daném týdnu dva zápasy, první ve středu a druhý o víkendu, kdy cestovali do Ostravy, a proto si myslím, že ani víc hráčů z „A“ týmu nemohlo svému „béčku“ pomoci.
S fotbalem jste začínal v Tachově, odkud jste zamířil do Viktorie Plzeň. Za jaké věkové kategorie jste ve Viktorii hrál a potkal jste v nich některého z aktuálních ligových hráčů?
Ve Viktorii jsem působil od nějakých 11 let. Hrál jsem za žákovské a dorostenecké týmy. Ke konci působení ve Viktorii jsem hrál za „B“ tým, který v té době hrál ještě ČFL a poté svoji juniorskou soutěž. Občas jsem se na tréninku potkal s klukama, kteří nyní hrají za „A“ tým Viktorie Plzeň. Nejvíce se vídám a kamarádím s Patrikem Hrošovským, který přišel do Viktorie, když jsem tam byl ještě i já a chvíli jsme spolu i bydleli. Je to nesmírně pracovitý kluk a tímto ho zdravím.
Podobně jako spoluhráč Matěj Kyndl jste nejprve zamířil hostovat do Domažlic a až poté do Tachova. Pokud se nepletu, vrátil jste se do svého rodného města. Čím to, že jste ani vy v Domažlicích nevydržel déle než jeden rok?
Do Domažlic jsem chodil hrát už dříve, jelikož to byla farma Viktorie Plzeň, takže celkově jsem tam byl déle než rok, ale poté jsme nenašli se zástupci Domažlického fotbalu společnou řeč a já jsem se rozhodl pro návrat do Tachova a musím říct, že jsem velmi rád za toto rozhodnutí, jelikož jednání a práce okolo fotbalu je zde podle mě na vyšší a kvalitnější úrovni.
Určitě se v kabině řeší téma finiše první ligy, komu věříte více? Udrží Slavia první místo a po dlouhé době získá titul, nebo zůstane titul v pro vás zřejmě osobně bližší Plzni?
Samozřejmě, že dění v první lize sledujeme. V kabině jsme rozděleni na takové dva tábory. Jeden tábor (početnější a rozumnější) fandí Viktorii Plzeň a druhý tábor (ti co tomu nerozumí) fandí Spartě Praha. Jelikož je Sparta mimo hru o titul, tak Sparťani jsou u nás v kabině teď trochu beze slov. (smích)
Jste hráčem ročníku 1992, dalo by se tedy očekávat, že byste mohl chtít do profifotbalu. Je tomu tak, nebo máte do budoucna jiné plány?
Nebránil bych se dobré nabídce do profifotbalu. Nějaké nabídky už jsem dostal, tak uvidíme, kde skončím.
Jaké plány do budoucna má samotný Tachov? Ve vaší druhé sezoně v ČFL již nebojujete o udržení, ale spíše o postup. Chtělo by klubové vedení v dohledné době do druhé ligy?
Myslím, že Tachov zatím postup do druhé ligy neřeší, samozřejmě nás všechny těší, že jsme v přední části tabulky, ale soutěž je tak vyrovnaná, že se nám nepovedou tři zápasy a můžeme být hned osmí. Z tohoto důvodu se snažíme být pokorní a bojovat každý zápas. Do budoucna by se mi druhá liga v Tachově líbila a myslím, že zázemí by na druhou ligu v Tachově mohlo být dobré.
Ve vaší kabině je několik hráčů se zkušenostmi z vyšších lig, ale přesto, jakého z Vašich spoluhráčů byste poslal do druhé či případně první ligy?
V kabině máme několik šikovných hráčů, kteří jsou již ve třetí lize ostřílení a někteří mají i na vyšší soutěž. Máme celý tým kvalitní a je těžké jmenovat jen někoho z nich, ale kdybych měl někoho vybrat, asi bych vybral Matěje Kyndla, Martina Hoffmanna nebo Honzu Matase. Ale musím dodat, že by se mohli ve vyšších soutěžích prosadit i další hráči Tachova, přece jenom „balon je kulatej a fotbal nemá logiku“. (smích)
V neděli míříte do Převýšova, s jakým cílem vyrazíte a jaký výsledek by pro vás osobně byl přijatelný?
Jedeme bojovat, čeká nás kvalitní soupeř na malém hřišti. Bude to hodně o soubojích a budeme rádi za každý bod.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.