Určitě bych pro sebe nehlasoval, to nosí smůlu, říká pětibrankový střelec a vítěz kola Jan Rillich

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratuluji k vítězství, sledoval si anketu a hlasoval pro sebe?
Díky, díky, ale dozvěděl jsem se to až teď od tebe, čekal jsem spíš, že tam za béčko bude tenhle týden náš gólman Fanda. A určitě bych pro sebe nehlasoval, to nosí smůlu.
A jaké jsou tedy tvé pocity, když si zvítězil?
Samozřejmě je to hezký pocit, ne že ne, ale v situaci, v jaké je naše béčko, mě těší hlavně to, že ty góly vedly ke třem bodům.
Podle mého jste zatím největším překvapením jarní části, když jste neztratili za dvě kola ani bod. Čím to je, že se vám momentálně daří? Projevuje se na vás zimní příprava?
Myslím, že se projevuje hlavně to, že jsme se na oba zápasy sešli ve výborný sestavě. Ale vedle výhody je to taky trošku problém, protože u nás 'výborná sestava' znamená 5/11 kluků z áčka v základu, a to je hrozně moc. Týmy si samozřejmě mají navzájem pomáhat, ale u nás je ta závislost hrozně velká, a potom to dopadá tak, že se bez áčka béčko v jedenácti skoro nesejde.
Taková je bohužel situace v poslední době u B týmů. Také jich několik bylo kvůli tomu zrušeno. Spekulovalo se dokonce i o vašem béčku, že se rozpustí. Jak vypadá situace nyní? Máš nějaké zprávy, které bys mohl čtenářům sdělit?
Protože tak vypadá situace ve spoustě béček, jak říkáš, asi není co tajit. Před sezónou byla schůze, kde se hlasovalo. Výsledek byl, že se béčko zachovalo, což je jedině dobře, ale spousta hrdých hlasů, co slibovalo, že bude poctivě chodit, bylo naposled možná na dokopný. A pak to dopadá tak, že nás má většina prostě zápas v sobotu i v neděli. Dokud je na to čas, dá se to zvládnout, ale je to taky o zranění, a to si opravdu nemůžeme dovolit. Na druhou stranu, když se zruší béčko, Áčko to může za chvíli odnést třeba sestupem, kdo ví. Proto je potřeba udělat všechno pro to, aby se zachovalo.
Pojďme k zápasu, ve kterém si dal pět branek. Povedlo se ti už někdy?
Myslím, že jednou nebo dvakrát v žácích, ale protože tam byli většinou obránci o kus mladší než já, není to něco, čím bych se mohl vytahovat. (smích) Každopádně v mužích určitě ne, jen jednou to byly myslím čtyři.
Takový zápas se jednomu hráči nepovede každý den. Bylo těžké vstřelit tolik branek? Jak k nim vůbec došlo?
Já ani nevím, na čtyři z nich jsem dostal dobrou přihrávku a jeden jsem si tak nějak vypracoval sám, každopádně to bylo asi jen štěstí, na co jsem sáhl mi tam spadlo. Obrana soupeře taky nebyla nejorganizovanější (se vším respektem), což pomohlo.
O víkendu vás čeká těžký zápas na půdě Českého Krumlova, s čím na Slavoj pojedete?
Já doufám že aspoň s jedenácti lidmi. Takhle teď těžko říct.
To nejsou příliš dobré zprávy. Na druhou stranu máte Krumlovu co vracet. Doma jste mu podlehli 0:4 a teď máte v zádech dvě vítězství a jednu těsnou porážku s Kájovem z posledního podzimního duelu. Mohou vás poslední výsledky namotivovat k bodovému zisku z horké českokrumlovské půdy?
Určitě můžou, protože se máme od čeho odrazit. Ale měla by nás motivovat hlavně naše situace a postavení v tabulce. Nikdo nechce zůstat takhle dole. V Krumlově to určitě nebude jednoduchý, ale když se sejdeme, jako na Přídolí a Novou Ves, můžeme si klidně odvézt tři body.
Na závěr ti položím pět otázek, jako každému vítězi kola. 1) V jakém týmu si poprvé vyběhl na trávník?
Poprvé jsem vyběhl na trávník v Krumlově.
2) Jaký tým je tvůj nejoblíbenější?
Nejoblíbenějším týmem je v tuzemsku Sparta, v zahraničí pak asi PSG.
3) Máš nějaký životní sen? Pojí se třeba s fotbalem?
Životních snů mám spoustu, s fotbalem se pojí asi akorát ten, aby se nám to ve Frymburku nerozpadlo. (úsměv)
4) Máš nějaký fotbalový moment, který ti nejvíce utkvěl v paměti?
V paměti mi utkvěl první gól za béčko, protože jsem tehdy v tom zápase dal rovnou hattrick, tak to bylo ještě o něco sladší.
5) Poslední otázkou je, co si dáš nejraději k jídlu a k pití?
Poslední otázka je nejtěžší, ale z jídla teda vyberu pizzu, což asi fakt není moc originální, a k pití mám úplně nejradši čaj, konkrétně třeba různý typy oolongů (tradiční čínské a tchaj-wanské čaje charakterizované jejich zpracováním - pozn. redakce).
Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí v dalších zápasech.
Taky díky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.