Díky fotbalu jsem poznal spousty skvělých přátel a defakto i manželku, říká hráč kola Lukáš Makovička

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství v anketě Hráč kola. Kdy a kde jste začal s fotbalem?
S fotbalem jsem začínal celkem pozdě asi v 10 letech v Horní Vsi. Taky je to na mé technice znát (smích).
Kterými kluby jste dále prošel ve své kariéře?
Za žáky jsem hrál v Horní Vsi, za dorost Spartak Počátky poté asi 2 roky za SK Horní Ves (okresní přebor), potom jsem přestoupil do Slavoje Žirovnice ve kterém jsem hrál krajský přebor Vysočiny a posléze za B tým okresní přebor, potom jsem zamířil do FK Studená, kde zřejmě dožiji (smích).
Dosáhl jste ve fotbale nějakých zajímavých úspěchů?
Největší úspěch byl postup z A. třídy zpátky do kraje s Žirovnicí a samozřejmě jsem díky fotbalu poznal spousty skvělých přátel a defakto i manželku.
Jak hodnotíte váš víkendový zápas a váš výkon v tomto utkání?
Do Novosedel jezdím nerad, protože tam je to vždycky boj a navíc hrají dobře. Ale hned od začátku mě potěšilo hřiště, konečně na jaře pořádnej plac. I když nám chyběli tři borci ze základu, tak jsme se s tím popasovali slušně a vybojovali jsme důležité vítězství. Nastoupil jsem na levé obraně a musím říct, že mi to tam sedlo. No a potom rozhodující gól a tři body, prostě paráda.
S kým hrajete tento víkend a co očekáváte od zápasu?
O víkendu přijede, podle mého názoru, silná Stráž nad Nežárkou. Tento tým v zimě posílil a na jaře do toho začal pořádně šlapat. Bude to těžký boj, ale měli bychom být v plné sestavě takže doufám, že to zvládneme a urveme tři body.
Na který zápas v sezóně se nejvíce těšíte?
Těším se na zápas ve Staré Hlíně, protože tam je to nejlepší hříště v té naší lize (smích). A doufám, že se brzy dočkáme takového parádního hříště i u nás.
Kdo je váš nejoblíbenější spoluhráč ve vašem týmu?
Tato otázka je velice těžká, protože Peter Adamec dal do kupy opravdu skvělou partu, od mladých až po ty dříve narozené, ale pokud musím jmenovat jedno jméno, tak je to Tomáš Lindourek. To je neuvěřitelný hráč s talentem od Pána Boha, obounohý, dvoje plíce, hra hlavou, geniální nahrávač, takový studenský Mozart. Nechápu, že ještě kope pralesní ligu, to je hráč pro krajskou soutěž. S tímto hráčem jsme nejsilnější v okrese. Ale jsem velice rád, že ho máme v týmu my, protože bránit takového hráče by byl strašný úděl. S tímto člověkem si vždy rád kopnu.
Máte nějaký oblíbený tým či hráče?
Manchester United za éry sira Alexe Fergusona, Reálek a Juventus. Z hráčů bych jmenoval třeba Nestu, Canavara, Ramose, Gudjonsona a potom skvělého a neskutečného hráče se kterým jsem si zahrál v jednom týmu a to je Václav Staněk ze Slavoje Žirovnice.
Chodí se na zápasy vašeho týmu dívat někdo z vaší rodiny?
Občas se zajde mrknout tchán se švárou, jednou byl ve Studený táta a ten řekl, že z toho bolí oči, takže největší moje fanynka je moje neteř Markétka, která mi vždycky moc fandí, ale musím říct že fanoušci ve Studené jsou parádní blázni a vždy udělají bombastickou atmosféru. Bubny, trumpety, ohně prostě paráda. Následná děkovačka i po prohraném zápase. Opravdu parádní fanoušci. Tímto bych jim rád poděkoval a chtěl bych jim slíbit, že se budeme rvát až do konce.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Tento portál se mi moc líbí a budu vám dál fandit.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.