Trenér za ty léta ví co si můžu dovolit, stačí jeden pohled a mám dovoleno polevit, říká s úsměvem David Schneider

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jarní část je na samém úvodu, tak mě nezbývá než se zeptat, jak jste jako nejstarší hráč týmů zvládal zimní přípravu. Dával vám trenér úlevy nebo jste jel to samé co mladší spoluhráči?
Zimní příprava byla dobrá. Trénovali jsme v Plané v hale, kondičku i techniku. Na závěr bylo soustředění v Loučovicích, kde se nabírala fyzička. Abych pravdu řekl, cítil jsem se v pohodě. Je pravda, že v těchto letech už to víc bolí a tělo tolik nebere, ale příprava splnila svůj cíl. A trenér? Ten ví za ty léta co si můžu dovolit, stačí jeden pohled a mám dovoleno polevit. (úsměv)
Vstup do jara se vám vydařil zvítězili jste v Mladém. O víkendu vás čekal lídr tabulky z Římova, se kterým jste na podzim těsně prohráli. Chtěli jste začít proti soupeři opatrně nebo jste se nekoukali proti komu hrajete?
Abych pravdu řekl, nekoukali jsme proti komu hrajeme. Římov nehraje pěkný fotbal. Na podzim jsme tam prohráli těsně 3:2 po dvou penaltách a minulý týden jsme udělali 3 chyby v obraně a Římov je využil. Jinak neměli žádnou velkou šanci. O to nás to mrzí víc, že nebyl alespoň bod.
Hosté vás první poločas vyučili z produktivity. Ve druhé půli už jste marně dotahovali náskok. Jak jste viděl zápas vy?
Jak už jsem řekl. Římov nakopával dlouhé balony, s tím jsme se nedokázali vyrovnat a třikrát jsme z toho inkasovali. Římov měl víc štěstí než rozumu….
Potvrdil jste roli nejlepšího střelce týmu a vstřelil dvě branky. Popsal byste obě trefy našim čtenářům?
O přestávce jsme se o hře pobavili v kabině, já jsem kluky hecnul s tím, že už o nic nejde. Hlavně nedostat výprask a kdyby se nám podařilo dát branku, může se stát cokoli. Takhle už se nám to jednou povedlo na podzim, to když jsem prohrávali se Slavčí 0:4 a nakonec to bylo ještě drama. První trefa padla po vybojovaném míči Filipem Kapounem a Michalem Šverclem, cca 3 metry za velkým vápnem jsem zkusil vystřelit a ono to tam padlo. Druhý gól, to, už je taková klasika. Michal Švercl kopal roh a vždycky si mě najde…respektive, mojí hlavu. (úsměv)
Máte za sebou oba zápasy proti vedoucímu Římovu, myslíte, že náskok v tabulce si již pohlídá nebo ho ještě někdo může ohrozit ve hře o postup?
Římov nehraje oslnivý fotbal, má štěstí. Přeji jim hodně štěstí za postupem, ale jestli takhle chtějí hrát v okrese, tak musí hodně potrénovat. Myslím si, že už je nikdo neohrozí.
Svou střeleckou bilanci jste zaokrouhlil na deset branek. Vzhledem k tomu, že mimo je dosavadní nejlepší střelec Jakub Brousek (17 branek) ze Slavče, brousíte si kopačky na korunku pro krále střelců?
Na to teď vůbec nekoukám. Když jsem byl mladší, tak člověk koukal víc na sebe a chtěl být nejlepší. Teď ve stáří, (smích) myslím hlavně na kolektivní výsledek. Půjdeme zápas od zápasu a nikdy nevíš….. Třeba to tam bude padat dál.
Už několikrát jsem skloňoval v našich rozhovorech váš věk. Tak mě napadá otázka, jak dlouho ještě chcete vydržet trápit soupeřovi obrany? Troufnete si překonat třeba hokejovou legendu Jardu Jágra, který chce vydržet na ledě do padesáti let?
Otřepaná, ale pravdivá fráze: uvidíme, jak mi bude zdraví sloužit. Protihráče chci trápit co nejdéle…. A Jágr? To snad ani nejde porovnávat. To je blázen, nadčlověk, takový se rodí jeden za tisíc let. Tímto mu přeji hlavně zdraví a ať mu to střílí.
V dalším kole jedete na hřiště Slavče. Domácím vstup do jara nevyšel, když oba zápasy prohráli. Budete chtít jejich negativní bilanci prodloužit a co od zápasu očekáváte?
Do Slavče jedeme s cílem vyhrát. Tým na to máme a Slavče je nakřápnutá, tak uvidíme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.