Hráč 21. kola Filip Janíček: Pět vstřelených gólů? Byly doby, kdy se dařilo líp!

Máme za sebou 21. kolo, které přineslo další přesvědčivou výhru Všestud, tentokrát v Horních Počaplech. Na ní se vedoucí (a nakonec také rozhodující) brankou z prvního poločasu podílel záložník Filip Janíček (27). Fotbalisté Všestud už jsou na pozornost médií zvyklí a dávají rozhovory jako profíci. Tentokrát jsme (opět) mluvili o postupu, ale také o derby s Vojkovicemi a o Filipově střelecké bilanci. Příjemné čtení!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluju k výhře v anketě o hráče kola. Jak se ti v Horních Počaplech hrálo?
Díky! V Počáplech se mi hrálo dobře. Mají tam asi nejlepší areál ze všech týmů. Pěkné zázemí i trávník. Jen škoda, že fotbal kazil silný vítr, ale přivezli jsme 3 body, takže spokojenost na maximu.
Mysleli jste před zápasem na to, že vás tento soupeř na podzim dokázal porazit?
Na tohle jsme mysleli jen kvůli vyhecování, protože jsme měli Počáplům co vracet z podzimu. Věděli jsme, že je to soupeř, který dokáže překvapit, ale cíl byl jasný - 3 body!
Mohl bys čtenářům popsat svůj gól?
Tuším, že Kuba Matějček táhnul míč ze strany a zkoušel dávat prudkou přihrávku do přehuštěného brankoviště Počápel, odkud se balón odrazil zpět na velké vápno, kam jsem zrovna přibíhal z druhé vlny. Nebyl jsem nikým napadán, takže jsem měl dost času na zakončení a povedlo se mi umístit střelu po zemi, na kterou domácí brankář kvůli přehuštěnému vápnu neviděl.
Už třetí zápas v řadě jste odehráli bez obdržené branky. Máš i ty na hřišti defenzivní úkoly?
Všestudy disponují velice dobrou obranou a brankářem, takže to je z velké části jejich zásluha. Já osobně preferuji spíš ofenzivní hru, ale jak všichni víme, tak na postu záložníka musíme i bránit.
Své jarní zápasy nevyhráváte vysokým rozdílem, zatím jste ale neztratili ani bod. V čem je vaše největší síla?
Bohužel nás trápí velké množství neproměněných šancí. Většinou se nám proto podaří dovést zápas k výhře, ale brankový rozdíl není takový, jaký by byl s využitím všech šancí.
Váš tým má nejlepší obranu i útok soutěže. Je podle tebe lepší vaše obrana, nebo útok?
Myslím si, že obrana i útok jsou stejně kvalitní. Každý se snaží plnit své úkoly tak, jak má. Statistiky vstřelených a obdržených gólů tomu nasvědčují.
Zkus sám sebe na hřišti charakterizovat. Co je tvou silnou a naopak slabou stránkou?
Nedokážu říct v čem vynikám, to musí posoudit ostatní.
Na svém kontě máš dosud 5 branek. Jak jsi s touto bilancí spokojen?
S touto bilancí určitě spokojen nejsem, byly doby, kdy se dařilo střelecky líp. Pevně doufám, že se do budoucna moje střelecká úspěšnost zlepší!
Na čele tabulky už jste se osamostatnili spolu s rivalem z Vojkovic. Myslíš, že se o vítězi rozhodne ve vzájemném souboji, který je na programu ve 27. kole?
Nebudu předbíhat, máme před sebou ještě několik utkání s kvalitními soupeři a tam nesmíme ztratit body. Pokud se to podaří, bude zřejmě opravdu rozhodovat derby s Vojkovicemi, což bude jistě šlágr jara a doufám, že vyjde na toto utkání počasí a bude hojná divácká účast. Věřím, že oba týmy dají do tohoto utkání všechno a předvedeme fotbal na úrovni.
Ve tvém fotbalovém životopise najdeme i působení v Dukle Praha. Co scházelo k tomu, abys nyní hrál fotbal na té nejvyšší úrovni?
Působení na Dukle jsem bral jako dobrou zkušenost do fotbalového života. Zahrál jsem si rok na vysoké úrovni. Nedostával jsem tolik příležitostí v utkáních, tak jsem se po roce vrátil zpět do Kralup, kde jsem tehdy působil před přestupem do Dukly. Určitě toho roku nelituji, dalo mi to hodně!
Máš ještě ambici zahrát si ve vyšších soutěžích?
Ambice by byly s tímto týmem, pokud se zadaří. Jsem spokojen a nemám v plánu měnit působiště!
Takže by sis I.B třídu ve Všestudech chtěl vyzkoušet?
Nad postupem je zatím brzo přemýšlet. Musíme se teď soustředit na utkání, která nás čekají. Nicméně ve Všestudech je nyní tak kvalitní tým, jaký tam doposud nebyl, takže se nebojím říct, že bych B-třídu klidně zkusil.
Máš nějaký fotbalový vzor?
Fotbalový vzor nemám, ale kdybych měl, byl by to určitě nějaký šikovný fotbalista malého vzrůstu (smích).
Co pro tebe fotbal znamená?
Fotbal hraju od malička, takže pro mě znamená hodně. V zimních pauzách už se vždy nemůžu dočkat návratu na trávník. Myslím si, že budu hrát fotbal, dokud mi to dovolí zdraví.
Děkuju za rozhovor a přeju hodně štěstí do dalších zápasů!
Děkuji. I vám!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.