Fotbal už je pro mě spíše koníček, prohlásil ex-varnsdorfský záložník Lukáš Jakobovský hrající ve Štěchovích

Ve Štěchovicích sice nyní nenaleznete široký kádr, ale kvalita zde určitě je. Oproti předpokladům hrají Štěchovice ve vyrovnané tabulce o ty nejvyšší příčky a nepostradatelným členem základní sestavy je Lukáš Jakobovský, který v této sezoně zatím nevynechal ani jednu minutu. Za jeho výkon a vstřelený vítězný gól Tachovu se dostal do sestavy kola a vy jste ho zvolil nejlepším hráčem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Na podzim se stal hráčem kola váš spoluhráč Lukáš Batka, vy jste ho doplnil na jaře. Myslí na to klubová pokladna, nebo vás v tomto směru nic nečeká?
Už jsem byl odměněn. Dostal jsem pět set korun, takže to nebylo nic hrozného.
Do sestavy vás dostal výkon a vstřelený gól Tachovu, v rozhovoru po zápase jste uvedl, že to ani nebylo cílené, jak jste se tedy do zakončení dostal a co bylo potřeba, abyste se prosadil?
Zápas to byl poměrně bojovný na celkem špatném terénu. My jsme si vlastně počkali na Tachov, až si něco vymyslí sám a to se nám vyplatilo. Čekali jsme na brejky a nakonec nám vyšla standardka, Standa Hřebeček nacentroval a já jsem to před gólmanem jenom tečoval a spadlo to tam.
Celkově máte v kariéře malý počet vstřelených gólů, přitom z pozice záložníka se před bránou soupeře ocitnete několikrát. Jste tedy spíše asistent a bojovník než střelec?
Souhlasím, jsem spíše defenzivní záložník.
Během vaší kariéry jste působil v Bohemce či Varnsdorfu, právě ve druholigovém týmu jste působil delší dobu a nastupoval pravidelně. Nyní jste amatérem, chtěl byste ještě zamířit do vyšší soutěže?
Já už jsem to uzavřel, fotbal je pro mě spíše koníček. Takže už jenom práce a fotbal už je takové moje hobby.
Nedávno tvrdil Martin Knakal z Tachova, že být druholigovým fotbalistou není takový job, jak si spousta lidí myslí. Můžete jeho slova potvrdit, či nesouhlasíte?
Souhlasím s ním. Myslím si, že ta druhá liga už je také spíše koníček, není to finančně ani tolik odměněný a člověk jenom přežívá. Pro ty mladé kluky je to třeba ještě nějaká motivace se někam dostat, ale u starších hráčů už to tak není.
Hraje nějaký z dřívějších spoluhráčů či soupeřů v ČFL?
Spíše už jenom ty starší, kteří jsou na sklonku kariéry a chtějí si zahrát tu třetí ligu. Ale jinak tak kolem těch osmadvaceti let ještě nepotkávám.
Potkal jste na podzim ve třetí lize některého hráče, jehož fotbal se vám osobně líbí?
Osobně se mi u nás líbí Mareš, ale ten má asi stejnou cestu jako já, že už to pouze dohrává. Ale jinak to zase nějak moc nemám zhlédnuté, kdo by mě nějak nejvíc zaujal. Mě to přijde jako vyrovnaná soutěž a každý může porazit každého.
Včetně fotbalu musíte chodit i do práce, zvládáte obě činnosti, nebo jde fotbal občas stranou?
Já jsem jakoby nákupčí potravin u firmy GoldGroup, rozvážíme ovoce a zeleninu. Já tak sháním ty potraviny a zeleninu pro ty hospody, co si vyžadují. Tréninky v týdnu stíhám všechny, protože pracuji poměrně brzo od rána. Pracuji od půl páté do dvou. V týdnu máme většinou tři tréninky, ale bývají i čtyři.
Ve vyrovnané tabulce jsou Štěchovice překvapivě velmi vysoko, na jaké umístění si věříte?
Určitě je to pro nás příjemné překvapení, ale popravdě v přípravě se nám tolik nedařilo, tak jsme docela rádi, že nám to celkem padá i jde. Podle mě to nikdo nečekal. Kdybychom se dostali do toho pátého místa, tak by to bylo fajn. Určitě máme kvalitní tým, ale ještě jsme poměrně mladí a můžeme se někam posunout.
V sobotu zamíříte do Chrudimi, kde Štěchovice nevyhrály ani jeden ze tří zápasů. Je ve vašich silách tuto sérii ukončit? Spoluhráč Lukáš Vašák věří, že využijete formy a vyhrajete.
Věřím tomu, že tam nyní uspějeme. Jejich síla je, že drží dobře balon, dobře kombinují, mají rychlý přechod do útočné fáze a to jim nesmíme dovolit. Určitě nechceme prohrát, teď se nám celkem daří a tak je čas tuto sérii neúspěchů tam u nich přerušit. Posledně jsme nehráli na domácím hřišti, protože bylo zničeno prasaty, ale v Hradištku, takže jsme v podstatě hráli také venkovní zápas.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.