Podruhé za sebou je Stanislav Schejbal hráčem kola

V 15. kole premiérově vyhrál titul Hráč kola. V tom následujícím vítězství obhájil. Řeč je o Standovi Schejbalovi, snajprovi Baníku Zbůch. Jelikož se články píší dosti neutrální formou, za každým z nich stojí určený redaktor té dané soutěže. Standa dal návrh na to, jestli by se tentokrát nemohly role vyměnit, abyste se vy čtenáři, fotbaloví nadšenci, rodiče, činovníci klubů něco dozvěděli i o mě, o tom, kdo píše o právě odehraných zápasech. Musím říct sám za sebe, že mě tím Standa velmi překvapil a nakonec z toho bylo jako posledně velmi milé povídání.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po druhé za sebou jsi zvolen hráčem kola. Jak vnímáš, že lidé, kteří jsou kolem tebe jsou schopni tě zase dostat na první místo téhle ankety?
Samozřejmě jim chci strašně poděkovat, vážím si toho, je to od nich moc hezké.
Tvůj trenér pan Spiller, když jsme spolu naposledy hovořili, mluvil o tobě v samých superlativech. On se nebojí říct po 25 letech, co se znáte, že ty jsi byl vždycky ten rozdílový hráč, který vyčníval. Jak nahlížíš na fakt, že máš takovouhle důvěru trenéra?
Znám se takhle hodně dlouho s více lidmi, pořád se okolo toho točí ti samí a já si jich vážím a jsem rád, že s nimi takhle vycházím.
Ty jsi se v posledním zápase zranil, přesto jsi vyhrál anketu. Co se stalo?
Byla to moje hloupost. Dal jsem blbě přihrávku, chtěl jsem vybojovat míč zpět a při vypíchnutí míče mi zůstala noha pod tělem a něco mi tam křuplo. Diagnóza je natržené kolenní vazy a doktor řekl tři až čtyři týdny v ortéze. Takže po dlouhé zimní přestávce další přestávka. Takže nic hezkého to není.
Vaši kluci teď hrají ve Všerubech. Zvládnou to bez tebe?
Určitě to zvládnou. Tady je dost kvalitních hráčů. Věřím jim.
Jak jsi se dozvěděl, že jsi vyhrál anketu?
Tentokrát jsem se koukl, jak to dopadlo a říkám "Pane Bože zase já" (smích). V týdnu mi psal Aleš Klečka, že jsem zase v sestavě kola. Řekl jsem, že běda jak mi budou posílat hlasy. Ať to taky vyhraje někdo jinej (smích)
Tak já si myslím, že tomu fotbalistovi to udělá radost, že se na něj vidí.
Udělá to radost, určitě, ale jsou tam i jiní kluci, kteří by si to také zasloužili. Přál bych to taky někomu jinému.
Konkrétně?
Já jsem fandil tomu Lubošovi Pochobradskému z Ledec. Ten měl taky dost hlasů.
Když se trenér takhle o tobě zmiňuje, jaký ty s ním máš vztah?
Je to přátelský vztah, rozumíme si jako kamarádi, je to férovej a hlavně výbornej chlap.
(V rámci našeho rozhovoru se nyní role otočili a Standa na oplátku vyzpovídal mě) Jak jsi se vlastně dostal k téhle práci?
Už loni jsem měl psát reportáže, kontaktoval mě Pepík Příhoda z Českých Budějovic, který vymyslel tyhle stránky, aby bylo vidět na týmy v nižší soutěži. Byl do toho zapojen i Vojta Honzík, který tady psal také články a ten mě měl připravit pro tuhle práci. Loni mi to nevyšlo, řešil jsem nějaké osobní problémy, měli jsme čerstvě dvojčata a žena nastupovala do zaměstnání, nevěděl jsem, kde mi hlava stojí. Letos mi dal tu šanci Pepík znova a dal mi soutěže, kde prý ta vazba z fotbalového zázemí a redaktorů pokulhávala. Proto teď píšu tuhle vaší soutěž.
Ty máš k tomu i zaměstnání nebo děláš jen tohle?
Já jsem i pracující člověk.
To ti zabere hodně času. Co na to říká rodina?
Ty články píšu po nocích a máme úžasný děti, které spí třeba dvanáct i čtrnáct hodin, takže když píšu třeba do dvou do rána tak oni mě nechají třeba potom do deseti vyspat.
Hrál jsi někdy fotbal?
Hrál jsem do žáků u nás ve Strašicích a nepřízeň osudu - růstové problémy a nepodpora mých rodičů mě od toho odradily. Zkoušel jsem pak hrát házenou a skončil jsem u florbalu. Ten hraji do dneška.
Ty máš na starosti co konkrétně ve fotbalunas.cz?
No mám na starosti právě Plzeň - sever a okresní soutěž Plzeň - město.
Tak já tě nebudu už zdržovat, ať můžeš psát další články.
O každém víkendu musím psát 14 článků a to je v pohodě. Každopádně ti přeji brzké uzdravení, ať zase můžeš ukázat, že jsi opravdu ten dobrej. Díky a měj se.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.