Mužem kola se stal Jakub Frank, který se trefil čtyřikrát do sítě Pištína

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Proběhly nějaké gratulace? Jak se na vaši výhru bude koukat pokladník týmu?
Gratulací pár bylo, hlavně od spoluhráčů. Do kasy už jsem přispěl za hattrick, tak ještě něco přihodím za tento rozhovor.
Jak probíhala na Borku zimní příprava? Měli jste častěji u nohou míč nebo volnou cestu k běhu?
V přípravě jsme absolvovali 5-ti denní soustředění, turnaj ve Staré Hlíně a potom klasické tréninky v hale a venku. S míčem a během to podlě mě bylo rovnoměrně rozložené. Na soustředění se samozřejmě více běhalo, ale taky se tam každý den hrál fotbálek.
Hned na úvod jara vás čekal peprný souboj s Pištínem, který byl na konci podzimu hodně probírán. Debatovalo se o podzimním zápase v šatně nebo už jste měli v hlavně jen první jarní kolo?
Čekali jsme, že soupeř bude hrát stejně tvrdě jako na podzim a možná i víc, naštěstí jsme dali rychlé góly a mohli pak v klidu kombinovat a hrát tak jak chceme my.
Utkání jste zvládli s přehledem a soupeři nasázeli 8 branek, které vesměs padaly po pohledných akcích. Panovala po zápase spokojenost, jak jste viděl utkání vy ze hřiště?
Bylo krásné počasí, vyhráli jsme před domácím publikem, dali jsme 8 gólů. Povedená neděle.
V zápase jste se zapsal hned čtyřikrát mezi střelce a v závěru asistoval u další branky. Která branka se vám z těch čtyř, vybaví jako ta nejhezčí?
Nejhezčí byl určitě gól na 4:1 kdy jsem zkompletoval hattrick. Dostal jsem se k míči na levé straně hřiště. Nahrál jsem Tengymu na střed hřiště a nabíhal jsem do vápna. Tengy mi to z jedničky prostrčil mezi beky a já z první obstřelil gólmana na vzdálenějsí tyč. Krásna akce na jeden dotek zakončená pěknou střelou. To se muselo líbit každému.
Společně s Tomášem Tenglem jste byli prakticky u všech branek. Vyhovuje vám spolupráce s vaším levonohým spoluhráčem?
Tomáš je výborný fotbalista. V poslední době se naučil i nahrávat, takže mi to s nim konečně sedí.
Máte před zápasem nějaký rituál nebo zvyk, než jdete na hřiště?
Ne to nemám.
Kde jste s fotbalem začínal a kterými kluby jste prošel?
Začínal jsem ve Slavoji Hrdějovice pod panem Eiblem. Hodně na nás jako na malé kluky řval a hodně nás kvůli tomu skončilo. Zpětně ho ale všichni hodnotíme jako nejlepšího trenéra. (úsměv)
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Koníčků mám spoustu, v zimě rád jezdím na snowboardu. V létě jsem zase rád někde na kole a nebo u vody.
Aktuálně se nacházíte na třetím místě. Je v silách týmu postoupit po roce zpět do Okresního přeboru?
Určitě na to máme, ale není to jednoduché. Je to soutěž kde se hraje s lidmi co zrovna můžou. To je asi v každém týmu. Pokud bude Úsilné hrát pořád v plné sestavě tak si to asi pohlídají, ale přeji jim to. Co si pamatuji tak okres nikdy nehráli ani na to neměli tým. Teď ho mají.
V dalším kole jedete na hřiště Mokré, které je nejofenzivnějším týmem soutěže. Na co si dát pozor na hřišti pátého týmu tabulky?
Určitě na jejich brejky. Z nich nám dali na podzim 2 góly.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.