Na postup máme, ale zatím na něj nemyslíme, říká Michael Mařas, obránce Libčan

Hráčem uplynulého kola se stal libčanský Michael Mařas, který gólem ve druhém poločase nasměroval svůj tým za vítězstvím nad hradeckou Slavií. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V minulém kole jste dokázali zvítězit na hřišti hradecké Slavie. Jak těžký zápas to byl?
Zápasy se Slávií bývající občas vyhrocené a většinou nad fotbalovostí vítězí bojovnost. Což se ukázalo i tentokrát. Proto jsme velmi rádi za plný bodový zisk.
Jak rychle jste dokázali zapomenout na zápas předminulého kola, kdy jste dvakrát vedli, nakonec jste ale hlavně kvůli druhému poločasu s Novým Městem prohráli?
Ve druhé půli jsme nepochopitelně polevili. Možná přišlo z naší strany uspokojení, že se nic nemůže stát. Soupeř krásným gólem z trestňáku vyrovnal a ze dvou brejků pak pečetil svůj obrat. Asi jsme si tuto sportovní facku zasloužili.
Proti Slavii jste vstřelil druhý gól v sezoně. Jste ryze defenzivním typem obránce, nebo rád podporujete i útok?
Defenzivní. Hrával jsem defenzivního záložníka, v Libčanech jsem na stoperu. Z těchto postů se dopředu moc nepouštím, takže moje šance bývá ze standardních situací.
Byl jste dlouholetou součástí Olympie, když ještě hradecký tým hrál v Krajském přeboru. Jak nyní vnímáte vzestup tohoto klubu. Mrzí vás, že si nemůžete zkusit zahrát v ČFL, kde nyní Olympia okupuje nejvyšší místa?
V Olympii jsem prošel všemi mládežnickými kategoriemi, kromě roční anabáze ve Lhotě pod Libčany, jsem zde byl celou kariéru. Až po postupu do divize jsem zamířil do Libčan, kde vlastně jsme taková malá Olympie. Vzestup Olympii samozřejmě přeji. ČFL? Samozřejmě, že to člověka mrzí. Každý by si chtěl zkusit vyšší soutěž. Na druhou stranu jsem soudný, a ČFL už je jiný level.
Mají letošní Libčany na to, aby napodobily Olympii alespoň v tom, že se probojují do divize?
Dle mého názoru, na to tým máme. Ale na postup nemyslíme.
Cidlina v podzimní části sezony dominovala, ale zejména v prvních jarních kolech hledala formu. Přes který tým by mohla vést cesta Libčan do vyšší soutěže?
Jak jsem zmínil v předchozí otázce. Postupem se nezaobíráme.
O víkendu jste hráli právě s Cidlinou. Zápas skončil bezgólovou remízou, jaký měl průběh?
Organizace a poctivá práce. Což se nakonec potvrdilo. Bojovný zápas, který rozhodl až penaltový rozstřel, bohužel se šťastnějším koncem pro soupeře.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.