David Broukal po přestupu ze Slavie do Olympie: Mým cílem je vyhrát soutěž a s týmem postoupit!

Kádr Olympie z Hradce Králové čítá několik ostřílených hráčů, ale pouze na zkušenosti nelze spoléhat. Své místo má v kabině i na hřišti talentovaný mladý obránce David Broukal, který až do konce minulého roku nastupoval v barvách Slavie do zápasů juniorské ligy. Ve 22. kole pomohl svým premiérovým gólem ve třetí lize k výhře v Hořovicích a byl zvolen nejlepším hráčem kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se prvním hráčem kola z výběru hradecké Olympie, jak byste nám Váš klub a mužstvo představil?
V Olympii máme velice kvalitní kádr, je zde mnoho hráčů s ligovými starty doplněno mladšími hráči. I v kabině jsme výborná parta, byl jsem z přestupu trochu nervózní, ale kluci mě přijali bez problému. I to je jeden z důvodů, proč nám to na hřišti funguje. Vede nás trenér Miloš Sazima s pomocí dalších dvou bývalých ligových hráčů Oldy Pařízka a Jana Krause.
Během zimní přestávky jste odešel z Prahy do Hradce Králové. Jak došlo k tomu, že kapitán juniorského týmu Slavie zamířil do třetí ligy?
Přišlo to docela nečekaně. Karel Piták, který v té době byl asistent právě u juniorky, se mě zeptal, jestli bych neměl zájem to jít do Olympie zkusit. A vzhledem k tomu, že jsem věděl, jak je to v Olympii nastavené a jaké mají ambice, tak jsem tu možnost využil.
Právě ve třetí lize působilo či působí několik Vašich dřívějších spoluhráčů ze Slavie, nemám pravdu?
Ano, opravdu dost a říkali, že je to výborná zkušenost.
Minulý týden jste odehráli tři zápasy, Olympia zamířila i do Převýšova k dohrávanému derby. V čem byl právě zápas v Převýšově speciální a proč Vám to nevyšlo?
Věděli jsme, do čeho jdeme, že to bude boj na těžkém terénu. Přišlo opravdu dost lidí, kulisa byla výborná. Rozhodl jediný gól, byla škoda, že jsme ke konci nedokázali aspoň vyrovnat.
Z osobního hlediska pro Vás byl daleko vydařenější zápas v Hořovicích, kde jste se dočkal svého prvního gólu, nejvýše jste si vyskočil na rohový kop Čady a překonal gólmana. Bylo to tak lehké?
My jsme do Hořovic jeli s tím, že chceme naplno bodovat, potřebovali jsme si spravit po středeční prohře chuť a najet zpátky na vítěznou vlnu. Nic lehkého to nebylo, soupeř hrál důrazně a zodpovědně. A první gól mě samozřejmě těší.
Kromě fotbalu se věnujete i studiu na vysoké škole, jak zvládáte tyto činnosti kombinovat?
Není to lehké, snažím se, ale fotbal je na prvním místě. Jsem v kádru Olympie, jednoho z nejkvalitnějších týmů v soutěži.
Jaké jsou ale osobní cíle, kam byste chtěl, aby se Vaše kariéra dostala?
Právě teď je mým cílem vyhrát soutěž a s týmem postoupit. Co bude dál, se uvidí.
Brzo se můžete dostat o stupínek výše, v několika rozhovorech se trenér Miloš Sazima zmiňoval o postupu do FNL, je tomu tak? Převýšovský Lukáš Kraják v rozhoru před dvěma týdny nepochyboval, že si postup pohlídáte.
Soutěž je ještě dlouhá, ale postoupit bychom chtěli a na hřišti pro to necháme vše.
Nemohu se nezeptat na ožehavé téma z první ligy, dokáže Slavia přeskočit Plzeň a stát se mistrem? Je v ligovém týmu sešívaných nějaký z Vašich kamarádů?
Já v to pevně věřím, je vidět, že mají formu a hrají ve velké pohodě. Ano, ale jen pár kluků. Kádr je teď tak nabitý že mladí nedostávají tolik šancí, jak tomu bylo dříve.
Jednoho z bývalých slávistů máte i v kádru jako spoluhráče. Jak se Vám osobně hraje s Karlem Pitákem?
Je to pro mě obrovská čest, navíc Karel má teď fantastickou formu a svými góly nás táhne.
V sobotu zamíří do Hradce konkurent v boji o první místo, jak si na Králův Dvůr věříte? Spoluhráč Jiří Duben označil zápas za šlágr kola a věří, že zůstanou body doma.
Já mám stejný názor jako Jirka, připravujeme se na tento zápas celý týden a nebudeme chtít zaváhat, i když to nebude nic lehkého.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.