Maksym Samek: Mým úkolem na hřišti je rozhodit soupeře

Také tento týden si množství z Vás nenechalo možnost zaslat hlas svému favoritovi ze sestavy kola a rozhodnout tak společnými silami o tom, který z nich ovládne naší anketu o nejlepšího hráče víkendu. Asi je zbytečné opět sáhodlouze představovat toho, o jehož triumfu už všichni víme od středy a proto přistupme k tomu, co nám prozradil a pověděl. Maksym Samek (Zetor Tisová) s námi probral nejen aktuální formu týmu nebou tu svou, ale také své fotbalové začátky a vztah k fotbalu. Více si přečtěte níže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste ohodnotil Váš vstup do jarní části?
Vydařil se velmi dobře, možná lépe, než jsme sami čekali. To ale nic nemění na tom, že je stále co zlepšovat. Nesmíme nic podcenit.
Jaký máte z týmu zatím pocit?
Jsme zdravě sebevědomí, což je naše velká výhoda. Také jsme uvolnění, přesto nic nevypouštíme a děláme každý to, na čem se domluvíme v kabině.
Na co podle Vás tým má, co se tabulky týče, nebo jaký je cíl?
Cíl je jediný, a to vítězství. Vyhrát chceme v každém utkání a když nám vydrží tempo a forma, můžeme klidně na konci postoupit, možná i z prvního místa.
Co přesně by se mělo ještě zlepšit?
Možná by bylo dobré nevypouštět zápas ani za rozhodnutého stavu. Chci abychom bojovali naplno do posledních minut.
Cítíte se zatím dobře připraven i Vy osobně?
Cítím se skvěle. Ten pocit z hodnocení sebe jde ruku v ruce s hodnocením týmu. Když se týmu daří, musí se dobře cítit i hráči. Ta euforie Vás vždy strhne a díky ní jste pak schopni přidat, i když už nemůžete.
Jak jste se dostal k fotbalu a co Vás u něj drží?
Hraji už od dětství ani nevím jak jsem se k němu dostal, snad díky kamarádům. Fotbal je koníček, odreaguji se u něj. Přináší emoce, zážitky, uvolnění, ale také nové kamarády, rodinu.
Jak byste se popsal jako hráče, jaká je na hřišti vaše role?
Mým úkolem je hlavně znepříjemnit zápas soupeři. Snažím se napadat a hodně běhat vysoko na hrotu. Nesmím nikomu nechat prostor. Tím se dostávají při hře s míčem pod tlak, cítí se nepohodlně a nemůžou vydechnout. Množí se jejich chyby a zbytečné ztráty. A když útočíme, snažím se hodně nabíhat a vytvářet prostor ostatním. A občas, když i nestíhají a já dostanu přihrávku, mohu přidat i gól.
Máte na závěr nějaký vzkaz pro naše diváky?
Ano, choďte fandit, choďte na všechny zápasy a držte nám palce.
Maksyme, díky za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.