Fanoušek Liverpoolu Martin Mužátko zažil v kariéře několik postupů

Osmadvacetiletý kapitán Radešínské Svratky nastupuje ve středu zálohy a svou brankou pomohl svému týmu k remíze na půdě Nedvědic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství v anketě Hráč kola. Kdy a kde jste začal s fotbalem?
K fotbalu mě asi tak v šesti letech přivedl strýc František Laštovička, který trénoval mladší žáky v tehdejším MIKO Žďár.
Kterými kluby jste dále prošel ve své kariéře?
Poté co ŽĎAS Žďár spolkl MIKO Žďár jsem hrál tam, spíše jsem střídal, tak jsem v posledním roce mladších žáků přestoupil do SFK Vrchovina. Tam se utvořila skvělá parta, která v žácích, dorostu i mužích vyhrála prakticky vše, co mohla. Zahrál jsem si v áčku i béčku, pak jsem si dal půl roku pauzu a v létě 2013 jsem se vydal do Radešínské Svratky, kde hraji do této chvíle.
Dosáhl jste ve fotbale nějakých zajímavých úspěchů?
Ve Vrchovině se nám dařilo. V žácích jsme postoupili z 1.A třídy až do Moravsko-slezské žákovské ligy. V dorostu z krajského přeboru do dorostenecké divize. Pak jsem s novoměstským áčkem zažil postup do divize a chvíli na to jsme o soutěž výše posunuli i novoměstské béčko. Poslední postup přišel v Radešínské Svratce, když jsme vyhráli okresní přebor a postoupili do krajské soutěže. Takže za mě dobrý (smích).
Jak hodnotíte váš víkendový zápas a váš výkon v tomto utkání?
Hrál se typický první jarní zápas. Špatný terén, silný vítr…první půli jsme proti větru byli pod tlakem, druhá půle s větrem v zádech vypadala mnohem lépe. Domácí jsme přehrávali, měli jsme pár šancí a po centru Tondy Jinka se mi tečí podařilo vyrovnat. Pak už se zápas dohrával. Celkově zápas moc fotbalovosti nepobral a byl o bojovnosti a odhodlání. Jinak jsem si jako pokladník vymyslel pár kolonek a po prvním kole jsem si je mohl všechny vyplnit – pozdní příchod, žlutá karta, první jarní gól, sestava kola, hráč kola, fotka v novinách…jdu všem příkladem (smích).
S kým hrajete tento víkend a co očekáváte od zápasu?
Hrajeme doma s Rapoticemi. Věřím, že odehrajeme koukatelnější zápas než v Nedvědici. Na podzim se nám doma moc nedařilo, tak doufám, že jarní domácí zápasy zvládneme lépe a odrazíme se k tomu třemi body.
Jak proběhla zimní příprava ve vašem klubu?
Chodili jsme jednou týdně do tělocvičny. Středem všeho bylo tradiční soustředění na Horce, které se tradičně vydařilo. Z toho vždy čerpáme celou sezónu (smích).
Co očekáváte od jarní části sezóny?
Na podzim jsem za 25 bodů slíbil bečku a tým za ní šel jako divý a na soustředění si ji s radostí vychutnal (smích). Tímto vyhlašuji další metu – 46 bodů po posledním kole. Já osobně nemám žádné velké ambice – chci pomoci týmu k tomu, aby se nám dařilo a všichni hráli fotbal pro radost.
Kdo je váš nejoblíbenější spoluhráč ve vašem týmu?
Takového nemám. Jsme jeden tým. Pokud se to povede, tak si v neděli možná premiérově zahrajeme já a mí dva švagři v jednom týmu, tak věřím, že to nebude naposledy (smích).
Na který zápas v sezóně se nejvíce těšíte?
Mám rád vyhrocené zápasy a takový nás jistě čeká na čarodějnice s Moravcem. A proč se na něj těším? Druhý den je volno.
Máte nějaký oblíbený tým či hráče?
Liverpool FC, od roku 1998. Zahrál jsem si na turnaji Fan Clubů z celého světa na Anfieldu. Parádní zážitek.
Chodí se na zápasy vašeho týmu dívat někdo z vaší rodiny?
Manželka na domácí zápas sem tam přijde, ale spíš na pokec než na fotbal. Někdy je spíše ráda, když z fotbalu přijdu já (smích).
Jak nejraději trávíte svůj volný čas mimo fotbalu?
Poslední rok jsme strávili rekonstrukcí domu, tak to mi zabralo dost času. Jinak v květnu čekáme narození prvního prcka, tak teď trávíme volný čas přemýšlením, co kde pořídit (smích).
Vaše oblíbené jídlo a pití?
Právě vedle mě stojí pivo, tak asi tak. Nepohrdnu pěkným kouskem masa.
Kde pracujete?
Pracuji v nemocnici v Novém Městě na Moravě na technickém oddělení.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Paráda. Díky za to, že se o to někdo stará.
Děkuji za rozhovor.
Děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.