S Michalem jsem začal. A také s ním asi skončím, směje se Zdeněk Stárek

Mojžíř pokračuje v letošním báječném tažení. Naposledy porazil Křešice 6:0 a potvrdil třetí pozici v tabulce. Dvakrát se trefil obránce Zdeněk Stárek, který se stal Hráčem 15. kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se Hráčem kola. Potěšilo vás takové vítězství?
Abych řekl pravdu, tak moje pocity z vítězství jsou poněkud smíšené. Občas mám totiž podezření, že tuto anketu zásadně ovlivňuje náš pokladník Víťa Fiala. Ale samozřejmě mě vítězství těší.
Proti Křešicím jste dal dvě branky. Jak padly?
Obě branky padly po standardních situacích. V obou případech jsem využil situace, že se soupeř soustředil spíše na bránění Pavla Krále. U druhého gólu musel rozhodčímu pomoci pomezní, protože nebylo zcela jasné, že míč přešel čáru, nicméně samotní hráči hostí gól potvrdili, takže se mi ulevilo.
Nezklamaly vás Křešice? Přeci jen v poslední době nedostávaly moc branek...
Netuším, co se s nimi dělo, jelikož k nám přijeli celkem odevzdaní. Ačkoliv začali celkem agresivně a snažili se tlačit dopředu, tak prakticky neohrozili bránu. Kruté pro ně bylo inkasování z našich standardek, v prvním poločase to bylo hned třikrát. V tu chvíli bylo o zápase prakticky rozhodnuto.
Výhra 3:0 a 6:0 - ideální vstup do jara. Co je ale podle vás ještě potřeba zlepšit?
O naší situaci před jarní částí sezóny se toho hodně psalo a mluvilo. Byli jsme pasování jako tým, který půjde tabulkou rychle dolů. Příprava opravdu nebyla ideální, což se bohužel projevilo na pozici trenéra, kdy s námi již „ztratil trpělivost" Josef Králik, který však úplně nezanevřel a je ochoten nám podat pomocnou ruku, jakmile to bude potřeba. Nic bych asi nezlepšoval, vážím si výsledků, které jsou odrazem pohody celého týmu a zároveň pevně doufám, že se nás pohoda bude držet co nejdéle.
Na první duo Modrá - Jílové ztrácíte dva body. Chtěl byste osobně zabojovat o vítězství v soutěži?
Vítězství v soutěži je vždy cílem každého člověka. Je přirozené chtít vítězit, a když to máme takto rozehrané, tak určitě budeme chtít „zlobit" týmy, které již předem vyhlásily boj o postup. Nedáme nic zadarmo (smích).
Čím to, že se vám letos tak daří. Moc se asi nečekalo, že budete takhle nahoře
Mojžíř je několikaletým účastníkem této soutěže a myslím, že je to ideální soutěž pro místní možnosti. V minulých sezónách se však tým pohyboval kolem středu tabulky, což je pozice velmi nevyzpytatelná a na dostřel sestupu. Tým jsem před sezónou doplnil já, dále Michal Kubec, Petr Valta, Lukáš Schmied a Jakub Bernášek - všichni jsme odchovanci klubu, kteří se vrátili zpět tam, kde začali. Je zde několik hráčů, kteří spolu hrají již od žákovských kategorií a tým má svou kvalitu. Osa týmu je zde již několik let stabilní, a když to řeknu otevřeně, tak není důvod proč od nás neočekávat dobré výsledky. Cílem této sezóny bylo vyhnout se starostem sestupu, což se nám předčasně povedlo již po podzimu. Nyní můžeme přehodnotit cíle, hrát uvolněně. Můžeme tak potěšit naše legendárně početné publikum, které bere naše zápasy jako kulturní událost a baví se tím. Vytvářejí nám ideální domácí prostředí a podporují nás i při venkovních zápasech, za což jim jsme velmi vděční a snažíme se jim odvděčit.
Jak jste vůbec začal s fotbalem?
Jelikož pocházím z Mojžíře a místní, tehdy ještě škvárové hřiště, zde bylo středobodem veškerých klukovských lumpáren, tak jsem ani nepřemýšlel o jiném sportu. Navíc jsem vzhlížel ke svému tátovi, který zde hrával. Začal jsem prakticky ve stejný den jako můj nynější spoluhráč Michal Kubec. Jednoho krásného dne, v našich pěti letech, jsme se objevili ve dveřích pana Kolankiewicze s prosbou, že chceme vyplnit ten papír, který je potřeba, abychom mohli hrát. Teď na to vzpomínám s úsměvem. Zároveň mě tak napadá, že se budeme muset s Michalem domluvit a symbolicky ve stejný den také skončit (smích).
Co dělá Zdeněk Stárek, když zrovna nehraje fotbal?
Věnuji se své rodině. Máme s manželkou půlroční dcerku, takže máme o zábavu postaráno. Navíc je plnohodnotným členem naší rodiny fenka Výmarského ohaře, takže nikdy není čas zahálet a většinu volného času tak trávíme aktivně.
V dalším kole hrajete v České Kamenici. Ta je oproti podzimu oslabená...
To, jestli je oslabená nebo ne, se teprve uvidí. Nějaké zprávy samozřejmě máme, ale podívejte, co se psalo před jarní sezónou o nás a máme po dvou zápasech šest bodů a skóre 9:0. Pojedeme do Kamenice s pokorou, respektem a chutí urvat další body. Nicméně nemáme v plánu soupeře podcenit. Každý zápas je jiný a ovlivňuje ho několik faktorů. Budeme samozřejmě rádi, když se budeme vracet domů šťastnější než soupeř.
Jaká je podle vás letos úroveň I.A třídy?
Úroveň A třídy je odpovídající možnostem jednotlivých klubů. Myslím si, že vlivem nového přestupního řádu se soutěže a kluby v nich ustálí. Podle mého je současný model ideální a po vzoru například Německa bude nakonec vyhovovat i těm nejvíce „brblajícím" manažerům klubů. I. A třída už teď není ovlivněna několika týmy, které využívaly střídavých startů. Soutěž pak byla nepřehledná a nevyzpytatelná. Nebylo nikdy jasné, kdo komu pustí kolik hráčů na víkend. Navíc to donutí i ty nejmenší kluby pracovat s mládeží a vychovat si nějakého nadějného nástupce pro A tým.
Znáte vůbec web fotbalunas.cz? Jestli ano, co byste na něm změnil?
Samozřejmě, že web znám. Máme pokladníkem přikázáno ho pravidelně sledovat, což vysvětluje již několik prvenství mých spoluhráčů (smích). Nic bych nezměnil, jen bych webu popřál, aby ho sledovali i jiní lidé než přátelé mojžířské kopané (smích). Je pravda, že když otevřou internetovou kavárnu v České Kamenici, tak občas vyhraje i jejich svěřenec, ale jinak se s procenty jiných hráčů v anketě moc nehýbe.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.