Očekávání pociťuji v tom, že jsem nahradil dlouholetou oporu Václava Krunčíka, říká Jan Šebesta, nový gólman Nového Města

Nové Město si v minulém kole připsalo cennou výhru nad Novým Městem i díky gólmanovi Janu Šebestovi, který vychytal čisté konto a stal se Hráčem uplynulého kola. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním kole jste porazili Lázně Bělohrad 2:0. Jaký to byl pro vás, jako pro brankáře, zápas?
V utkaní jsme se dostali do brzkého vedení, což nám určitě pomohlo. Bělohrad si v utkání vypracoval dvě velké šance, které jsme naštěstí bez úhony ustály a myslím, že jsme si zaslouženě připsaly tři body.
Ve druhém poločase se kvůli zranění jednoho z bělohradských hráčů několik desítek minut nehrálo. Jaký vliv měla tato nepříjemná pauza na další vývoj zápasu?
V tuto chvílí šel fotbal samozřejmě stranou. Spíše mě překvapila reakce skalních fanoušků Bělohradu v čele s trenérem Velichem, kteří spíše než zdravotní stav svého hráče řešili výroky sudích. K tomu že trenér v dnešní době nepodá po utkání ruku svému protějšku, se snad ani vyjadřovat nebudu. Kubovi Lánskému přeji brzký návrat na fotbalové trávníky.
Podzim jste odchytal za Nový Hradec Králové, který hraje A třídu. Jak byste z brankářského hlediska porovnal právě A třídu a Krajský přebor?
Krajský přebor je určitě více svázaný taktikou, kde si hodně hráčů prošlo vyššímu soutěžemi. Zápasy tedy rozhodují maličkosti a individuální chyby. 1. A třída je z mého pohledu více nahoru-dolů, ale každopádně také velmi kvalitní soutěž.
Nyní hájíte barvy Nového Města. Jaké to je, přijít v rozjeté sezoně do týmu, který se převážně ohlíží za sebe a bojuje o setrvání v soutěži.
Před sezónou jsem přicházel do Nového Hradce, který se zachránil až dvě utkání před koncem. Na Novém Hradci se projevuje skvělá práce trenéra Ondry Koláře, který tým vyšponoval až na místa okupující postup. V rozjeté sezóně je však přestoupit těžší, ale není čas nad tímto přemýšlet a jediným cílem je teď záchrana.
V Krajském přeboru jste chytal za Slavii a Nový Bydžov, s Jaroměří jste si vyzkoušel i Divizi. Pociťujete nějaká očekávání od ostatních členů týmu, že právě vaše brankářské zkušenosti budou v boji o záchranu rozhodující?
Ano, je pravda, že ve svém věku už jsem toho prošel docela hodně (smích). Každé angažmá bylo v něčem odlišné a z každého jsem si odnesl cenné zkušenosti. Očekávání spíše pociťuji v tom, že jsem mezi tyčemi nahradil dlouholetou oporu Vaška Krunčíka.
Čtyři poslední týmy od sebe dělí čtyři body. Z této čtveřice je na tom nejlépe třinácté Nové Město. Které týmy se podle vás nakonec se soutěží rozloučí?
Netroufnu si tipovat. Po podzimu skoro odepsané týmy přes zimu mohutně posilovali, a tak se boj o udržení zdramatizoval. Je mi jedno, kdo soutěž opustí, když to nebude Nové Město.
O víkendu vás čeká zápas s Libčany. Máte vytipované určité hráče soupeře, na které si budete dávat obzvlášť pozor?
Vesměs celý tým Libčan dobře znám. Na soupisce figurují hráči, kteří svými výkony převyšují krajský přebor. Jak toto utkání neodjezdíme na 110% nemáme šanci v Libčanech bodovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.