Převýšovský Lukáš Kraják nepochybuje, že si postup pohlídá hradecká Olympia

Převýšov v obou jarních zápasech uspěl, teď má ale před sebou náročný anglický týden. Nejen o tom jsme si povídali s jednadvacetiletým podhrotovým hráčem východočeského klubu Lukášem Krajákem, kterého jste zvolili Hráčem kola za jeho výkon na půdě Hořovicka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Trenér Hrabík vás chválil po výhře v Hořovicku. Byl to váš nejlepší výkon v sezóně?
Pro mě osobně nejlepší určitě ne. Například v minulém zápase jsme vyhráli na půdě Vyšehradu 2:0, kde jsem měl stejnou individuální bilanci, jako proti Hořovicku, i jako tým jsme sehráli lepší zápas a ani jsem nebyl v sestavě kola, takže to beru tak, že prostě někdy si vás někdo všimne více a někdy zase méně.
Přece jen, těsná výhra nad posledním celkem tabulky – nečekal jste to snadnější?
Já jsem to čekal přesně takové, jaké to bylo. Hrací plocha nebyla úplně optimální, proti nám nepříjemný, důrazný soupeř, který se soustředí hlavně na defenzivu a spoléhá převážně na brejkové situace, což se nám potvrdilo. My jsme rádi, že jsme utkání zvládli a ceníme si odsud odvezených bodů. V této soutěži je každý zápas nesmírně těžký.
Jste prvním hráčem Převýšova, který letos vyhrál v naší anketě o Hráče kola. Mohl byste tak klub a mužstvo představit?
Tak v první řadě je nutno říci, že v Převýšově jsme všichni jedna velká rodina – aspoň já to tak vnímám. Jsem tady osm měsíců a partu máme s klukama výbornou. Věkově máme mančaft více méně vyrovnaný, pár zkušených harcovníků, několik kluků pod 30 let a zbytek mladí hráči. Prezident a šéf našeho klubu je pan Jiří Ryba. Trenérské duo zde je Tomáš (syn) a Petr Hrabíkovi (otec). Co se týče osy našeho týmu, tak to vezmu z pohledu, kdo je zde služebně nejdéle a těmi jsou například stoper Jakub Jarkovský, brankář Radek Petr a nebo záložník Pavel Novák, ale nerad bych na někoho zapomněl, každý kluk v tom týmu má kvalitu a na každého se na hřišti můžu spolehnout.
Ve vyrovnané tabulce máte zápas k dobru a držíte dělené sedmé místo. Cítíte, že byste se mohli posunout ještě vzhůru?
Já to cítím tak, že my můžeme vyhrát každý zápas, kdekoliv i s kýmkoliv, takže se všichni snažíme, abychom na konci soutěže dopadli co nejlépe.
V sezóně jste jen čtyřikrát prohráli po 90 minutách. Dostáváte málo branek. Je to taktika, hrát hlavně poctivě dozadu?
Neřekl bych, že je to úplně naše taktika, my jsme kvalitní jak dozadu, tak i dopředu. To, že chceme udržet nulu vzadu a dát co nejvíce branek, je alfou a omegou fotbalu, kterou se snažíme poctivě dodržovat.
Do Převýšova jste zamířil před sezónou z Hradce Králové. Co říkáte výkonům Hradce v první lize?
Abych řekl pravdu, tak se nedívám na jejich zápasy, soustředím se hlavně na moje působiště a abych momentálně podával nejlepší výkony v Převýšově. Přeji jim ale, aby se udrželi v první lize, ti kluci si to zaslouží.
Zaskočilo vás, že ani povedené střelecké představení v juniorské lize v loňské sezóně vám nezajistilo šanci v prvním týmu Votroků?
Nezaskočilo. Já trošku kolaboroval s menším zraněním a navíc jsem neměl žádnou herní praxi v dospělém fotbale, takže tenhle krok, jít na hostování do Převýšova, byl pochopitelný a osobně mně velice pomohl. Už teď můžu říci, že se cítím silnější v individuálních herních dovednostech, než před rokem a o to šlo, abych se zdokonaloval a sbíral zkušenosti. Věřím, že na konci sezony budu připravený se posunout zase o kousek dál v mojí kariéře.
Máte před sebou náročný týden, v průběhu šesti dnů zápasy s Královým Dvorem, Olympií a Pískem. Zvládnete to fyzicky?
Kádr máme široký, kvalitní a hladový po úspěchu, takže o tento trojboj bych strach neměl, chceme devět bodů.
V ČFL se v dospělém fotbale potkáváte se spoustou zkušených hráčů. Který hráč napříč všemi týmy vás zatím ve vzájemném zápase zaujal svým výkonem nejvíc?
Abych byl upřímný, tak mě za těch půl roku žádný hráč, například se zkušenostmi z první nebo druhé ligy, nezaujal. Ale jak jsem zmiňoval, ty týmy jsou kvalitní jako celek a žádný zápas, se žádným týmem není jednoduchý.
Koho tipujete na postup do FNL?
Tak tady netipuji, tady vím, že to bude Olympia, oni si to pohlídají…
Sledujete portál fotbalunas.cz? Tipéři u nás vám do dalšího kola věří, na Cábelíky zatím nedal nikdo. Sází správně?
Ano, sleduji tento portál a líbí se mi jeho koncept – více dostat týmy a hráče z nižších soutěží do povědomí fanoušků a lidí okolo fotbalu. A myslím, že tipéři jsou rozumní lidé a vědí, co dělají. (úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.