Karel Holzepl netají ambice vyhrát korunku pro krále střelců, ale priorita je, aby Třeboň hrála výš

Střelecky naladěný byl v dresu Třeboně o víkendu Karel Holzepl, který se dvěma góly podílel na výhře proti Plané nad Lužnicí. V hlasování o Muže kola dostal největší počet hlasů a zde je rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Karle, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Proběhly nějaké gratulace? Jak se na vaši výhru bude koukat pokladník týmu?
Dobrý den, děkuji za gratulaci. Gratulace zatím žádné neproběhly. Pokladník týmu už se těší, až to všechno spočítá, aspoň se na dokopné budeme mít dobře.
Jak probíhala v Třeboni zimní příprava? Vstupovali jste do jara s nějakým vytyčeným cílem?
Zimní přípravu jsme začali 16. ledna, dříve než ostatní týmy. Trénovali jsme 4x týdně, potom jsme trénovali 3x týdně a hráli jsme přípravná utkání. Po tréninkové fázi jsme skvěle připraveni na jaro. Naším vytyčeným cílem je, přiblížit se k čelu tabulky a hrát o nejvyšší pozice.
Po úvodní porážce s Protivínem jste doma přivítali poslední Planou nad Lužnicí. Hosté obrali o body v úvodním kole Jindřichův Hradec, díky brzké brance. Chtěli jste se vyvarovat podobné chybě, jako Hradec?
Úvodní zápas s Protivínem byl z obou stran takticky stejný, zápas byl jen o jedné chybě a jedné brance, bohužel první chybu jsme udělali my a zápas jsme prohráli. Když jsme se na zápas s Planou nad Lužnicí připravovali, náš trenér Zdeněk Procházka nám řekl, abychom Planou nad Lužnicí nepodcenili, i když jsou na posledním místě, ale abychom hráli disciplinovaně, vycházeli ze zajištěné obrany, potrestali chyby soupeře a hlavně jsme museli na domácím hřišti zvítězit.
Zápas jste ovšem zvládli s přehledem a byli jasně lepším týmem. Může to být odraz k vítězné šňůře zápasů?
Jsem rád, že jsme zápas zvládli s přehledem, byli jasně lepším týmem a zaslouženě jsme zvítězili. Odraz k vítězné šňůře to může být, ale podstatné budou následující čtyři zápasy, které budeme hrát, tyto zápasy nás opravdu a poctivě prověří a ukáže se, jak na tom doopravdy jsme.
Po páté v sezoně jste vstřelil dvě branky. Nezačíná vás hlodat myšlenka, kdy přijde hattrick?
Už je to taková tradice, že na domácím hřišti vstřelím dvě branky. Myšlenka na hattrick mě hlodá pokaždé, ale důležité je, abychom vyhrávali, a věřím, že hattrick přijde společně s výhrami.
Třeboň je celkem v klidném středu tabulky. Vy jste na druhém místě v tabulce střelců. Pomýšlíte na korunku pro krále střelců nebo je pro vás důležité jen umístění týmu?
Jsme v klidném středu tabulky, ale s tím nejsme spokojeni a chceme zaútočit na vyšší pozice. Ano jsem na druhém místě v tabulce střelců a pomýšlím na korunku pro krále střelců. Rád bych jí vyhrál. Ale nejdůležitější je naše konečné umístění týmu v tabulce.
Máte před zápasem nějaký rituál nebo zvyk, než jdete na hřiště?
Rituál před zápasem, rád poslouchám písničky a koncentruji se na zápas.
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Koníčků kromě fotbalu mám spoustu, rád sportuji, ale nejraději hraji tenis.
V čele soutěže je Soběslav, na chvostu tabulky Planá nad Lužnicí. Odpovídá prozatímní tabulka výkonům? Kdo je podle vás největší adept na postup?
V čele soutěže je Soběslav a myslím, že Soběslav je největším adeptem na postup, ale můžou ji ohrozit i další týmy. Chvost tabulky se může během soutěže změnit, protože Krajský přebor je velmi vyrovnaný. Ale velice mě překvapily výsledky prvních dvou jarních kol.
V dalším kole jedete na hřiště Čimelic, které jsou na třetím místě. Na co si dát v zápase pozor?
V Čimelicích to nebude vůbec snadný zápas, musíme si dát pozor na krátké a úzké hřiště, na které je domácí celek zvyklí. V zápase musíme být trpělivý, disciplinovaní, vycházet ze zajištěné obrany a musíme potrestat každou chybu Čimelic.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.