Úspěch naší hry se odvíjí od proměňování šancí, jeden obdržený gól nás dokáže psychicky rozhodit, říká záložník Vysoké Richard Růžička

Hráčem uplynulého kola se stal záložník Vysoké Richard Růžička, který gólem pomohl k výhře 4:0 nad Kostelcem. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V minulém kole jste porazili Kostelec nad Orlicí 4:0. Co jste změnili oproti předešlé prohře ze hřiště posledního Provodova?
Hlavní a podstatnou změnou bylo proměňování našich gólových šancí. Jinak se na naší hře ani na sestavě víceméně nic nezměnilo. Určitě nám taky pomohl fakt, že rozhodčí nepískl žádnou nesmyslnou penaltu, jako tomu bylo právě v zápase s Provodovem.
Jsou za vámi dvě kola po několikaměsíční zimní pauze. Jaké to je po takové době znovu nastoupit do soutěžních zápasů. Jak jste se během zimy udržoval v kondici?
Zimní přestávka, je pro mě jen pauza od soutěže. Fotbalem žiji od mala, abych mohl podávat ty nejlepší výkony, snažím se udržovat v kondici po celý rok. Zúčastnil jsem se několika halových turnajů a krátce po novém roce u nás ve Vysoké začala zimní příprava, ve které jsme mimo jiné absolvovali kondiční soustředění a čtyři přípravná utkaní.
V aktuálním ročníku máte na svém kontě čtyři góly a pět asistencí. Cítíte se spíš jako zakončovatel nebo jako tvůrce hry?
Je to můj první ročník v Krajském přeboru a současně i první ročník v kategorii dospělých. Přišel jsem s tím, že chci hlavně hrát, abych fotbalově rostl. Nikdy jsem o tom takhle nepřemýšlel, ve svých fotbalových začátcích jsem se stavěl k brance soupeře, abych mohl dávat góly. Postupem let jsem rotoval všemi pozicemi. Platí to i dnes, využívají mě na více pozicích, ale myslím si, že mým úkolem je branky připravovat.
Vysoká se pohybuje ve středu tabulky na osmém místě. Co musíte na jaře zlepšit, abyste se v tabulce posunuli ještě výš?
Jak jsem již zmínil, celá naše hra se odvíjí od proměňování šancí. Při několika neproměněných šancích, nás pak jeden obdržený gól dokáže dost psychicky rozhodit, na čemž se dá určitě zapracovat. Věřím, že dokážeme hrát s každým a máme na to se posunout blíž k čelu tabulky.
V říjnu loňského roku jste na Mistrovství České a Slovenské republiky ve hře FIFA obsadil čtvrté místo. Jak takové turnaje probíhají, máte možnost vybrat si z existujících světových mužstev, nebo hrajete za vytvořené týmy?
Nejsem si jist, jestli sem zrovna taková otázka patří, ale ano je to pravda. Po celý rok probíhají jak online, tak offline kvalifikace na portálu TOPGAMING.EU a na finální turnaj (MČSR) se probojuje 16 nejlepších. Ano, hráč si vybírá s existujících klubových i národních mužstev.
Jaký vnímáte rozdíl mezi tím, když hrajete virtuální a reálný fotbal?
Každý by řekl, že se u FIFY ani nezapotíte, ale opak je pravdou. Když se dostanete do finálové fáze turnaje, kde ty zápasy jsou už opravdu vyrovnané, největší roli hraje psychika. Udržet koncentraci do konce zápasu je občas nemožné. Nicméně věc se má tak, že samozřejmě dávám přednost fotbalu a FIFA je pouze koníček.
O víkendu hraje Vysoká na hřišti Hořic. Co od zápasu a soupeře čekáte?
Hořice nebudou žádným odevzdaným soupeřem, což ukázaly na hřišti vysoce postavených Libčan. Věřím, že potvrdíme naší formu, gólově se prosadíme a odvezeme si 3 body. Nakonec bych chtěl poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali. Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.