Finální přihrávka mi dělá stejnou radost, jako gól, říká Michal Dostál, záložník hradecké Slavie

Hráčem úvodního jarního kola se stal někdejší hráč Dobrušky a nynější záložník hradecké Slavie, Michal Dostál. V prvním jarním kole si připsal dvě asistence u gólů Šimona Dernera, a pomohl tak k výhře svého týmu nad Rychnovem 2:1

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Do jara jste vstoupili výhrou 2:1 nad Rychnovem. V zápase jste vedli 2:0, ale Rychnovu se podařilo snížit. Jaký to byl zápas?
Byl to první zápas jarní části sezóny po zimní přípravě, ve které jsme neodehráli tolik přípravných zápasů, kolik bychom chtěli. Naštěstí se nám podařil vstup do zápasu a již v 6 minutě jsme vedli, což nás trošku uklidnilo a podařilo se nám vedení ještě zvíšit. Další vývoj utkání ovlivnilo vyloučení a penalta na konci poločasu. Penaltu skvěle zlikvidoval Honza Moník, a tak jsme do druhého poločasu nastupovali s jasným cílem udržet dvoubrankové vedení. Hostům se podařilo pouze snížit v 65 minutě. Věděli jsme, že největší nebezpečí hrozí z centrovaných balonů a dobrých hlavičkářů Rychnova. Ke konci zápasu jsem tedy čekal, že bude lítat do vápna jeden balón za druhým, to se nám však podařilo eliminovat a balóny odvracet. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a vkročili úspěšně do jara.
Průniky po pravé straně a dvěma asistencemi jste pomohl k výhře týmu, dávala vám obrana soupeře hodně prostoru?
To si ani nemyslím. V prvním poločase jsem dostal dvě výborné přihrávky za obranu, kdy se mi podařilo dostat před obránce a před brankou najít dobře postaveného Šimona Dernera. Ve druhé půlce, vzhledem k již zmíněnému oslabení a spíše obranným povinnostem, nebyl moc prostor pro útočné akce.
Během podzimní části jste vstřelil dva góly, jste spíš tvůrce hry než zakončovatel?
Já těch gólů obecně moc nedávám, ne že bych se nedostával do šancí :). Snažím se spíše vytvářet gólové příležitosti pro spoluhráče. Z dobré akce a finální přihrávky mám stejnou radost jako z vlastního gólu.
Velkou část své kariéry jste strávil v Dobrušce. Jaké to je, když teď nastupujete proti ní?
Utkání s Dobruškou je pro mě vždy prestižní a těším se na něj. I přesto, že se kádr Dobrušky od mého odchodu výrazně změnil, s většinou kluků se dobře znám. Před zápasem vždy proběhne nějaké to zdravé a přátelské hecování. Z Dobrušky jsem odešel v klidu a je tedy příjemné se tam vracet i v dresu Slavie, pozdravit místní fanoušky, kteří mi fandili. Teď ale hraji za Slavii a chci vyhrávat a občas to odnese i Dobruška.:)
Byla pro vás několikaměsíční zimní přestávka úplnou pauzou od fotbalu? Jaké to je dostat se znovu do tempa každotýdenních soutěžních zápasů?
Dá se říci, že zimní přestávka byla pauza od fotbalu. Sice jsem absolvoval několik halových turnajů, ale do zahájení zimní přípravy jsem volno využil pro jiné aktivity. Snažím se udržovat v kondici průběžně i v zimní přestávce, proto po fyzické stránce byl návrat do zápasového tempa v pohodě. Člověk musí jen počítat s tím, že o víkendu je zase fotbal a podle toho plánovat zbytek, ale na to je již zvyklá i manželka:).
O víkendu čeká hradeckou Slavii zápas na hřišti Jičína. Co od zápasu a soupeře očekáváte?
V Jičíně jsme chtěli potvrdit body z domácího zápasu a zároveň zvrátit nepříznivou bilanci z minulých vzájemných zápasů. To se nám podařilo tak napůl. Věděli jsme, že Jičín má kvalitní kádr a utkání nebude vůbec jednoduché. I přesto se nám podařilo jít v prvním poločase do vedení 0:2, ale bohužel se nám nepodařilo vedení udržet a dovolili jsme Jičínu vyrovnat. Z tohoto pohledu jsem tedy zklamaný.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.