ROZHOVOR S HRÁČEM PODZIMU David Dehner: Jsem rád, že jsme soutěž dobře rozjeli a všechny zápasy doma vyhráli.

Hráč podzimu 2016, obránce Holasovic a autor článků o zápasech svého týmu David Dehner promluvil o svém manšaftu, populárním seriálu i přípravách na jaro. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Jak je možné, že jste dostal tolik hlasů?
Děkuji. Tak v první řadě bych chtěl říct, že zpočátku jsem o hlasování neměl vůbec tušení. Netušil jsem, že tam je někdo z našeho klubu, natož dokonce já. Když jsem pak podíval na stránky a rozklikl si anketu, byl jsem v šoku. V šoku z toho, že jsem měl po asi 5 dnech, co to běželo, nějakých 20 % hlasů a vedl jsem… Moc lidí v tu dobu ještě nehlasovalo. Řekl jsem si, že to zkusím vyhrát, tak jsem obeslal asi stovku opravdu dobrých přátel a kamarádů a poprosil je o hlas. Kdo z nich mi ho dal, to netuším, ale všem děkuju.
Těší vás, že pro vás ti lidi hlasovali?
Samozřejmě, koho by to netěšilo. Všem, kdo mi dali byť jen jeden hlas, moc děkuji.
Bude vás to něco v kabině stát?
Těžko říct, ale asi se s tím musí počítat. :D
Připravujete se s Holasovicemi na jaro? Co všechno s týmem děláte?
Ano, připravujeme se už 3 týdny, od 16. ledna. Chodíme teď 1x týdně do tělocvičny, kde tak trochu posilujeme a děláme různá cvičení na pohyb a cviky na tělo. Moc se toho v hale vymyslet nedá. 1x týdně se pak scházíme na hřišti, kdy chodíme běhat po okolí, taky tam jsou nějaké sprinty a další věci dle toho, co dovolí počasí. Měli bychom odehrát několik přípravných zápasů s kvalitními celky ze špice Okresního přeboru. Já osobně krom tréninku nedělám v tomto počasí nic, protože co fakt nesnáším je zima a ta je letos na mě docela brutální. Taky jsem rád, že po trénincích mám 2 dny na to dát bolavé tělo do pořádku tak, abych byl schopný jít na další trénink.
Věříte, že postoupíte?
Upřímně, v této situaci ani moc ne. Věřil bych v to, kdyby si postup zajistily 2 celky, to se ale nestane. Nyní to ani není náš cíl.
V cestě za postupem vám stojí neohrožené Životice...
Vidím tři možnosti. Dvě z nich jsou pro nás nepříliš optimistické. Ta třetí je, že někdo může Životice opustit už teď v zimě, čímž by mohli oslabit, a možná nemít tak dominantní výsledky na jaře a nějaké body by mohli poztrácet. Druhá možnost je, že jejich kádr zůstane beze změn a budou si dál v klidu hrát ,,svou“ soutěž. Nejhorší varianta pro ostatní týmy je, pokud Životice ještě posílí. Už tak v naší soutěži nemají konkurenci. Zpětně je mi líto, že jsme u nich prohráli a zápas aspoň nedovedli do remízy. Poslední minuty jsme je zmáčkli, ale uhráli si to.
Díváte se na seriál Vyšehrad? Co na něj říkáte?
Ano, viděl jsem všech 5 dílů, co jsou zatím venku. Musím říct, že se mi seriál líbí. V naší zemi si dělá srandu kdekdo z kohokoliv a čehokoliv. Tak proč by se nemohl natočit seriál podle reálných afér z prostředí českého fotbalu. Navíc po Okresním přeboru je to další fajn komedie z prostředí fotbalu.
Chová se podle vás hodně profi fotbalistů jako Lavický?
To asi docela těžko, jinak by to nebyli profesionální fotbalisté. Samozřejmě, že se najdou jedinci, co takto na veřejnosti vystupují. A v ČR jich možná přece jen bude trochu více, než jinde. Nedovedu si představit, že by se takto chovali například v Anglii, Německu nebo ve Španělsku.
Znáte fotbalisty z nižších soutěží, kteří se chovají výstředně?
No kdybych moc chtěl, asi bych si na někoho vzpomněl :D. Určitě si nemyslím, že se takto může chovat sportovec, který sport dělá amatérsky pro radost, nebo profesionálně pro peníze. Chovat se jako idiot (jako Lavi v seriálu) nemá přínos pro nikoho, kromě toho jedince, který z toho asi má radost. Dělat voly ze spoluhráčů, trenérů, fanoušků a všech okolo asi není ta správná cesta, jak ze sebe přes ego udělat hvězdu.
Když se ohlédnete za podzimem, na co jste, co se výkonu Holasovic týče, pyšný?
Není to ani tak o výkonu, jakož o tom, že mě těší, že se přemluvilo pár kluků, co dlouho nehráli, aby začali chodit na tréninky. Nejenže se zvedla kvalita týmu, ale je docela fajn, když víte, že vás je 16-17, než když víte, že vás je 12-13 a trnete, jestli o víkendu poskládáte sestavu, když je někdo v práci nebo zraněný. Tohle jsme tedy několik let neměli, hráli jsme prakticky ve 13 lidech, většina kluků pak hrála zraněných během sezony, což se třeba odráželo na výkonech. Jinak když už, jsem teda rád, že jsme soutěž dobře rozjeli a všechny zápasy doma vyhráli.
Na čem naopak musíte zamakat?
Na jaře hlavně na tom, abychom porazili týmy, které jsme na podzim neporazili. To znamená Sosnovou, Životice a Slavkov. Všechny máme doma, tak věřím, že jim porážku oplatíme. To je náš takový hlavní cíl. No a samozřejmě ty ostatní, co jsme porazili, bychom taky rádi porazili znovu. Půjdeme zápas od zápasu, každý chceme vyhrát a uvidíme, jak to dopadne a na co ve finále budeme stačit.
Jaký je váš oblíbený hráč a tým?
Těžká otázka. Mám rád a líbí se mi docela hodně fotbalistů. Vezmu zvlášť ČR a zvlášť zahraničí. ZAHRANIČÍ – HRÁČ: Jednoznačně Lionel Messi. Je to fotbalista, na kterého nestačí superlativy a zároveň občas pochybuju, jestli je to člověk. Když ho sledujete, opravdu někdy vypadá, jako by sem přiletěl z Marsu vyučovat fotbal. Mám ho rád za jeho životní příběh. To, čím si prošel a co dokázal, a při tom zůstal tak skromný a v pohodě, ikdyž je to nejlepší fotbalista všech dob. ZAHRANIČÍ – TÝM: Poslední roky se mi hodně zamlouvá BVB Dortmund. Má tak našlapaný tým, kde je ale tolik mladých budoucích hvězd. Líbí se mi jejich práce s mládeží a její zapracování do kádru, herní projev. Rychlý a přímočarý fotbal. Jednou bych se chtěl podívat na jejich domácí zápas mezi těch 76 000 nejúžasnějších fanoušků na světě, kteří vytváří tak pekelnou a elektrizujcí atmosféru, která se vidí málo kde. To musí být neskutečný pocit. ČR – HRÁČ: Aktuálně se mi zamlouvají mladíci Patrik Schick s Vaškem Černým. To je budoucnost našeho fotbalu a její výkladní skříň. Ovšem 2 nejlepší čeští fotbalisté pro mě jsou v celé historii Petr Čech a Pavel Nedvěd. Hltal jsem Nedvěda a jeho zlatou hřívu, když hrál v repre. Takového dříče, bojovníka a zároveň tak komplexního fotbalistu jsme tu předtím nikdy neměli a asi dlouho mít nebudeme. Kariéry těchto dvou skvělých fotbalistů i lidí mluví samy za sebe a není k nim potřeba nic víc říkat. ČR – TÝM: SPARTA – jednoznačně… Moje srdeční záležitost. Na myšlenku fandit Spartě mě přivedl děda. Byl to velký Sparťan. Tolik mi toho o ní vyprávěl. Ukazoval mi i pár fotek slavných hráčů, stadion. Když jsem s dědou mluvil o fotbale a on začal vyprávět o Spartě, nešlo si tento klub neoblíbit..

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.