Pravdu o situaci v kabině Městečka poodkryl hráč kola Jiří Hadrava

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Jiří Hadrava! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Přestože jste prohráli s týmem ze dna tabulky, byl jste za svůj výkon nominován do sestavy kola. Měl jste z vítězství radost nebo vám úsměv pokazil pokladník Hegy s připravenou kasičkou?
Tak každé ocenění a úspěch, byť jen v amatérské rovině, člověka potěší. Takový Míra Hajný po vyhlášení hráčem kola přestal na týden drbat svého kocoura, a to je zcela mimořádná věc. Ale hrozba Hegyho kasičky mi přece jen triumf mírně kazí.
Jak jste se o nominaci dozvěděl? Sledujete portál fotbalunas?
Váš fotbalový server sleduju, je to určitě zajímavá alternativa k zavedeným výsledkovým stránkám a pozoruhodná sonda do našeho malého sranda fotbalu.
Kde vidíte příčinu prohry s papírově horším soupeřem?
Příčinu vám přesně neodhalím, to bývá souhra tolika okolností. Pár neproměněných šancí z naší strany, Senomaty bojují už nyní o záchranu, možná větší motivace z jejich strany. Navíc nemají špatné mužstvo, okresní soutěž je velmi vyrovnaná. Pokud si dáte práce s analyzováním dosavadních výsledků, tak remíza (prohra na penalty) Městečka v Senomatech není až takovým překvapením.
Poslední utkání v podzimní části sehrajete proti Kolešovicím, jaký předpokládáte výsledek?
Všichni předpokládají naší výhru, ale zase jsme u toho. Kolešovice mají šikovný mladý tým, a my nejsme stroje, nejsme Bayern, ač by si to kouč Standa Jansa velmi přál.
Zatím to vypadá, že jste si do OP přišli jen na jednu sezónu odpočinout. Počítáte s návratem do vyšší třídy?
Abych řekl pravdu, tak já osobně po podzimu příliš odpočatý nejsem. Asi si přece jen musím přiznat, že 38 let už není bujné mládí. A podobně to má asi 70% týmu. Chceme vyhrávat, ale s návratem do krajské soutěže zatím laškujeme jen opatrně. Museli bychom tým trochu generačně říznout a to nechceme, jelikož nás to spolu stále baví.
V předchozím rozhovoru se nám svěřil Míra Hajný o šikaně v kabině. Jak tyto spory vnímáte vy? S kým si tam nejvíce rozumíte?
Kabina je plná individualit, silných sebevědomých jedinců. Rozumíme si spíš s míčem. A ta šikana? Ta už se objevuje ve školkách, to je přirozený jev, takže nechápu, čemu se Mirek Hajný diví. Z Lužné odešel kvůli šikaně a teď je to tu zas. Spíš bych viděl problém na jeho straně. Ale jinak ho máme rádi.
Na jakých slabinách budete před jarní částí pracovat?
Velké rozdíly se dají nahnat v tréninku. Plno výborných fotbalistů běhá i v nižších soutěžích, ale chybí jim trénink. Tak pokud v zimě trochu zabereme, i ti méně trénující jedinci vylezou s postelí po ránu a popoběhnou na soustředění, věřím, že slabiny se stanou přednostmi.
Kdo by se podle vás měl objevit za výkony v první části sezóny v sestavě podzimu?
Nejlepším ofenzivním záložníkem v soutěži je Jirka Urban. Je to komplexní hráč a má vítěznou mentalitu. Chová se na hřišti fotbalově vyspěle, střílí góly, ale nehraje jen u soupeřovy brány, v případě potřeby odbrání, co je potřeba. V tom je velký rozdíl proti některým jiným šikovným středopolařům v okrese.
Jak dlouho působíte v Městečku? Proč jste si vybral právě tenhle tým?
V Městečku jsem už desátým rokem. Po letech strávených ve vyšších soutěžích to byl přirozený krok zahrát si doma.
Koncem listopadu startuje Viola Cup, uvidí vás tam fanoušci?
V rakovnické sportovní hale mě jistě nikdo neuvidí a nemyslím to nijak zle, prožil jsem tam spoustu parádních akcí. Třeba první ročníky Viola cupu, tuším, že jsme dokonce s týmem Autostopu vedeným Milanem Moravcem nějaký ročník vyhráli, ale prestižní zápasy v hale už mám prostě za sebou.
Poslední ročníky se turnaj potýká s nižším zájmem. Proč si myslíte, že zejména mladí fotbalisté na tenhle tradiční turnaj zanevřeli?
Před 20 lety to bylo něco nového atraktivního, během té doby se halových soutěží a turnajů objevilo mnoho a kluci si víc vybírají. Ale to není nic špatného. Výsledky Violy občas sleduju a je pořád obdivuhodné, kolik hráčů se do turnaje zapojuje.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.