Pavel Smolek: Stránky "fotbalunas.cz" se pro náš týmy staly nepostradatelnými

Vytouženého titulu pro hvězdu kola se při poslední letošní příležitosti dočkal i velký tahou stříbrnského Baníku, který nese velký podíl na tom, že letos jeho tým můžeme vidět v naší soutěži. Kanonýr Baníku a loňský nejlepší střelec nižší soutěže se letos ale v koncovce maličko zasekl, a tak dlouho příležitost k triumfu nedostal. Nyní ale zasadil dvě rány do sítě Kšic a konečně se dočkal. Dámy a pánové, s potěšením Vám představuji Pavla Smolka (Baník Stříbro). Gratulujeme. "Nemám pocit, že mi to tam padá méně, ale je to možné. Asi na mě něco leze, možná stáří.", směje se Pavel.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pavle pojďme rovnou k věci, když se ohlédnete za podzimem, jak byste ho ohodnotil?
Podzim byl z naší strany velmi povedený, zvlášť, když se po sečtení "punktů" pohybujeme v předních příčkách tabulky. Je ale samozřejmě pravdou, že byly lepší i horší zápasy. Bohatým jsme občas brali a chudým dávali.
Co si slibujete od jarní části sezóny, mohli byste druhé místo udržet?
To vůbec netuším, základem pro mě je se toho vůbec dožít (smích). Tuto otázku bych raději směřoval těm nejpovolanějším z vedení B-týmu - pánům Michalu "Luňákovi" Petraškovi a kapitánu Karlovi "Morganu" Šamanovi - ti ať nám prozradí jejich tajné plány do budoucna, kde až chtějí skončit.
Naopak sestupu, toho už se asi neobáváte, že?
Zaplať pánbůh za poslední dva body proti Kšicím, které nám vykouzlil při penaltách Jindra "Gigi" Jareš, tomu dát gól z penalty, hlavně při tréninku, je paráda. Po zápasové rekapitulaci v místní pivnici Sauna u pana vrchního Martina Šlosara, jsem týmu oznámil, že jsme se právě zachránili. - BANÍK STŘÍBRO "Bééééé"!!!
Překvapily Vás některé týmy v soutěži něčím, od koho jste třeba čekal více a od koho méně?
Pravdou je, že v soutěži jsou týmy, které chtějí hrát fotbal a týmy, které hrají jen nakopávanou. Fotbalovou kvalitu měla určitě Stráž, která si zaslouží postoupit, dále pak Studánka, Konstantinky nebo Přimda. Ostatní zase vše doháněli bojovností.
Co jste vlastně vůbec čekal od Baníku, tušil jste, že budete takhle vysoko?
Od Baníčku lze čekat vždy všechno, výšky i pády. Je pravdou, že nám to tak nějak všechno sedlo. Já měl po postupu obavy, ale konec dobrý, všechno dobré.
Vy jste se ale střelecky oproti loňské sezóně trochu zasekl, čím to je?
Opravdu, když to říkáte, mně to mi ani nepřijde. Netuším čím to je, to asi to stáří na mě leze. A jestli ano, tak je to samozřejmě vinou soupeřů, jejich skálopevné obrany mají kvalitu "Okresního přeboru". Další variantou mohou být spoluhráči, že na mě zapomínají při finálových přihrávkách (smích). Co ty na to, Jedno Trnko?
Proti komu se Vám hrálo vůbec nejhůře, kteří obránci Vás nepustili do hry?
Pro tuto odpověď bychom měli jít do statistik. Určitě to budou ti, proti kterým jsem nedal gól.
V kabině se Vám prý přezdívá Jarda Kužel, jak jste k tomu přišel?
Samozřejmě se to vše odvíjí od kvality divizního fotbalisty (smích). Ne, teď vážně: "Pivo dělá hezká těla!", a nebo snad nějaká podoba v zakončení?
Mají v týmu i někteří ostatní zajímavé a vtipné přezdívky, třeba i inspirované oblíbeným fotbalovým sitcomem? I když je pravdou, že na tuto otázku trochu už odpovídají Vaše předchozí odpovědi... (smích)
Ano, ze sitcomu už jsem se zmínil výše, ale přezdívek tam bude dost: máme tam třeba "Chrta" (Martin Charvát), "Čahouna původem z Blovic" (Libor Loula), pak osobnost v podobě pana Mráčka - "Merys", "Profesor Ikebara" (Jan Trnka), "Maďar" (Jan Balogh) a hlavně abych nezapomněl, na lajně nám s praporkem lítá "Kůrovec" (pan Trnka starší).
Jak Vám utekl podzim, už jste přestávku potřeboval?
Utekl strašně rychle, ale bylo to zásluhou tohoto týmu a party v něm. Těšit se na odpočinek od rodiny s fotbalem, je ta správná relaxace! No a po fotbalových povinnostech musí přijít zábava - naše občerstvení po každém domácím zápase, které má vzrůstající kvalitu a kde se počítají ulovené body! Přestávku jsem přivítal z důvodu zhoršujícího se počasí.
Už jste měli nějakou dokopnou? Jak jste si ji užil?
Dokopná proběhla ihned po posledním zápase. A musím říci, že opět měla velmi, ale velmi vysokou úroveň za zavřenými/zataženými dveřmi. A pro ty normální ještě jednou k otázce - Jak jsme si jí užili? Ožrali jsem se, jak zákon káže, a kdo ne, tak je vůl (nepočítám Sašu Němce). (smích)
Který ze spoluhráčů vydržel v tempu nejdéle?
V neděli jsem měl návštěvu v podobě novopečeného otce Petra Sásika a z toho vypadlo že dorazil snad na sedmou hodinu ranní ještě za tmy.
Plánujete už nějakou zimní přípravu?
Pro tým určitě už nějaký návrh padl, ale jistého není zatím nic, je to vše o domluvě. Já se snažím být v pohybu celoročně, futsal v Plzni máme každý čtvrtek za jakéhokoliv počasí na umělce na Košutce.
Pavle, jak byste ohodnotil Váš zápas s Kšicemi? Určitě ztráta jednoho bodu, co říkáte?
Hráli jsme bez posil a celé se to prostřídalo, aby si každý zahrál. Když jsem šel dolů z placu, tak se vedlo. Po vykoupání jsem dorazil až na penalty. Není každý den posvícení, přesto výhra, musíme být vděční i za to.
Máte na závěr nějaký vzkaz pro naše diváky?
Jen ať dál sledují Vaše stránky a všude je šíří, protože pro náš tým Baníku Stříbro jste se stali nepostradatelnými, hlavně pro naší kasičku! A všem, kdo čtou tyto věty, chci za celý Baníček popřát vše nejlepší a hodně zdraví pro rok 2017.
Pavle, děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.