Hráč 12. kola Zoran Taňski: Vypadalo to, že budu chytat bez rukavic!

Ve 12. kole přichystaly všem fanouškům velké překvapení Neratovice B, které i přes celý (první) poločas trvající oslabení dokázaly zvítězit na hřišti favorizovaného Dolního Bousova. Na tom měl největší zásluhu hrdina utkání Zoran Taňski (24), který první půli odchytal s nulou, a když se ve druhém poločase posunul do pole, hned se mu podařilo vsítit gól. V rozhovoru jsme mluvili samozřejmě zejména o málo vídaném zápase, ale také o ambicích, které tento pracovitý hráč určitě má. Vše podstatné si můžete přečíst na dalších řádcích!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluju k vítězství v anketě o hráče kola. Co pro tebe výhra znamená?
Ahoj, děkuji. Je to pro mě něco nového. Určitě to má svoje pozitiva a potěší to, ale určitě to pro mě není tak důležité, jako tři body z Bousova!
Zažil jsi někdy tak zvláštní zápas jako tento v Dolním Bousově?
Abych pravdu řekl, tak takhle zvláštní zápas jsem nezažil.
Kdy naposledy ses postavil do brány?
Do brány jsem se naposledy postavil ještě jako dorostenec v Kojeticích. Odchytal jsem druhý poločas kvůli zranění brankáře, ale v zápase jsme už po první půli vedli asi o pět gólů, takže nebylo tak složité ubránit vítězství.
Jak jste vyřešili situaci s chybějícím brankářským vybavením?
Žádné jsem neměl. Dres nám půjčili domácí a vypadalo to, že budu chytat bez rukavic. Nakonec jsem chytal v zimních rukavicích, které mi zapůjčil spoluhráč Jirka Chrdle, a ty se ukázaly jako šťastné (smích).
Co se ti honilo hlavou, když jsi nastupoval do brány? Neměl jsi strach, že něco zkazíš?
Pocity jsem měl smíšené, ale věřil jsem si. Nechtěl jsem dostat gól alespoň do té doby, než přijede gólman David Šteiner, a to se povedlo. Hodně zásluhy na tom mají moji spoluhráči, kteří zavčasu zastavovali útoky domácích a případné střely zblokovali, takže nebyly tak razantní a umístěné. Pár střel na mě šlo, ale s tím jsem si už poradil.
Hlásil ses trenérovi dobrovolně?
Trenér byl na cestě z Kladna s klukama z A-týmu, ale klukům jsem se nabídl, že chytat klidně půjdu.
Musel jsi předvést nějaký těžký zákrok?
Přímo těžký zákrok jsem neměl. Je důležité vyzdvihnout výkon všech kluků, kteří se na tom podíleli dobrou obranou a nenechali mě v tom.
O poločase jste doplnili tým a ty ses přesunul z brány do pole. Na jakou pozici ses postavil?
Do brány nastoupil David Šteiner a mě trenér posunul na pozici pravého záložníka.
Věřil jsi, že můžete v utkání zvítězit?
Nikdy nikam nejezdíme s tím, že nemůžeme vyhrát! Už před zápasem jsme věděli, že to nebude jednoduché, všichni jsme ale zápas odmakali ve vysokém tempu a odměnou nám byly tři cenné body z dalekého Bousova.
Hned po pár minutách jsi dokázal skórovat. Mohl bys čtenářům gól popsat?
Gól padl po naší pěkné kombinaci na středu hřiště. Pro balón si z pozice útočníka seběhl Tomáš Lemarie, který se rychle zorientoval a krásnou vzdušnou přihrávkou mě poslal po pravé straně do samostatného úniku. Obránce domácích se mě snažil ještě dohnat, ale měl jsem náskok a z úhlu jsem šajtlí prostřelil brankáře.
Jak jste vydřené vítězství oslavili?
Jelikož jsem ráno před zápasem spal dvě hodiny po noční, tak jsem toho měl docela dost. Žádná oslava tudíž neproběhla. O rozlučku to ale určitě napravím (smích)!
Ty jsi před sezónou zamířil do Neratovic z nedalekých Kojetic. Co tě vedlo ke změně dresu?
Chtěl jsem si vyzkoušet vyšší soutěž s tím, že mi to určitě něco dá. Od kluků se můžu a mám ještě co učit!
Máš ambice nakouknout třeba i do divizního A-týmu?
Divizi by si určitě chtělo zahrát víc lidí. Samozřejmě i já, ale jsem nohama na zemi. Chtělo by to určitě víc takových výkonů i tréninku, abych do A-týmu alespoň nakoukl.
Máš nějaký fotbalový vzor?
Jednoznačně CR7!
Co pro tebe fotbal znamená?
Hodně. Ale na prvním místě je rodina!
Děkuju za rozhovor a přeju hodně štěstí do dalších zápasů!
Prosím. Vám taky přeju hodně úspěchů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.