ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Největší zážitek byl, když jsme vyhráli s malým fotbalem ME do dvaceti jedna let v Praze

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Poslední rozhovor podzimní sezóny nám poskytl brankář čtvrtého celku z Břeclavi, pan Dominik Kunický.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře o hráče kola. Co na ní říkáte?
Dobrý den, Děkuji Vám. Výhra mě potěšila a hlavně překvapila.
Jak jste se dozvěděl o své nominaci a kde jste sháněl podporu?
Portál fotbalunas sleduji pravidelně jak já, tak i můj taťka, který mi v pondělí dopoledne psal zprávu do práce, že jsem v sestavě kola a že mi gratuluje. Největší podporu jsem měl u rodiny, která mi poslala nejvíc hlasů a potom u kamarádů.
Jak se Vám líbí propagace amatérského fotbalu na našem portálu?
Je to příjemné zpestření.
Pojďme k poslednímu zápasu v Dolní Bíteši. Jste první tým, který si z Velké Bíteše odvezl tři body. Jak jste viděl zápas z pozice gólmana?
Zápas se hrál v těžkých podmínkách, kdy hřiště bylo zmrzlé a bylo pod nulou. V první půli jsme měli více ze hry a Bíteš do ničeho nepustili, ale sami jsme si moc šancí nevytvořili. Naopak hned na začátku druhého poločasu jsme dali branku a zápas kontrolovali a nakonec Muska přidal druhou branku.
Jaký svůj zákrok považujete za klíčový?
V zápase jsem měl snad jen jeden zákrok, kdy jsem musel řešit těžkou situaci. Myslím si, že jsem si to dobře podirigoval a postahoval centry. Letos máme skvělou obranu a kluci Bíteš do ničeho nepustili.
Břeclav skončila po podzimu čtvrtá. Jste spokojen s tímto umístěním?
Já jsem nadmíru spokojený, kdyby mi někdo řekl před sezónou, že skončíme čtvrtí, tak bych mu asi nevěřil. A to jsme ještě hromadu bodů poztráceli úplně zbytečně, mohli jsme být minimálně na třetím místě. V kabině panuje skvělá nálada a doufám, že ve svých výkonech budeme pokračovat i na jaře.
Loni jste spadli z MSFL? Plánujete návrat? A když ne letos, tak v jakém časovém horizontu?
S kluky se o tom nebavíme. Máme jeden z nejmladších týmů v soutěži, ne-li úplně nejmladší. Chceme hrát dobrý fotbal, nasbírat zkušenosti a potom teprve budeme moci přemýšlet o návratu do třetí ligy.
Proti kterém týmu se Vám letos chytalo nejlépe a proti kterému nejhůře?
Nejlépe se mi chytalo v zápase s Hodonínem a Uherským Brodem. V Brodě jsme nakonec urvali vítězství 2:1, které nás nastartovalo k několika vítězným utkáním v závěru podzimu. Oproti tomu jsem měl horší zápas s Polnou.
Popište našim čtenářům Vaši kariéru. Vždy Vás to táhlo do brány?
Můj taťka byl brankář, ale mě to do branky nikdy netáhlo. S fotbalem jsem začínal v rodných Velkých Pavlovicích a od malička jsem hrával stopera a nebo střed zálohy. V mladších žácích jsem šel na hostování do Břeclavi odkud jsem se asi po roce vrátil zpátky do Velkých Pavlovic, kde nebyl brankář a trenér mě tehdy poprosil jestli bych to nezkusil, že nikdo jiný si na to netroufá. V bráně už jsem zůstal a rok a půl na to jsem šel zpět do Břeclavi, ale už jako brankář. V osmnácti jsem dostal šanci jít do ligového dorostu v Hlučíně, kde jsem strávil asi osm zápasů a vracel jsem se do Břeclavi kvůli maturitní zkoušce. Postupem času jsem začal trénovat s áčkem Břeclavi, kde jsem už zůstal.
Jaký je Váš brankářský vzor?
Mým vzorem je Manuel Neuer, protože se taky jako on vyžívám ve výbězích mimo šestnáctku a ve hře nohou.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
Fotbalových zážitků mám spoustu, ale největší jsem zažil s malým fotbalem na Mistrovství Evropy v Praze do 21 let, které jsem vyhráli a stali se mistry Evropy.
Čeho byste chtěl ve fotbale dosáhnout?
Teď potřebuji pravidelně chytávat, abych se mohl dostat do vyšších soutěží. Říká se, že brankáři dosahují vrcholu v pozdějším věku a tak doufám, že dostanu šanci v některém týmu, který hraje první nebo druhou ligu.
Jak trávíte volný čas?
Volného času moc nemám, protože ráno v šest hodin vyjedu z domu do Brna do práce, kde končím o půl čtvrté. Hned nasednu do auta a jedu směr Břeclav na trénink. Z tréninku přijíždím kolem osmé hodiny. Když jsem byl menší hrával jsem závodně tenis, takže když nemáme trénink, tak trénuju ve Velkých Pavlovicích děti tenis. Rád si zajdu do kina nebo posedět s kamarády do kavárny.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.