Hráč 11. kola Jaroslav Kováč: Na jaře může být všechno jinak!

V 11. kole zvítězil v naší anketě oproti všem zvyklostem hráč z poraženého týmu. Jaroslav Kováč z Velkého Borku se snažil ze všech sil, jeho tým ale nakonec i přes jeho dva přesné zásahy odjížděl z Benátek bez bodu. Obvyklé otázky na euforické pocity po vítězném zápase jsem tedy musel tentokrát nechat v redaktorském šuplíku a řeč se stočila spíše na sestupové starosti. Nebojte ale, rozhovor se neponese jen ve chmurném duchu...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Vyměnil bys ho za bod z Benátek?
Děkuji, chtěl bych poděkovat všem co mi poslali hlas, vážím si toho. Určitě bych to vyměnil hned, ale bohužel to nejde.
Co chybělo k tomu, abyste ho získali?
Trošku víc štěstíčka na naší straně, a méně chyb z naší strany. A jeden velký problém v proměňování šancí, to nám chybí i v ostatních zápasech.
Čím to, že se vám, stejně jako v Bakově, vůbec nepovedl vstup do zápasu?
To je otázkou asi pro všechny kluky, proč se nepovedl vstup do zápasu. Vlastně minulý týden proti Dynamu Nelahozeves se nám vstup povedl, když jsme v 9. minutě šli do vedení. Týden na to dostaneme góla ve 3. minutě zápasu. Co k tomu říct, asi jsme měli myšlenky ještě nikde jinde, než na hřišti.
Ty se po zranění opět dostáváš do formy a tento zápas se ti výrazně povedl. Mohl bys popsat obě svoje branky?
Nedá se říct, že se dostávám do formy. Byl to vydařený zápas z mé strany, i když to mohlo být ještě lepší. Od útočníků se očekávají góly, kór když minulou sezónu skončíte na druhém místě v tabulce střelců. Trenér a kluci vědí o mé přednosti, co mi vyhovuje, a když se to podaří v tom zápase udělat, tak pak už je to jenom na mně, jestli se prosadím, nebo ne. První gól padl po naší standardce - centr do vápna, Michal Kubišta šel do hlavičkového souboje, vyhrál hlavu, míč se odrazil ke mně a já z malého vápna střílel na zadní tyč. Druhý gól: Myslím, že balón vedl Radek Černý po pravé straně, nahrál mi na střed na vápno a já zpoza vápna střílel po zemi na zadní tyč.
S jakým zraněním jsi vlastně měl v úvodu sezóny problém?
Už jsem měl problémy na konci minulé sezóny, když jsem v Hoříně dostal zezadu na koleno, a od té doby to pořád nějak zlobilo a cítil jsem, že to koleno není stoprocentně zdravý. Tak jsem se snažil tomu dávat více klidu, a když to vypadalo, že by to mohlo být v pohodě, tak v zápase v Lužci stačil jeden souboj a zranění se ozvalo zase. Věřím, že na jaře by to mohlo být lepší a snad odehraju víc celých zápasů, než teď na podzim.
Zbývají dva zápasy do konce podzimní části a vy máte na svém kontě sedm bodů. Máte nějaký bodový cíl do zbytku podzimu?
Cíl? Udělat ze 2 zápasů 6 bodů a přiblížit se k týmům, co jsou před námi, aby nám neutekli o více bodů. Nic jiného chtít nemůžeme.
Jak se sžíváte s tím, že po minulé sezóně, kdy jste převážně vyhrávali, se příliš nedaří? Podepisuje se situace nějak na náladě v týmu?
Nálada v týmu je dobrá, tam bych problém asi neviděl. Je to těžké se s tím sžít, když minulou sezónu se tolik neprohrávalo a nedostávalo tolik gólů. Každý kdo hrál fotbal ví, že vyhrát je úspěch, a když se nedaří, tak se ten zápas musí aspoň odbojovat a nenechat soupeři vítězství jen tak zadarmo. Věřím, že když začneme dělat méně chyb, tak začneme bodovat ve více zápasech.
Myslíš, že byl postup do vyšší soutěže dobrým krokem?
Většina kluků tu soutěž nehrála a chtěla si to zkusit, ti kluci, kteří tu soutěž už hráli, tak byli proti. Ale věřím, že vedení udělalo dobré rozhodnutí, když přijalo tuto soutěž. Získáme tím zkušenosti do dalších sezón a uvidíme na jaře, jak se nám bude dařit.
Bodovat se vám příliš nedaří, na své soupeře ale příliš bodů neztrácíte. Věříš v záchranu?
Ano, věřím v záchranu! Je konec podzimu a tabulka se pro nás nevyvíjí moc dobře, na jaře ale může být všechno jinak. Holt nás bude čekat těžká zimní příprava, abychom na jaře ukázali sílu našeho týmu.
Ty jsi s fotbalem začínal ve Mšeně, pak jsi ale dlouhá léta hostoval ve Velkém Borku. Co tě vedlo ke změně dresu?
Vlastně to začalo tím, že jsem v žákách jezdil na Výběry mělnického okresu, a právě tam nejspíš si mě všimnul Borek. Trenérem tam v té době byl Luboš Randák a ten se mě zeptal, jestli bych nechtěl vyzkoušet vyšší soutěz. Kluby se mezi sebou dohodly a na jednu nebo dvě sezóny jsem pak byl v Borku na hostování. Poté mě oslovil trenér ze Staré Boleslavi, jestli bych nechtěl jít hrát tam, tak jsem to šel zkusit a hrál jsem tam půl rok nebo rok. Pak jsem se vrátil na sezónu do Mšena, kde jsem hrál taky snad půl roku, po půl roce se ozval Borek, že by mě chtěl znovu na hostování a možná i na přestup, ale vedení Mšena a Borku se nechtělo nějak shodnout na přestupu, a tak jsem dlouhou dobu jenom hostoval.
Máš ambice vyzkoušet si ještě vyšší soutěž, než I. B třídu?
Když bude držet zdraví a nebudou žádná zranění, tak bych možná chtěl i vyzkoušet něco výš. Ale na to bych musel hodně trénovat a věnovat více času fyzické stránce.
Které počasí ti na fotbal vyhovuje více: srpnová horka, nebo současné listopadové zimy?
Asi spíše horka, sice se špatně dýchá a je vedro, ale pořád lepší než nepříjemný studený vzduch v zimě.
Jak by dopadla penalta, kdybys ji zahrával svou slabší nohou?
Tak to bych byl zvědavý i já sám, jak by to dopadlo. Záleželo by, jak bych trefil míč a kam by skočil brankář.
Co pro tebe fotbal znamená?
Fotbal hraji od svých 4 let a znamená pro mě zábavu a radost. Je to můj koníček, který mě baví a budu ho hrát do té doby, dokud bude sloužit zdraví!
Děkuju za rozhovor a přeju hodně štěstí do dalších zápasů!
Není zač. Já děkuji za rozhovor a ať se daří!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.