David "hlava" Vinkler už vyhlíží 1.A třídu i s utrženým meniskem!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdravím a gratuluji k vítězství. Jaké pocity Vás po vítězství ovládly ?
No to že jsem hráčem kola není ani moc zasloužený. Byla to práce celého manšaftu. Hlavně byl dobrý Kopač a taky celá obrana odehrála dobře. Prví gól po mém rohu a druhý po brejku. Prostě myslím, že to byl výborný týmový výkon.
Jak u Vás probíhalo samotné hlasování ?
V úterý mi to posílal jeden kluk, že to tam mám dobře rozběhlý. Pak už jsme to tam jen párkrát klepli. Včera jsem to vyhrál oficiálně a tak jsem byl rád.
Padne něco do kasy ?
Jo tak to nevím jestli něco takovýho bude. U nás to vidím spíš na flaštičku.
Sledujete portál fotbalunas.cz ?
Až minulý týden jsme to začali sledovat. Měli jsme tam Petra Antoše, který prohrál jen o procento, ale podle mě to měl vyhrát. Od té doby se o tom bavíme a řešíme to.
Jste registrovaný nebo o tom alespoň uvažujete ?
Jsem registrovaný.
Stal jste se již někdy hráčem kola ?
Vůbec jsme o hlasování na stránkách nevěděli, takže nedokážu říct. Spíš ne. Jen jednou mi někdo říkal, že je tam Ondřej Běhounek, ale myslel jsem si, že si dělá srandu, nebo co.
Kde jste začínal s fotbalem a jak na to nyní pohlížíte ?
Tak začínal jsem tady v Kaznějově, jelikož všichni kluci šli, tak jsem musel taky. ( směje se) Pak jsem po půl roce odešel do Třemošné. Následně už jsem nastupoval za dorost Plzně. Tam mě to bavilo, ale nebylo to úplně ono. Věděl jsem že to chci hrát spíše pro zábavu, tak jsem se vrátil do Kaznějova, kde máme tu nejlepší partu, co jsem kde zažil. S těma klukama se znám dlouho a prostě jsme opravdoví kámoši. Už se pokoušíme po třetí za sebou postoupit, tak doufám, že to vyjde.
Na jakém postu jste začínal a jak se samotný post měnil ?
Začal jsem v útoku, odkud jsem se po čase přesunul na takového podhrotového hráče, nebo v Plzni Levou zálohu. Teď mě Pitlík zkusil dát na krajního obránce, ale čím jsem starším, tím toho méně naběhám, což zrovna tam byl dost viditelné. Takže jsem už zase zpátky vepředu.
Které fotbalové období Vám utkvělo v paměti a srdci ?
Nejvíc mě začal bavit fotbal v Třemošné, kde jsem narazil na trenéra Kropáka. To jsme vyhrávali 30:0 a nikdo se nedivil. Jako pěkně nás ždímal, ale tak hodně mi to dalo. Pak si vzpomínám na trenéra Bohuslava, který mě naučil skoro všechno co jsem neuměl a potřeboval Po těchto štacích jsem se na to chtěl vykašlat, ale zatím mě u toho drží Pitlík - nebýt ho a dalších dvou, tak ten fotbal u nás asi skončí.
Máte nějakou fotbalovou přezdívku ? Jak jste k ní přišel ?
Říkají mi "hlava". Asi protože jsem měl dřív hodně zkratů, takže mi občas prostě "mrdlo v kouli". Když nad tím přemýšlím, tu přezdívku mi dal trenér Pitlík. (směje se)
Pořád přetrvávají problémy s ovládáním ?
Jo to se nabízelo dřív. Teď už na to nemám věk ani postavení. Spousta červených karet byla za nadávky rozhodčímu ale to už teď s tou páskou nemůžu. Už jsou tam jiní kluci, kteří to za mě tomu rozhodčímu řeknou.
Měl jste někdy chuť přestat hrát fotbal ?
Jo to bylo tak tři roky zpátky. Našel jsem si nový koníček - Windsurfing- a přestal jsem dávat do fotbalu všechno. K tomu to bylo ještě nějaký zamrzlý. Po čase jsem ale zjistil, že to bylo jen nějaké poblouznění a vrátil jsem se k fotbalu za super partou v čele s Pitlíkem.
Svěříte se s nějakou úsměvnou historkou ?
Já úplně nevím jestli se to sem hodí, ale napadá mě zrovna takový zaučování mladých v Sokolově. My jsme tam byli na soustředění a jako velká parta jsme objeli snad všechny bary a putyky v okolní pustině. Na takový momenty se vzpomíná velice hezky. Jinak společný zážitky máme furt. Jak už jsem řekl, s klukama se znám od malička a s těma ostatníma jsme taky velcí kamarádi. Když se tak zamyslím, ještě bych jako zábavu mohl popsat náš desetiboj v hospodě. Když vyhrává ten co odchází poslední. Když pohráváme, tak moc nehrajeme, ale my moc neprohráváme.
Skoro polovina soutěže za námi. Jak hodnotíte dosavadní průběh ?
No zatím to na mě působí tak, že Malesice jedou na nějaké vlně euforie, kterou jim nikdo zatím nemá šanci sebrat. Potom je tam Bukovec, kde začali cinkat peníze, takže se prostě vyhrává. Ale nevím co budou dělat třeba takový Róth až peníze odcinkají. My teď musíme porazit Radnici a pak jedeme k poslednímu Mýtu, což by taky mohlo být za 3 body. Mě pak o přestávce čeká operace, jelikož skoro celý podzim hraju s utrženým meniskem. Ani pořádně trénovat se nedá, jelikož to vždycky oteče a mám pak v koleni vodu. Snad už to bude jen lepší. ( směje se )
Výkon české fotbalové reprezentace. Jak to vydíte ?
Tak já doufám, že vyhrají. Už je to potřeba. Problém je zatím v tom, že tam nemáme žádného zabijáka. Takový Krmenčík by to tam totálně zabil a ten míč do brány dotlačil. On dává góly i z nemožných pozic, takže podle mě, jestli nastoupí - vyhrajeme.
Kdo byl Váš fotbalový vzor popřípadě oblíbený klub ?
Možná když jsem byl mladší, tak se mi hodně líbil Pavel Nedvěd. To jak šel do všeho, nevypustil žádný souboj a vlastně byl taky levák. Nyní už jsem bez vzoru. A klub je sad jasný. Přece ta naše Viktorka. V Evropě to letos moc nevyšlo, ale zase doma je to dobrý. Tak kdo má nějaké pochyby ohledně výkonů, se může podívat na tabulku, která všechny umlčí.
Co pro Vás znamená Fotbal ?
Tak fotbal mě zatím drží s přáteli. Jsou to dobří lidi a za to, že je znám vděčím právě fotbalu.
Máte na závěr nějaký vzkaz pro spoluhráče ?
Žerem až se poserem !
Děkuji za rozhovor a přeji stejně dobrý výkon i pro příští kolo !

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.