Michal Novotný: Hodně soupeřů v soutěži dobře znám, což je velká výhoda

Zetor Tisová se dočkal při svém závěru sezóny vynikajícího úspěchu. Po celý rok si sice vedli v hlasování dobře, ale závěr byl jistě fantastický. Brankář Michal Novotný (Zetor Tisová), dosáhl tento víkend na fantastickou obhajobu.  Skvěle chytal sice po celou podzimní část sezóny, ale odměněn byl až v závěru, a to dvojnásobnou porcí. Většina týmů má poslední podzimní zápas ještě před sebou, pro Tisovou ale sezóna už skončila, a její hráči před sebou mají zimní přestávku. I o té jsme s Michalem samozřejmě mluvili. "Příští víkend se místo hraní pojedeme podívat někam na pěkný fotbal.", hlásí Michal.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, jak byste ohodnotil Váš poslední zápas?
Abych řekl pravdu, byl to hrozně utahaný fotbal a rozhodovaly chyby týmů. Chyb bylo stejně, tak to musely rozseknout penalty. Kluci předvedli stoprocentní výkon a mě naštěstí jednou trefili, takže dva body doma.
V čem byly Trpísty nejnebezpečnější?
To nedovedu tak přesně říci, ale v první půli byly duchem trochu jinde, ve druhé už hru více kontrolovaly a byly nebezpečnější po všech stránkách. Bylo potřeba být na pozoru.
Michale, jak probíhá příprava na zápas v podání branáře, víte předem, v čem je soupeř nejnebezpečnější?
Přípravu na zápas nemám, jdu si zahrát fotbal, a co nejvíce pomoct klukům a Zetoru k bodům. Skoro všechny týmy znám a hrál jsem proti nim, takže vím, jaký styl fotbalu hrají. Menší výhoda tam je, ale jak říkám, jdeme pro body.
Kdo je pro Vás v soutěži největším oříškem, proti komu se Vám chytá nejhůř?
Takový tým není. Každý zápas je úplně jiný, i když hrajete se stejným soupeřem, neznamená to, že je stejný fotbal. Hraje tu hodně faktorů, které jsou pokaždé jiné, takže i zápas je odlišný.
Máte radost, když si dokážete poradit s nějakým vyhlášeným snajprem?
Takhle to neberu, vím, že je to také zásluha kluků z týmu, kdyby ho pustili k míči víckrát, bylo by to jiné.
Tentokrát jste vyhráli na penalty. Jak se při penaltách rozhodujete, máte na ně nějaký recept?
Penalty jsou pro mě strašně jednoduché. Když si myslím, že půjde doleva, tak skočím doleva. Když doprava, tak doprava (smích). Co mě první napadne, tak to udělám. Některé soupeře znám, a ty to kopou, dá se říci, stále do stejného místa, takže v tomhle případě je to vždy jednodušší.
Chodíte někdy penalty také kopat? Může při tom mít brankář nějakou výhodu?
Párkrát jsem na penaltě byl, zatím jsem vždy dal, ale jestli jsem měl výhodu, to bych neřekl, spíš štěstí. Každý ví, že penalta se nedá chytit, ale jen špatně kopnout. Jestli to má člověk v noze, tak je to jednoduché. Já třeba nahrazuji techniku razancí, ať to má brankář soupeře, co nejtěžší.
Michale, pro Vás letos sezóna končí, bude Vám v zimě fotbal chybět?
Tak určitě, fotbal jako takový chybět bude, ale zase se těším, až v pondělí v práci po nedělním fotbalu nebudu kulhat a nadávat jak mě vše bolí.
Pojedete se o víkendu podívat na zápas některého soupeře?
Rozhodujeme se mezi zápasem Částkova proti Chodskému Újezdu nebo Rozvadova proti Stříbru. Ale na soupeře ne, jen se podívat na pěkný fotbal.
Plánujete nějakou zimní přípravu?
Předseda zajistil halu na zimní přípravu, takže taktika, malá kopaná a něco pro fyzičku. Ale jak znám kluky, budou chodit běhat i individuálně.
Jak byste ohodnotil podzim ve Vašem podání i v podání Tisové?
Pro nás velice pozitivní výkon, ale rezervy tam pořád jsou, ještě můžeme být lepší. Teď i přijdou posily, takže to bude také o něčem jiném.
Michale, máte pro naše čtenáře nějaký vzkaz?
Že děkuji za hlasy, podporujte svůj oblíbený manšaft a sledujte portál fotbalunas.cz.
Díky za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.