Kluci úplně ztratili úctu ke starším, neváhají mě oškubat o všechny peníze, směje se Karel Šaman

I tentokrát nám hlasování o nejlepšího hráče kola z ideální jedenáctky nepřineslo žádné překvapení. Fanoušci Baníku Stříbro měli opět vše pod kontrolou a podle očekávání se dočkali dalšího obhájení titulu hvězdy kola. Tentokrát se z titulu mohl radovat sám kapitán Karel Šaman (Baník Stříbro). S Karlem jsme tentokrát odbočili od klasického typu rozhovoru a rozhodli jsme se pro trochu pikantnější verzi celého interview. Myslím, že se každý alespoň trochu při čtení Karlových odovědí zasměje, a tak neváhejte a mrkněte se sami, co vše nám Karel prozradil, zejména o svých spoluhráčích. "Největší flákač je...? , největší hypochondr...? a lenoch...?.", více se pak dozvíte v samotném článku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Karle, tak jste se dočkal také, věřil jste, že byste mohl letos výhře v sestavě kola uniknout?
Za svou nominaci do sestavy kola vděčím kabině, která mě do ní vybrala, díky mému dobrému výkonu. A pak už bylo téměř jasné, že se kluci postarají o to, aby mi výhra neunikla.
Nyní přichází povinnost, přispět do klubové kasy, jak se k tomu stavíte?
Do kasy přispěji s radostí a úsměvem, jak se sluší a patří. Snažit se obejít zavedená pravidla by beztak nemělo cenu, našemu pokladníkovi Trnčusovi (pozn. red.: Jan Trnka) není úniku.
Máte jasně danou částku? Neměl byste jako kapitán laťku trochu zvýšit?
Ne ne, cena je už dávno pro všechny daná, takže není důvod cokoli navyšovat. Není to navíc jediná částka, kterou se musí povinně přispět, je jejich docela dost, takže naše prasátko už tak dostatečně nabírá na váze.
Karle, pojďme teď k zápasu v Lázních, další úspěch, co jste od zápasu čekal?
Čekal jsem vyrovnané utkaní, ale věřil jsem, že domů na Baníček přivezeme nějaké body. To se podařilo v plné parádě. Se třemi body z Lázní snad ani nejde nebýt spokojený.
Jaká je v týmu atmosféra? Zdá se, že vše vychází dokonale...
Atmosféra je vždy taková, jakou si jí uděláte, když budete v kabině jako rodina, tak se Vám bude rozhodně lépe hrát, trénovat a tak dále. A to si myslím, že u nás platí, a tak náš vlak stále jede. Takže je to spíše obráceně. Příčinou našich úspěchů je dobrá atmosféra, než že bychom úspěchům vděčili za dobrou náladu. Ale je pravda, že jedno de ruku v ruce s druhým.
Určitě nedostatky ale určitě jsou, vy byste o nich jako kapitán měl dobře vědět. Kdo má třeba problémy s docházkou, a kdo je největší lenoch a flákač, který se snaží vše ošidit?
Docházka na trénink se ke konci soutěže určitě zhoršila všeobecně, to je asi naše hlavní problém. Jednoznačně ale v tomto smyslu vede Jan Hejcman a jako lenocha bych rád označil asi Mráčka a největší flákač je bezesporu Ján Balogh. Všem vítězům gratuluji. (smích)
Určitě máte i nějakého hypochondra, jak už to bývá. Kdo má.v týmu tuto roli?
i takové u nás máme, tady se nebojím ukázat na Martina Charváta, to je takový náš Rosa (pozn. red.: Tomáš Rosický). (smích)
Je někdo, kdo by měl podle Vás něco změnit, zlepšit a podobně. Chcete mu něco vzkázat?
Vzkazovat jim nic nechci, radši si to s nimi vyříkám osobně. A zlepšovat by měl každý něco, ale to musí vědět především každý sám.
Jaký máte respekt a máte v kabině své slovo?
Na respekt se musíte zeptat spíše kabiny, ale jelikož jsme jeden z nejstarších, tak nějaké slovo určitě mám.
Chtěl byste svému týmu prostřednictvím našeho webu něco vzkázat?
At mají stále chuť bojovat a hrát za ten náš Baníček.
Vím, že je to ještě daleko, ale pomýšlíte už Vy osobně trochu na postup?
Já osobně to zatím tak neřeším, jsme v půlce soutěže, ale vyloupit další soutěž by určitě nebylo špatné.
Už je před Vámi jen jedno utkání. Neutekl podzim trochu rychle?
Já už to za ta léta ve fotbale tolik nevnímám.
Nebude Vám fotbal v zimě chybět?
Tak já vždy velmi rád přes zimu odpočívám, než nám začne zimní příprava. Tuhle fázi sezóny mám velmi rád, takže mi nevadí. (smích)
V posledním utkání určitě nehodláme padnout, jste na Kšice připravení?
Kšice, další naše takové malé derby. Téměř všichni se mezi sebou známe, takže je už těžké se na to nějak speciálně připravovat. Tak doufám, že zamakáme a body zůstanou doma.
Co po zápase plánujete, bude to velké?
Po každém zápase je to u nás velké a někdy i velkolepé, když někteří hráči chytí svou "Bumbo formičku". Teď je navíc ještě dokopná, takže se to určitě ještě vyšperkuje nějakou tou dobrotou, aby nám nekručelo v břiše.
Nejspíš bude zima, čím se hodláte zahřát?
Doufám, že se zahřeji už při zápase běháním. Pak to vidím na teplou vodu a na závěr nějakou dobrotou od našeho hostinského.
Karle, Vy už jste vyhráli poněkolikáté, tentokrát jste to ale čekal ne? Je to v něčem jiné?
Když mě vybrali, tak jsem už tušil, že to asi vyhraji a budu o nějakou tu stovku zase lehčí. Jen v tom je to asi jiné, kluci ztratili úctu ke starším a neostýchají se je oškubat o peníze. (smích)
Karle, máte pro naše čtenáře nějaký vzkaz?
Jen ať stále sledují Vaše stránky a čtou všechny články. Dozví se mnoho zajímavých informací o fotbalu ve svém okolí.
Díky za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.