ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 12.kolo | 1.B třída sk. A - Filip Klíma - Trochu mě mrzí, že už končí podzim, když se nám marodka vyprazdňuje a herně začíná dařit.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Filip Klíma po své premiéře mezi třemi tyčemi zpovídán pro fotbalunas.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k zisku hráče kola. Znamená to pro vás něco?
Děkuji za gratulaci. Znamená to pro mě hodně. Tuto cenu by si, ale zasloužil celý tým, který mi při zápase velice pomohl abych si mohl užít premiéru na postu gólmana. Odměna je o to sladší, že se nám podařilo konečně vyhrát.
Jak jste se vůbec do branky dostal? Padla na vás volba nebo jste se sám přihlásil?
V pátek před tréninkem seděl tréňa na tribuně a snažil se obvolávat gólmany. Ale bohužel od všech šesti gólmanů slyšel špatné zprávy a lámal si hlavu koho postaví do brány. Tak jsem mu řekl, že tam vlezu. Do toho se přidali kluci z mančaftu, že ale potřebujeme gólmana (smích). O to víc mě teď těší, že se mi podařilo něco chytit.
Jaký byl zápas v Ledenicích vašima očima?
Vyšel nám naprosto suprově úvod utkání, kdy se nám Polákem (Jirkou Gondekem) podařilo dát dva rychlé góly po standardkách a v desáté minutě jsme vedli 2:0. Potom nás trochu domácí zatlačili, ale do zakončení se naštěstí pro mě moc nedostávali. Asi od dvacáté minuty ještě domácí přidali a měli pár dobrých gólových šancí. Naštěstí to co šlo na bránu se mi podařilo chytit. Jednou mě zachránilo břevno a jednou tyč. Jsem si to asi dobře postavil (smích). Musím přiznat, že domácí měli ke konci prvního poločasu dost navrch a my nevěděli kam dřív skočit. Naštěstí jsme ve čtyřicáté minutě dali po další standardce gól na 3:0. Hned po rozehrání se ale domácím podařil brejk a rázem to bylo 3:1! Měl jsem strach z druhého poločasu, ale zbytečný. Kluci odehráli výborné utkání a druhá půle byla téměř bez šancí a my si připsali zasloužené tři body.
Vašemu týmu se v soutěži nedaří což je i poměrně obecné překvapení. V čem to podle vás tkví?
Celý podzim hrajeme bohužel vždy v improvizované sestavě. Máme abnormálně mnoho zraněných hráčů. Proto mě trochu mrzí, že už končí podzim. Protože naše marodka se skoro již vyprázdnila a hned to bylo vidět na posledních dvou zápasech.
Jaký je váš oblíbený fotbalový klub a vzor?
Můj oblíbený tým je modrý a to Chelsea FC a vzorem legenda tohoto klubu John Terry.
Jaký post vám na hřišti nejvíce sedí? Nezměnilo se to po minulém zápase?
Zatím se na tom nic nezměnilo. Stále si myslím, že mi nejvíc sedí post stopera, i když post gólmana není špatný. Tak uvidíme kam mě trenér příště postaví. Každopádně budu rád za jakýkoliv z postů a to hlavně, když na něm budu na hřišti něco platný týmu.
Jaké jsou vaše koníčky, když se zrovna nevěnujete fotbalu?
Mým největším koníčkem je motorsport konkrétně rally a v zimě lyže.
Aktivně se angažujete v rally? Jaký tam máte největší úspěch?
Bohužel pasivně pouze jako divák. Protože rally je velice drahý koníček, takže si ho nemohu dovolit. Udělal jsem si ale radost a byl jsem se podívat na MS loni ve Švédsku a letos v Polsku.
Jaká je vaše fotbalová kariéra, v kolika letech jste začínal?
S fotbalem jsem začal jako malý cvrček ve Vyšším Brodě, ze kterého jsem se přes Dynamo ČB, SKP ČB, AKRU ČB, MARINER Bavorovice, kde jsem strávil 10 let fotbalového života, tedy krom dvou krátkých hostování v Dřítni opět vrátil zpět domů do Vyššího Brodu.
Chtěl byste něco vzkázat kamarádům, spoluhráčům, rodině...prostřednictvím fotbalunas?
Chtěl bych prvotně poděkovat všem lidem, kteří mi poslali hlas a mohl jsem díky nim dosáhnout tohoto ocenění. Pak bych chtěl poděkovat všem spoluhráčům v týmu za jejich výkon v zápase s Ledenicemi a motivovat je basičkou piva, když příští víkend porazíme můj bývalý klub Mariner Bavorovice. Nakonec pozdravit kluky z Bavorovic a vzkázat jim že se mají u nás na co těšit (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.