O magickém vlivu Dušiček na Lukáše Míčka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdravím a gratuluji k vítězství v zápase i anketě. Jaké pocity Vás po vítězství nad Mýtem ovládly ?
Hlavně úleva, co se výsledku týče. Podařilo se nám v těžkém zápase bodovat naplno a k tomu před domácím publikem.
Jak u Vás probíhalo samotné hlasování ?
Jako vždy to bylo vyhrocené. Zjistili jsme to de facto až v úterý ráno a vyvíjelo se to tak ,že jsme byli vždy o pár procent pozadu nebo v náskoku. Podrželi mi hlavně kluci z teamu, ale i lidi od nás z vesnice , kteří se o to trošku zajímají.všem patří velký dík, takhle těsně vyhrát je jen zásluha lidí co náš team mají rádi, nebo jsou jeho součástí.
Padne něco do kasy ?
No klasicky my máme kasu jen na pokuty a příspěvky, takže tohle se řeší většinou po sobotním zápase ve formě několika koleček Rumu do našich "Ampulek".
Navštěvujete náš portál fotbalunas ?
Pravidelně a od začátku, asi můžu říci i za kluky, že do té doby než se spustil koncept fotbalunas.cz , tak o "pralesních klubech" a dění okolo, se nikdo nemohl dočíst víc než jen výsledky a tabulku v novinách.
Jste registrovaný nebo o tom alespoň uvažujete ?
Jsem skoro od začátku.
Stal jste se již někdy hráčem kola ?
Je to asi paradox, velká náhoda, nebo konstelace planet, ale bez dvou dnů přesně před rokem. Bylo to v OP Plzeň - sever, v zápase doma s Křelovicemi se mi podařilo dát gól a rozhodnout o vítězství během minuty, když jsem střídal v 90.minutě. Už jsem to klukům připomněl a hned se mi dostalo vtipných komentářů a narážek ve stylu, že dokážu zahrát jen jednou za rok a ještě k tomu na "dušičky" ! (směje se)
Kde jste začínal s fotbalem a jak na to nyní pohlížíte ?
Začínal jsem ve Vejprnicích, v mini-žácích asi jako každý kluk od nás. S odstupem času , když se občas setkám s klukama co vyrůstali se mnou tady u nás, tak si říkám že nakonec tady bylo strašně moc talentovaných fotbalistů od dětí až po dorost , včetně trenérů a jsem rád ,že alespoň z části jsem mohl u toho být.
Na jakém postu jste začínal a jak se samotný post měnil ?
To se vyvíjelo různě, v mladším věku sem jako "kopyto" byl skoro na všech postech. I v bráně jako rádoby dvojka v žácích. Ale asi se to všechno odvíjelo postupně od toho , že v útoku, když už jsem nastoupil, toho směrem dozadu nemůžu moc pokazit, až jsem se nakonec přes zálohu dostal až do obrany.
Kdo byl Váš fotbalový vzor popřípadě oblíbený klub?
Fotbalové vzory se časem mění. Záleží jestli jako vzor berete nějakou celebritu, takže Lionel Messi... Nebo jako vzor berete spoluhráče nebo lidi vám blízké, kteří něco dokázali. V tom případě se budu opakovat ale náš trenér Jirka "Luňák" Krištof nebo Jan Fornous, který se mnou po boku musel několik desítek utkání za "C" team odtrpět a asi i jemu vděčím za to ,že vůbec můžu na nějaké jakoby úrovni to dnes v obraně odehrát. Klubem jednoznačně je a bude FC Barcelona.
Jaké jsou Vaše nejstarší vzpomínky ohledně fotbalu ?
No tak asi další paradox a náhoda. Bylo mi možná 4 až 5 let a bydleli jsme kousek od našeho stadionu.Tenkrát mne většinou na zápasy "A" mužstva nabral doma v bíle Škodě 105 bývalý hráč Slavie Vlasta Šlesinger, pracoval s mým otcem v Drůbežárně ve Vejprnicích. Tehdá jsme se všichni znali. Takže to je asi moje první vzpomínka na fotbal, a tím paradoxem je ,že v současné době mám už několik let přítelkyni Ivetu, která je dcerou tohoto Vlasty Šlesingera. Asi náhoda ?
Jaká nejzajímavější věc ve fotbale se Vám přihodila ?
Zajímavých věcí bylo mnoho, to nejde nějak vybrat tu hlavní. Ve výsledku asi možná to, že kdyby mi někdo před 2-3 lety řekl, že postoupíme do 1.B třídy a že já dám dva góly a nedejbože se stanu Hráčem kola, tak bych se mu vysmál a asi bych ho poslal do Dobřan preventivně.
Měl jste někdy chuť přestat hrát fotbal ?
No nejenom měl, ale i přestal. Bylo to ve špatném období co jsem končil v dorostu, kvůli několika vlivům.Tenkrát jsme se jako parta co fungovala rozprchli do okolních klubů, nebo jako já jsme skončili. Byla tu špatná atmosféra, co se týkalo vedení, trenérů a doba celkově nebyla nic moc pro nás "nekopy". Do dnes kluci co jsem s nimi hrál jsou někde rozprchlí, nebo už nehrají. Ale zase z druhé stránky můj tým dnes tvoří sice mladší ročníky než já, ale většina z nich se vrátila po tom špatném období, takže jsme dnes všichni až na malé výjimky z Vejprnic.
V kabině bývá velká sranda. Prozradíte nám něco ze zákulisí ?
Tak tohle by bylo povídání na několik hodin možná i dnů. Je toho strašně. Největší sranda samozřejmě je na soustředění v únoru, kdy jezdíme pravidelně do Sušice. A potom po každém zápase u nás v Sokolovně. Prozradit mohu maximálně to - jsme parta lidí , kteří když je co slavit tak slaví někdy až za hranou zákona, slušného chovaní nebo zbytečně dlouho, ale tak to má být...
Jak byste ohodnotil svůj výkon v uplynulém kole ?
Tak asi jako pokaždé... já jsem buď hrozný, nebo jsem za hvězdu... První půle asi jako za snaživost dobrý, ale balon neposlouchal a celý tým byl rád, že jsme lepší hru hostí přežili. v druhé půlce začátek opět nic moc, ale asi nás pak nakopnul ten můj gól a hlavně povedené střídaní. Najednou jsme ožili, a i mně se asi potom dařilo víc, než je zvykem, ale to je to klasické vození na vlně, protože makali všichni kluci a to je to potom všechno lehčí.
Máme za sebou 4 kolo evropských pohárů. Co říkáte na dosavadní výkony českých zástupců ?
No zrovna odpovídám na tyto otázky po čtvrtku v EL. Jako fanoušek Viktorky jsem zklamaný, měli jsme trénink , stihl jsem jen druhou půli , ale stejně je to škoda a bude to těžké. Liberec se asi dal očekávat ,ale škoda zase pro český fotbal. No a pak jsme s koučem a spoluhráčem (dorostencem) Jardou Rollingerem seděli u pivka a koukali na team, který alespoň mne leží v žaludku, ale musím Spartě blahopřát k 9 bodům a asi postupu do jarní fáze.
Máte nějaký netradiční koníček nebo zálibu, kterou stíháte zároveň s fotbalem ?
Koníčků je dost, ale netradiční nevím. Rád něco vařím, udím, nebo jinak připravuju pro kamarády a rodinu.. Na ryby moc času není a houbaření je klasika. Takže jediné co může pro někoho být netradiční je to, že ať se daří, či ne, dokážeme všechno zapít a přepít kávovým rumem spolu s klukama a koučem. Samozřejmě rozumně, nejsme alkoholici.
Jakou roli ve Vašem životě hraje fotbal ?
No, asi 3tí.. První jsou moji dva kluci, pak Přítelkyně a kamarádi a pak asi fotbal, přeci jenom to zabírá spoustu času. Ale když vidím co píšu tak i ta první role je spojená s fotbalem. Obě moje děti hrají za mladší přípravku, což byl pro mne z poloviny splněný sen. Trénují je moji spoluhráči, baví je to a pokud by se někdy povedlo nastoupit v jednom zápase "Táta a dva synové" tak by byl sen naplněn kompletně.
Máte na závěr nějaký vzkaz pro spoluhráče ?
Tak určitě. Moc děkuju za podporu a i za to jak jsme se poprali s naší situací ohledně zdravotního stavu některých důležitých opor. Bez teamového výkonu by nebyla anketa hráč kola. Stojí za tím více lidí. Ale hlavně, ať mi nekradou před zápasem štulpny !!!!!!!!!!!!
Děkuji za rozhovor a přeji stejně dobrý výkon i pro příští kolo !

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.