Vyhrál jsem před čtyřmi lety Mistrovství Austrálie ve futsale, jako jediný cizinec v týmu Queenslandu, říká vítěz kola Vít Ohnsorg

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství Víťo! Jaké máš z toho pocity?
Děkuji moc! Je to moc příjemný a zároveň hodně překvapivý (úsměv). Všem, kdo mi poslali hlas, moc děkuji!
Nemyslím si, že to je až tak překvapivé. Už minulý týden si skončil na druhém místě. Udržuješ si očividně výbornou formu, co za tvými posledními výkony stojí?
Dobrá otázka - moc jsem toho na podzim nenatrénoval takže možná právě to. (smích) Čím méně trénuji, tím víc mi to jde. A nebo všichni ostatní, jak poctivě trénují, tak už nemůžou a já odpočatý. Jsem jednooký mezi slepýma král. (smích) A tím nemyslím Jardu ani Pavlika (smích). Tím nechci radit těm mladším, aby netrénovali - to se týká jen těch nad 33 let..(smích)
Tušíš, kdo ti nejvíce posílal hlasy?
Netuším, už jsem o tom taky přemýšlel - rodina na to nemá čas, takže asi všichni ti, kteří fotbalu opravdu rozumí. (smích)
V utkání podzimu si vstřelil uklidňující čtvrtou branku svého týmu a na další dvě přihrál. Můžeš našim čtenářům popsat nejprve tvé dvě asistence a poté i svou branku?
Rád. (úsměv) První nahrávka byla Láďovi (V. Rychtář) na 2:1, kdy mi to Houmi (M. Homer, pozn. redakce) krásně na levý straně přiklep patičkou na střed a já chtěl dát jen takovou buchtu za levého beka na Láďu, ale sklouzlo mi to tak parádně, že jsem beka obstřelil a Láďa si sám před gólmanem už věděl rady. (úsměv) Druhá přihrávka začala u Slámiče (J. Sláma), který to krásně potáhl až k vápnu, posunul mi to na střed, já to z první přiklep Láďovi, který "nehamounil" a vybídl geniální zpětnou přihrávkou Slámiče do prázdné brány. A můj gól - Ládis mi to krásně poslal z pravý strany do vápna mezi dva beky a vzpomněl jsem si na to, co nám říká tréňa - když nevíš co s míčem, dej gól. (smích) Klepl jsem si to mezi ně a z ostrého úhlu překvapil, jak sebe, tak i gólmana. (smích)
Po podzimní části jste na prvním místě. Čekal si takový úspěch?
Upřímně, to nečekal asi nikdo. (úsměv) O to víc nás to těší, když vidíme, že mužstva, jako H.Planá, Krumlov, Dolňák nebo Malonty jsou za námi. (úsměv)
Okresní přebor je letos velmi dobře obsazený, možná nejlépe za posledních několik let. Kdo si myslíš, že má nejvyšší šanci na postup a co říkáš na nováčka ze Světlíka?
Kdybych vycházel čistě z tabulky, tak musím neskromně říct, že největší šance na postup mají fotbaloví kouzelníci ze Zlaté Koruny. (úsměv) Určitě se bude chtít o postup ještě poprat i Horní Planá a Dolní Dvořiště. A nováček ze Světlíka? Bohužel jsem proti nim hned první zápas nehrál, ale uzavírají první polovinu tabulky a viděl jsem několik dobrých výsledků, takže určitě je to dobré posílení soutěže a těším se na první jarní zápas. (úsměv)
Určitě máte vysoké ambice a chcete se konečně podívat do 1. B třídy. Prozradíš nám, jak bude probíhat vaše zimní příprava?
Před sezonou tak vysoké nebyly, ale teď už se z toho asi nevylžeme. (úsměv) Všechno o přípravě říct samozřejmě nemůžu, to bych to od tréni schytal, ale začínáme jako každý rok soustředěním v Černé v Pošumaví, které by mělo být koncem února a pak až do 8.4. budeme v tvrdé dřině pokračovat, která bude zpestřena přípravnými zápasy, nejspíš na umělce na Hluboké.
Zeptám se tě na náš portál. Sleduješ ho? Čteš články? Co bys případně vylepšil?
Portál je super - sleduji ho pravidelně a moc vám fandím! Dokonalé není třeba vylepšovat. (smích)
To se hezky čte, děkujeme za pochvalu! Na závěr ti položím pět otázek, které pokládám každému vítězi kola. Jaké byly tvé první fotbalové krůčky?
To už si skoro nepamatuji. (úsměv) Ty byly někdy před 28 lety na jihlavské škváře. (úsměv)
Tvůj oblíbený fotbalový klub?
SK Zlatá Koruna (úsměv)
Tak to je pěkné! Další otázka zní: Fotbalový moment, který ti nejvíce utkvěl v paměti?
Těžká otázka - asi spíš futsalový, kdy jsem před 4 lety vyhrál Mistrovství Austrálie ve futsale jako jediný cizinec v týmu Queenslandu, kdy jsme ve finále ještě minutu před koncem finále prohrávali o dva góly. (úsměv)
Tak o tom nám musíš ještě povyprávět. Povídej, jak si se dostal až k protinožcům?
Vyrazili jsme s přítelkyní, teď už s manželkou, na zkušenou, protože o Austrálii vždycky snila a mě taky lákalo vyzkoušet si život v zahraničí. (úsměv) Já studoval, Peťa (manželka) pracovala. Zkrátím to - mám rád futsal a tak jsem v Brisbane, kde jsme žili, poslal pár emailů do místních futsalových klubů - odpověděl pouze jeden, tak jsem začal kopat místní sranda soutěž a přes vedoucího v týmu jsem se postupně dostal k trénování dětí. To zastřešoval brazilský trenér, který dával dohromady výběr Queenslandu na zmíněné mistrovství a já na poslední chvíli přišel na kemp, kde si mě všiml, a tak jsme se začali 3 měsíce připravovat. A jak to dopadlo, už víte. (úsměv)
Krásný příběh. Jaký je tvůj životní či fotbalový sen?
Díky. (úsměv) Fotbalové sny už sny jen zůstanou, tak alespoň ten životní - chtěl bych se ženou uskutečnit cestu kolem světa tak uvidíme. (úsměv)
A poslední otázka. Oblíbené jídlo a pití?
Kachna knedlík zelí a Plzeň. (smích)
Děkuji Ti za rozhovor, ještě jednou gratuluji a přeji mnoho úspěchů! Chceš něco vzkázat čtenářům na závěr?
Děkuji! Čtenářům děkuji za hlasy a přeji jim spoustu pěkných fotbalových zážitků nejen v podání Zlaté Koruny. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.