ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA Radoslavem Obadálkem z Bohuslavic nad Vláří, toho bedlivě sleduje i jeho švagr Ivo Světlík, trenér třetiligové Kroměříže - 13.kolo Zlínský | Zlín | IV. třída sk. B, 2016-2017

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Poprvé v naší anketě vyhrál Radoslav Obadálek z Bohuslavic nad Vláří. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, vyhrál hráč Bohuslavic nad Vláří už podruhé za sebou, bývalý předseda Jožka Kovařík mi říkal, že poslední kolo se platí dvojnásob, jaká bude tedy taxa v kabina?
Zdravím a děkuji za gratulaci... Ano, po Kupčovi jsem druhý z našeho týmu, jsem rád, že se nám daří a především, že jsme dokázali překazit vítěznou sérii Nedašova a zároveň udrželi naši vítěznou sérii na domácím hřišti, která již trvá přes rok... Vyšlo to tak, že máme v sobotu závěrečnou, takže mi určitě jedna lahvinka stačit nebude.
Zápas s vedoucím Nedašovem se Vám povedl, hlavně začátek byl výborný, jak těžké to utkání bylo?
Utkání to bylo velmi těžké, ale s tím jsme počítali. Před zápasem jsme si v kabině říkali, že musíme na soupeře vletět hned od začátku. Což se nám povedlo a ve 13. minutě jsme vedli již 2:0 a to jsme ještě nastřelili tyč. Na utkání jsme se konečně sešli v plné sestavě, bojovali jsme a šli si jasně za vítezstvím.
Celkem tři zápasy jste na podzim odehráli v kombinované sestavě, nedá se u Vás zařídit, aby různé akce probíhaly až po sezoně?
To je bohužel pravda a právě kvůli tomu je náskok vedoucího Nedašova už sedm bodů. V naší hře je pochopitelně markantní rozdíl, když se sejdeme v plné sestavě a když se sejdeme v sestavě kombinované, avšak na druhou stranu myslím, že všechny týmy jsou na tom podobně.
Co říkáš na Vaše postavení v tabulce? Není ztráta na Nedašov už dost velká a postup se Vám vzdaluje?
Ztráta činí sedm bodů, což není málo, ale zase nic, co by se ve fotbale nedalo dohnat. Důležité je, abychom na jaře předváděli minimálně podobné výkony, jako v posledním zápase podzimní části a především, abychom se pravidelně scházeli a nemuseli kombinovat sestavu. Když se nám tohle podaří, na postup můžeme stále reálně pomýšlet. Prioritou pro nás však je hrát hezký fotbal, který bude bavit nás a hlavně naše fanoušky, včetně našeho věrného fan-clubu.
Kdo z týmů Tě letos v soutěži nejvíc překvapil a kdo také zklamal?
Tohle je těžká otázka, jak již jsem zmínil, není jednoduché tohle hodnotit, jelikož hra každého týmu se odvíjí právě od toho, v jaké sestavě se k danému utkání sejdou. Soutěž je vyrovnaná a každý může porazit každého. Kdybych měl být konkrétní a jmenovat týmy, které zklamaly,, tak bych jmenovat asi Petrůvku a Jestřabí, které jsme porazili vyššími rozdíly. Naopak svými výkony vynikají nad všechny ostatní týmy právě hráči Nedašova. V posledním kole jsme však dokázali Nedašov porazit (již potřetí ze třech odehraných vzájemných utkáních) a dokázali tak, že nikdo není neporazitelný a hrát se dá s každým.
Které hráče řadíš mezi nejlepší v soutěži?
Myslím si, že i když se jedná o nejnižší soutěž v republice, tak určitě svoji úroveň má a v řadě týmů můžeme narazit na hráče, kteří by mohli s přehledem hrát soutěže o dvě, či tři třídy výš. Mnozí také vyšší třídy hráli a je to na hřišti znát. Stejně tak tomu je i v našem bohuslavském týmu, kde jsou hráči se zkušenostmi z vyšších soutěží.
Jak hodnotí Tvoje výkony a také Bohuslavic v letošní sezoně Tvůj švagr Ivo Světlík, bývalý futsalový reprezentant, druholigový fotbalista a dnes trenér třetiligové Kroměříže?
Ivoš se samozřejmě o naše výsledky zajímá a fandí nám. Vždy v pondělí si pravidelně sdělujeme víkendové výsledky. Na náš poslední zápas se byl dokonce osobně podívat (asi hledal hráče do svého nového trenérského působiště v Kroměříži), ale vydržel to asi jen 20 minut a pak odjel... Ale ihned po zápase se o výsledek zajímal.
Jaké byly Tvoje fotbalové začátky, na které trenéry rád vzpomínáš?
Mé fotbalové začátky jsou spojeny s FC TVD Slavičín, kde jsem začínal úplně od přípravky, která byla založena první rokem, panem trenérem Kalivodou. Poté v žácích, kde jsme dokonce působili v první žákovské lize, přes dorost až po „béčko“. Obzvláště v mládí byl fotbal pro mne prioritou číslo jedna, což se s věkem pomalu měnilo.. Avšak na všechny spoluhráče a trenéry velice rád vzpomínám a jsem rád, že jsem mládí trávil na zeleném trávníku a ne u počítače, jak je tomu dnes u mladých kluků.
Co říkáš na náš portál www.fotbalunas.cz a co bys na něm ještě vylepšil?
Portál je výborný, nemá chybičku. Všem kteří se na jeho fungování podílí patří velký dík od všech hráčů a fotbalových nadšenců. Každé mé pracovní pondělní ráno je neodmyslitelně spjato s prohlížením všech výsledků ve Zlínském kraji, které jsou právě i se sestavami a komentáři na Vašem portálu zaznamenány. Děkuji za rozhovor a těším se na pokračování jarní části soutěže.
Dík za rozhovor a ať se Ti i nadále daří...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.