V Libčanech jsem našel skvělou partu, říká záložník Radek Kollár

Hráčem uplynulého kola se stal devatenáctiletý záložník Libčan Radek Kollár. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním kole jste porazili Vysokou 4:1. Vy sám jste vstřelil dva góly, jak se vám hrálo?
Nejprve bych chtěl poděkovat všem, kteří pro mne hlasovali. A teď k otázce, upřímně ráno před zápasem mi nebylo úplně nejlépe, ale poté se to naštěstí nějak srovnalo. Zápas byl vcelku vyrovnaný a já byl rád, že jsme se radovali již ve 2. minutě, jinak zápas probíhal v dobrém tempu, osobně bych si přál více takových zápasů.
Branku na 3:0 jste vstřelil zhruba sedmnáct vteřin po zahájení druhého poločasu. Jak se dalo stihnout tak rychle skórovat?
Nejdříve jsem tomu také nemohl uvěřit. Soupeř rozehrál a chtěl hrát dlouhý nákop na rozběhlého záložníka, ale to se jim nepovedlo a v rychlém protiútoku proběhla přihrávka na mne a já i s trochou štěstí skóroval.
Na svém kontě máte už šest vstřelených gólů. Stanovil jste si před sezonou nějakou gólovou metu, které byste chtěl dosáhnout?
Absolutně vůbec. S jediným s čím jsem do nové sezóny přišel, bylo to, abych pravidelně hrál a individuálně se zlepšoval, ovšem za góly jsem rád, ale důležitější je úspěch celého našeho mužstva.
V devatenácti letech je to letos vaše první sezona v Krajském přeboru. Nakolik je pro vás obtížné hrát proti zkušenějším hráčům?
Na začátku to pro mě bylo trochu obtížné, úroveň hráčů je zde veliká jak starších, kteří si prošli vyššími soutěžemi, tak i mladších. Avšak doufám, že jsem si již plně zvykl a mé výkony půjdou jen nahoru.
V jednom z předchozích rozhovorů jsem se dočetl, že máte rád kličky a technickou práci v balonem. Jak se vám takové dovednosti uplatňují v Krajském přeboru?
Ano, to stále platí. Ovšem v této soutěži je to mnohem těžší než v minulých soutěžích ještě v dorostu. Ale nadále se o to pokouším i v této sezóně.
Předchozí dvě sezony jste z týmu hradeckého FC hostoval v Třebši. V jednom rozhovoru jste řekl, že sám jste chtěl pokračovat raději v dorostu a seniorskému týmu jen občasně vypomáhat, přestože trenéři by vás rádi přesunuli do dospělého týmu natrvalo. Z čeho plynulo takové rozhodnutí?
Myslím, že to bylo tím, že jsme s klukama měli absolutně skvělou partu, která makala jako jeden tým a pomáhala si za každé situace, to je pro mě hodně důležité. Zatím vše ukazuje, že jsem našel stejnou partu i v Libčanech. Ale s muži, ke kterým mě chtěli posunout, jsem si tolik nerozuměl. Bylo to těžké se v té době rozhodnout, ale asi jsem udělal správně, když jsem zůstal s klukama v dorostu, byl to snad nejlepší rok za mou dosavadní kariéru.
Váš otec hraje za hradeckou Lokomotivu. Byl to on, kdo vás přivedl k fotbalu?
Ano, máte pravdu. Když mi byly tři roky, dostal jsem k Vánocům fotbalový míč a od té doby jsem se do fotbalu zamiloval a s rodiči si neustále s míčem hrál. Tímto bych jim chtěl poděkovat za jejich trpělivost a za podporu v tomto sportu.
Kam by se podle vašich představ měla ubírat vaše fotbalová kariéra. Kde byste se rád za pár let viděl?
Vím, že jsem mi je zatím 19 let. Také vím, že fotbal je nevyzpytatelný, může vás potkat skvělá forma s úžasnými výsledky a také ošklivé zranění. Určitě bych si moc přál hrát Divizi, možná ČFL, Nicméně bez tvrdé dřiny to nepůjde, to vím!
O víkendu čeká Libčany Jaroměř. Jaká máte od soupeře očekávání a jaký tipujete výsledek?
Do zápasu půjdeme jako do každého jiného a to urvat vítězství na svou stranu. Známe soupeře a víme, že má kvalitní tým a bude to velmi těžký zápas. I přes toto všechno se je pokusíme obrat o všechny tři body. Upřímně doufám, že zápas zvládneme a plně uspějeme. Výsledek tipovat radši nebudu, to nepřináší nic dobrého.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.