Největší konkurenci v boji o postup vidím ve Vrchlabí a Kunčicích, říká brankář Třebše Mikuláš Heřman

Hráčem uplynulého kola se stal dvacetiletý brankář Mikuláš Heřman, který o víkendu oslaví stý zápas v dresu Třebše. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním kole jste porazili Náchod 4:0. Byl to pro vás jako pro brankáře zatím nejtěžší soupeř?
Pro mě jako brankáře to rozhodně nebyl nejtěžší soupeř, daleko více práce jsem měl v zápasech s Trutnovem nebo v Kunčicích.
Za stavu 3:0 jste ve druhém poločase chytil penaltu i následnou dorážku Náchoda. Jak jste ji zlikvidoval, přečetl jste, kam bude náchodský hráč střílet?
Určitě jsem to nepřečetl, protože mi v téhle sezóně penalty moc nejdou. Před zápasem mě bolel levý bok a těžko se mi na něj dopadalo, takže jsem byl rozhodnutý od začátku, že půjdu do pravé strany a ono to vyšlo.
Díky této výhře jste se dostali do čela tabulky. Představovali jste si před sezonou, že byste mohli přezimovat na prvním místě?
Na začátku sezóny jsme věděli, že jako každý rok můžeme být po podzimu v první čtyřce a kdyby se povedlo přezimovat na prvním místě budeme určitě rádi, ale u nás bude nejdůležitější, jak zvládneme jarní část soutěže.
Hráč Nového Hradce Martin Šmíd v minulém rozhovoru říkal, že po loňském postupu Lázní Bělohrad, Libčan a Hořic není v A třídě jeden velký favorit a soutěž je mnohem vyrovnanější. Koho po třinácti kolech vnímáte jako největšího konkurenta v boji o postup?
Souhlasím, hlavně po odchodu Libčan a Lázní Bělohrad se soutěž vyrovnala, tyhle dva týmy soutěž svojí kvalitou převyšovaly. Největšího konkurenta bych viděl v Kunčicích a ve Vrchlabí, které se po nevydařeném začátku rozehrálo k dobrým výkonům.
Podle statistik na klubových stránkách vás o víkendu čeká sté soutěžní utkání v dresu Třebše. Jak byste těch předešlých devadesát devět zápasů za Třebeš shrnul?
Poprvé jsem nastoupil za A tým už ve 14 letech, když sem musel do brány z lavičky za vyloučeného Milana Švengera staršího a od té doby jsem chodil pravidelně na lavičku Áčka nebo za Béčko. Byl sem u postupů do 1.B třídy tak i o rok později do 1.A třídy. Pravidelně chytat za A tým jsem začal ve svých 17 a od té doby jsem až na pár výjimek nechyběl.
Plánujete strávit i další stovku v Třebši?
Je mi teprve dvacet let a o žádné nabídce, že bych mohl jít chytat něco výš, než je Třebeš nevím, takže začít v další stovce mi nic nebrání.
V neděli hrajete s třetím Vrchlabím. Jaká máte od soupeře očekávání a jaký tipujete výsledek?
Víme, že doma je Vrchlabí hodně silné, navíc doma nedostávají skoro žádné góly, takže nás nečeká lehké utkání. Budu rád za každou výhru ale tipnul bych 2:1 v náš prospěch.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.