Gymnasta Pepe Haas

I když jako útočník gól (znovu) nevstřelil, stal se Hráčem 12. kola Divize A. Také o střelecké formě, se kterou si zatím zrovna netyká, jsme se bavili s fotbalistou sedlčanského Tatranu Petrem Haasem. A proč mu vlastně nikdo neřekne jinak než Pepe?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, gratuluji k výhře v hlasování o Hráče kola. Už je to nějaký ten pátek, co naposledy anketu vyhrál fotbalista Tatranu. Povzbuzovali se spoluhráči v kabině, aby vás podporovali?
Já vám děkuji, Honzo. Je to tak, naposledy, myslím, Řehy v 6. kole, od té doby to bylo nemastné neslané. K žádné hecovačce ale ani tak nedošlo, poněvadž kluci jsou přes týden v práci či na školách a s drtivou většinou se vidíme až ve čtvrtek.
Zvládli jste důležité derby s Dobříší. Jaký to byl zápas?
Zápas to byl jednak důležitý, protože jsme nebyli v dobré situaci a body jsme potřebovali a za druhé, myslím, že to bylo derby, jak má být. Přišlo mnoho fanoušků, kteří fandili po celý zápas oběma táborům, utkání nabídlo pohledné akce, ostré, ale férové souboje a tři branky. Divák si přišel na své a my jsme rádi, že jsme vyhráli.
Díky výhře jste se posunuli na deváté místo v tabulce. Soutěž je letos velice vyrovnaná, že?
Souhlasím. Relativně každý může porazit každého a to je pro soutěž jedině dobře, i když Vary a Čížová jsou asi o úroveň výš.
Vám konkrétně ale tak trochu zvlhl střelecký prach a na kontě máte zatím jen jeden přesný zářez. Jste už netrpělivý, kdy vám to tam začne padat?
Této otázky jsem se děsil (smích). Bohužel je to tak. Nechápu proč, dělám věci stejně jako na jaře, kdy mi to tam celkem padalo. Nevím, jak to hodnotí ostatní, ale myslím, že herně to bylo až na výjimky docela dobré, i šancí jsem měl dost, někdy jsem volil špatné řešení, jindy zasáhla trochu smůla. Jsem velmi netrpělivý, od zářezů tam jsem. Věřím, že to přijde brzy.
Po trénincích jako tradičně soutěžíte o největšího dřeváka týmu. Jak si v soutěži zatím vedete?
No i zde se mi letos celkem „daří“. Bývá zde nepsaným pravidlem, že soutěž ovládne borec s novým obutím. A jelikož jsem si pořídil nové páry dva, tak mám dvě výhry. Naštěstí je nás tam takových přehršel, takže věřím, že si to pohlídám a dřeváky nenazuji (smích).
Jste velkým fanouškem bývalého brazilského útočníka Ronalda. Sledujete i například jeho současnou kariéru, která se ubrala směrem k pokeru?
Sleduji ho vlastně od MS 98 po celou jeho kariéru až do dneška a vždy jsem mu strašně fandil. V dobách, kdy jsme neměli internet, jsem si kupoval Sport, abych se o něm něco dozvěděl. Snažím se sledovat na sítích i jeho současné aktivity, ať se jedná o poker, benefiční zápasy či nějakou hubnoucí televizní show (smích).
Po podzimní části vás znovu čeká hokejový zápas se spoluhráči z Tatranu, ve kterém se postavíte do brány. Dobrovolně nebo nedobrovolně?
Bude to třetí ročník a zatím jsem vždy chytal dobrovolně a rád. A to asi ze tří důvodů: 1. Neumím moc bruslit, takže by hrozil nějaký malér mně i spoluhráčům. 2. Od mala se mi líbili v hokeji hlavně brankáři. 3. Dá se říct, že ovládám širokou škálu gymnastických prvků jako rozštěp či provaz, takže si na mně útočníci často vylámou zuby (smích).
Jinak mi ale vaši spoluhráči prozradili, že veškerá soustředění absolvujete spíše jako wellness pobyt…
Kluci mě podrželi, koukám (smích). Nejsem na to hrdý, ale bohužel na většině soustředění jsem se zranil hned v začátcích a musel jsem využívat jiných možností pobytu jako bazén, vířivka, masáže atd. I tak si ale myslím, že to spoluhráči zveličují, poslední soustředění jsem absolvoval celé (smích).
V kabině vám nikdo neřekne jinak než Pepek. Jak přezdívka vznikla?
Tato přezdívka se se mnou táhne již od přípravky a vznikla ve spojení tehdy populární pohádky Pepka námořníka a mé nevoli ke špenátu. Říkali mi tak téměř všichni, na fotbale, na škole atd. Mnoho lidí si díky tomu myslelo, že jsem Josef a vzniklo díky tomu pár úsměvných situací.
O víkendu zavítáte do Roudného, kde jste v minulé sezóně schytali jednoznačný debakl. Přijde napravení reputace?
Ještě teď se mi z toho dělá mdlo. Tenkrát se sešlo všechno špatné na naše hlavy. Pevně věřím, že tentokrát potvrdíme výhru, budeme bodovat i v Roudném a posuneme se opět tabulkou vzhůru.
Vzkázal byste něco na závěr čtenářům?
S touto otázkou moc nevím, jak naložit. Těm, co hlasovali, samozřejmě děkuji. A celkově mohu dodat: sledujte a podporujte fotbal dál a především žijte tak, jako byste se ráno neměli probudit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.