Nečekal jsem, že dostanu tolik příležitostí, říká šestnáctiletý David Marek

Soběkury kosily během podzimu častá zranění, šanci proto v posledních zápasech podzimní části dostávaly i mladé fotbalové naděje, které teprve ještě patří do raného dorosteneckého věku. To je i případ šestnáctiletého Davida Marka, jenž v zápase proti Nezbavěticím odehrál první celý zápas mezi muži a rozhodně se neztratil, když se drobný hráč dokázal popasovat i s mnohem zkušenějšími hráči. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co říkáte na to, že jste se stal hráčem kola?
Je to pro mě čest, vůbec sem nepředpokládal, že bych mohl zvítězit.
Soběkury mají v tomhle ohledu vždy silnou základnu. Motivoval si své okolí při hlasování nebo to bylo bez vašeho přičinění?
Věděl jsem, že jsem v sestavě kola, tak jsem motivoval své příbuzné, aby mi daly hlasy. Je vidět, že jejich podpora byla opravdu velká.
Proti Nezbavěticím jste odehrál za Soběkury Jaké to bylo odehrát celých devadesát minut?
Bylo to přece jen trochu jiné, než když jsem naskakoval jen na nějakou půl hodinu zápasu, případně jsem po šedesáti minutách střídal. Bylo fajn odehrát celý zápas bez střídání.
Závěr podzimu se vám příliš nepovedl, ale jak je známo, Soběkury trápí množství zranění. myslíte si, že by to bylo jiné, když byste byli v plné sestavě?
Je to tak, máme velkou nemocnost. Pokud bychom byli v plné sestavě, určitě by to bylo jiné, zvláště v utkání, v nichž jsme prohráli jen těsným rozdílem.
Jaké to je v šestnácti letech hrát dospělou soutěž. Cítíte nějaké indispozici nebo naopak nějaké výhody oproti hráčům, kteří jsou někdy třikrát starší než vy?
Nevnímám, že je to někdo starší, či tak. Snažím se hrát, co nejlíp umím.
Vy teď dostáváte nejspíš více šancí v mužstvu, než jste sám očekával. Jak si zvykáte na dospělou soutěž, když pravidelně nastupujete?
Ano, očekával sem, že budu dostávat spíše menší množství šancí. ale postupně si na to zvykám. Je znát každý zápas, který v této soutěži odehraji.
Jak jste se dostal k fotbalu?
K fotbalu jsem se dostal díky kamarádům, kteří mě k němu přivedli. Jsem rád, že ho můžu hrát.
Máte nějaký fotbalový sen, kterého byste chtěl dosáhnout?
Takhle jsem o tom nikdy zatím nepřemýšlel, takže žádný nemám.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.