Naším hlavním rivalem je Třebeš, kterou dokážeme pravidelně porážet, říká novohradecký Martin Šmíd

Hráčem uplynulého kola se stal Martin Šmíd, záložník Nového Hradce, který v posledních dvou zápasech vstřelil šest gólů - čtyři Sobotce a dva Třebechovicím. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
O víkendu jste porazili Třebechovice 1:5, v předminulém kole jste nadělili devět gólů Sobotce. Čím přehráváte své soupeře?
V utkání se Sobotkou nám konečně začal vycházet rychlý přechod do útoku a proměňování šancí, i když těch branek mohlo být i víc. Je pravda, že po čtvrtém inkasovaném gólu se hra Sobotky sesypala jak domeček z karet a my si vytvářeli šanci za šancí. Do Třebechovic jsme jeli pro tři body, jelikož jsme jeli na momentálně poslední tým tabulky, který hraje na velkém hřišti, a to našemu rychlostně vybavenému týmu vyhovuje mnohem více než třeba malá hřiště jako mají např. v Kunčicích. Po prvním poločase 1:1 přišel fén v šatně od trenéra Koláře a v my druhé půli spustili ofenzivní smršť a po nějakých 20 minutách svítilo na ukazateli skóre 1:4 a bylo hotovo.
V těchto dvou zápasech jste vstřelil celkem šest gólů – dva Třebechovicím a čtyři Sobotce. Zažil jste ještě lepší dvojzápasy?
Po dlouhodobém zranění se dostávám konečně do formy a musím říct, že tolikhle gólů ve dvou zápasech jsem nikdy nedal. Ale bez kvalitních nahrávek od svých spoluhráčů, bych to nikdy nedokázal. Třeba proti Sobotce jsem skóroval dvakrát do prázdné branky, ale proti Třebechovicím se mi konečně povedl krásný góll z přímého kopu, to bylo jak od Davida Beckhama za mlada :)
Hrajete na pozici záložníka, jste spíše zakončujícím záložníkem, nebo tvůrcem hry?
Jelikož se nám zranil náš špílmachr Aleš Jarotek, tak musím hrát ve středu zálohy. Jinak si myslím, že by mě Kolina (trenér Ondra Kolář) stavěl do útoku, kde se cítím nejlépe. Snažím se hrát co nejlépe a s Gejzou Bendigem a Ondrou Vikem, s kterými hraju ve středu zálohy nám to jde lépe a lépe. Já hraji ale takového volného hráče pod útokem, tak asi spíš zakončující záložník, ale letos jsem pár branek připravil, tak bych se pasoval na obě funkce snad to nevyzní moc nafoukaně :)
V uplynulé sezoně se Nový Hradec strachoval o záchranu, což se nakonec povedlo a vy jste skončili čtrnáctí. Letos se nacházíte na opačném konci tabulky a jste čtvrtí. Co jste v této sezoně změnili?
Minulá sezona se odvíjela od zpackaného podzimu na jaře už tým jakžtakž šlapal a díky již legendární výhře v Miletíně 3:2, kdy jsme ještě v 79. minutě prohrávali 0:2, zachránili a odsoudili k sestupu právě Miletín. Na letošní sezonu se nám vrátil Gejza Bendig, což nás strašně posílilo, ten co dokáže s míčem je někdy až nemožné za ním Ondra Vik hraje taky skvěle a kdyby se nezranil ještě Alda s bráchou a Neplisem, tak kdo ví třeba bychom byli ještě o pár míst výše. Musím říct, že nám sedla taktika od trenéra Koliny, máme víc variant systému, ale ty samozřejmě nebudu prozrazovat a samozřejmě nám pomohla kvalitní letní příprava.
Čekali jste před sezonou takové umístění, začínáte pomalu pokukovat po nejvyšších příčkách tabulky?
Já osobně i čekal, že v A. třídě po odchodu Lázní Bělohrad a Libčan tak nějak nebude žádný tým jejich úrovně, že soutěž nebude mít vyloženě favorita, a tak proč to nezkusit, pokusit se rozvířit čelo tabulky. Já určitě pokukuji strašně bych si přál dovézt Nový Hradec Do krajského přeboru kam si myslím, že jako tým patří, ale museli bychom samozřejmě posílit, abychom nedostávali příděl za přídělem.
V A třídě spolu s Novým Hradcem hrají i další městské týmy – Třebeš a Lokomotiva. Mají tyto zápasy rivalský náboj, případně, který hradecký tým je největším rivalem Nového Hradce?
Rozhodně Třebeš je pro nás takový ten hlavní rival. Na tyto zápasy chodí i přes 300 diváků, což je příjemná změna oproti 50 divákům, co na naše domácí zápasy průměrně chodí. A musím říct, že Třebeš je pro nás i příjemný protivník, že ji dokážeme pravidelně porážet. A Lokáda je také z Hradce, ale je to dál jak Třebeš a hráli jsme s ní mistrovské utkání pouze jednou zatím, ale kdoví třeba ta rivalita přijde a nebude jen mezi otcem a synem Kotoučkovými, jelikož Michal hraje u nás a jeho otec je věrný fanda Lokády.
V sobotu hrajete na hřišti Bílé Třemešné, věříte si na další vysokou výhru?
V Bíle Třemešné a vysokou výhru? :) Zrovna jsem koukal na jejich poslední 4 zápasy a jejich bilance 4 výhry a skóre 16:0. Naše bilance s Bílou Třemešnou je taky ze 6 vzájemných zápasů 0 bodů. Nám prostě jejich styl a malé hřiště nesedí a budeme rádi, když přivezeme nějaký ten bodík, ale kdoví je to kulatý a každá série jednou končí a kdo ví, třeba Vám za týden odpovím na nějaké další otázky :) Mějte se, sportu zdar a fotbalu zvlášť.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.