Respekt ke starším hráčům mám, rozhodně ale necítím strach a nervozitu, říká jaroměřský obránce Lukáš Müller

Hráčem uplynulého kola se stal jaroměřský obránce Lukáš Müller. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V uplynulém kole jste porazili Broumov 3:0. Bylo znát, že hrajete proti poslednímu týmu, který má na kontě jeden bod a dva vstřelené góly?
V prvé řadě bych chtěl poděkovat všem, co mi dali svůj hlas a pozdravit všechny příznivce fotbalu. Na zápas jsme se připravovali stejně, jako na každého jiného soupeře. Věděli jsme, kde se Broumov pohybuje a jak na tom je, ale musím říci, že až tak jasný zápas to nebyl. Broumov se tlačil do zakončení, ale každou střelu Broumova pohotově kryl Michal Ondraček.
Jaroměř se proti Broumovu dostala do vedení už v prvních minutách, když jste se trefil z úctyhodné vzdálenosti z přímého kopu. Snažíte se i jako obránce často střílet z takové vzdálenosti na bránu?
Určitě jsme chtěli do zápasu vstoupit s tím, abychom my dali první gól a to se nám opravdu povedlo. Věděli jsme, že chytá vlastně hráč z pole, tak jsme si řekli, že musíme více střílet a trošku toho využít. V 8. minutě se naskytla možnost kopat přímý kop, tak jsem si řekl, že to zkusím vystřelit na bránu. A povedlo se a spadlo to do brány.
Po poměrně suverénním vstupu do sezony jste začali ztrácet a nyní se pohybujete na sedmém místě. Čím si to vysvětlujete?
Vstup do sezóny byl skvělý přesně takový, jaký jsme si všichni přáli. Potom přišla menší krize, nedařilo se. Nedokázali jsme proměnit některé šance. Na prvního ztrácíme 9 bodů, takže uděláme všechno proto, abychom se dokázali posunout na přední příčky. Bude to těžké, ale my se budeme snažit ze všech sil.
Jaroměř si v zápasech často vytvoří velké množství šancí, které ale ne vždy využije. Jak to vnímáte v obraně, když tým i přes velký nápor nepromění všechny šance, a vede tak „jen“ o gól nebo dva. Dostáváte se pod tlak, že každý inkasovaný gól může změnit ráz zápasu?
Je to pravda v zápasech máme hodně šancí, někdy se to povede, někdy ne, ale takový je fotbal. Nikdo není dokonalý, aby z každé šance dal gól. My můžeme spoléhat na silnou ofenzívu týmu, přece jenom máme tři hráče, kteří bojují o nejlepšího střelce přeboru. Namátkově Čenda (Čenovský),Korenčík, Beny(Bano). Máme také výborné kraje zálohy Knap, Klouček a veprostřed zálohy Michálek, takže si troufám říct, že v ofenzivě je naše síla. Trenér přišel s tím, že se zameříme na defenzivu, abychom nedostávali tolik gólu, což se nám celkem daří, v obraně to výborně řídí Honza Holubů, takže se snažíme o to dostávat minimum gólů, což se někdy podaří a někdy ne .
Jak se vám v devatenácti letech hraje proti mnohdy zkušenějším hráčům?
Je to pro mě velká zkušenost, přece jenom Krajský přebor je na výborné úrovni. Hrají tu hráči, kteří si prošli divizními ligovými mančafty, takže je to soutěž na skvělé úrovni. Je nás více mladých, musíme získat co nejvíce zkušeností, zvyknout si na tvrdší fotbal, ale já už to tak ani neberu, jelikož jsem vždy hrál proti starším, takže určitý respekt ke starším mám, ale rozhodně nemám strach a necítím nervozitu.
Kam dál byste se chtěl ve vaší fotbalové kariéře dostat?
Jelikož jsem mladý hráč, tak se chci stále zlepšovat a hlavně hrát fotbal, který mám rád. Moc bych si přál zahrát si v Divizi. A cílem by určitě mohlo být zahrát si ČFL. Ale to je ještě dlouhá cesta za vysněným cílem. Teď se musím soustředit na Krajský přebor a podávat co nejlepší výkony, abych si zasloužil místo v základní sestavě. Dlouho jsem marodil s kotníkem, tak zápas proti Broumovu byl můj ostrý start po zranění.
O víkendu hrajete na hřišti Lázní Bělohrad. Co od zápasu čekáte, jaký tipujete výsledek?
Čeká nás další bojovný celek, a to v Lázních Bělohrad, kde se nehraje moc dobře, ale fanoušci a lidé, kteří chodí na fotbal, udělají vždy skvělou atmosféru, tak se určitě moc těšíme. Nečeká nás nic lehkého, ale my tam jedem bojovat a máme určitou pokoru k soupeři. Věřím a doufám, že si odvezeme plný počet bodů. Výsledek tipovat nebudu , jelikož mi tipovaní moc nejde.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.