S fotbalem začal až v osmnácti letech. Po přestupu z Týna na Radima Štose teď spoléhají v Olešníku

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Útočník Radim Štos se rychle zorientoval na trávnících krajského přeboru a nasázel už šest branek. Jak se mu líbí v novém angažmá?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Registraci máte vedenou až od roku 2008. To jste začínal s fotbalem až v osmnácti letech?
Ano, opravdu jsem začal hrát až tak pozdě. Já vím je to divné, ale je to tak. Do té doby jsem dělal třináct let judo a z důvodu zranění ramene jsem musel skončit.
A za nový sport číslo jedna jste zvolil fotbal.
Začal jsem hrát v FK Olympii Týn nad Vltavou a tam jsem hrál celou tu dobu, než jsem letos v létě přestoupil do Olešníku, takže nijak rozsáhlý můj fotbalový životopis není.
Co vás vedlo k přestupu?
Nejvíce mě lákalo zkusit si zahrát krajský přebor, jelikož o kraj v Týně se bojuje dlouho a furt se to ne a ne povést, a teď když přišla tato nabídka, tak jsem to prostě zkusil. Nebylo to jednoduché rozhodování, protože v Týně vždycky byla skvělá parta a na kluky jsem byl zvyklý, ale po debatách s ostatními spoluhráči z Týna jsem se rozhodl, že to zkusím.
A zatím angažmá plní očekávání?
Teď už se očekávání začínají naplňovat. Začátek jsme moc nechytili, ale teď už se to srovnalo a začínáme sbírat body.
I když se teď s Olešníkem Týn nesetkává ve stejné soutěži, čekám, že kvůli blízké vzdálenosti tam nějaká rivalita mezi kluby bude...
Z Týna jsem odcházel v dobrém, mezi kluby určitě rivalita bude, ale pouze pokud budou hrát stejnou soutěž.
Sledujete Týn i nadále? Co na jeho výkony říkáte?
Ano sleduji to velice bedlivě, když mi to vyjde, jedu se na kluky podívat i na venkovní zápas. Výsledky mají teď velice dobré a samozřejmě z toho mám radost a přeji klukům, aby jim ta forma vydržela i nadále.
Zpět k Olešníku. Vypadá to, že jste se adaptoval na KP rychle, každá třetí branka týmu je z vaší dílny. Jste s tím spokojen?
Dá se říct, že jsem spokojen, i když těch gólů mohu dávat daleko více, šance na to mám, jen je proměnit. Ale to jsem prostě celý já, potřebuji čtyři šance, abych dal jeden gól (smích).
Když byste měl vyhodnotit, jakým typem útočníka jste a v čem jsou vaše silné stránky, co zmíníte?
Myslím, že jsem aktivní a snaživý útočník, jehož silnou stránkou bude rychlost (úsměv).
Do týmu jste prý rychle zapadl i proto, že máte zálibu v drinku, který je vlastně klubovým pitím… Jsou oslavy v Olešníku po zápasech náročné?
Ano, je pravda, že pití mi tam opravdu chutná (smích). Oslavy jsou poměrně náročné, ale byl jsem zvyklý z Týna, kde jsou ty oslavy opravdu velké.
V dalším kole jedete do Soběslavi. A podle našich tipérů budete nastupovat v pozici jasného outsidera, všichni vám věští prohru. Bude to tak jasný zápas?
Tak s tím určitě nesouhlasím! Možná si všichni myslí, že tam nemáme šanci, ale máme natolik silný kádr, že chceme přivézt aspoň ten bod. Náš tým je velice bojovný a nedáme Soběslavi absolutně nic zadarmo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.