ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA Danielem Kahajou z Mladcové, ten letos dokonce vyhrál se Zlínem český titul v sálovém fotbalu - futsalu - 11.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B, 2016-2017

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Tentokrát vyhrál fotbalista Mladcové Daniel Kahaja. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V úvodu Dane gratulace k hráči kola, co řeknou na výhru Tvoji spoluhráči na Mladcové a co Tě to bude asi stát?
Nejprve bych chtěl poděkovat všem co mi poslali hlas respektive více hlasů, zvláště pak některým jedincům (oni už budou vědět). Velice si toho vážím a jsem rád za takovou podporu. S klukama jsem se ještě neviděl ani jsem s nikým z nich o tom nemluvil, takže netuším co řeknou. I když jedna věc mě napadá a je spojená s tím co mě to bude stát. Což je láhev medicíny do naší ledničky.
Tvůj výkon podle fotbalových expertů proti Kostelci u Holešova byl výborný, jak ho hodnotíš sám a také výkon Vašeho týmu, v předešlém kole s Němčicemi jste se také trápili až do samotného závěru?
Já sám za sebe můžu říct, že můj výkon v zápase nebyl úplně ideální. Pár chyb dozadu tam bylo a z pocice krajního obránce i pár útočných výletů. Ale ty by měl moderní obránce mít ve svém repertoáru ?! Jinak jsme na začátku zápasu mohli jít dvakrát do vedení ale bohužel jsme šance neproměnili. Pak se zápas vyrovnal a museli jsme výhru vybojovat. I když jsme zápas rozhodli až v samotném závěru o to větší radost ze tří bodů jsme měli. To platí i o zápase s Němčicemi.
Kde jsi začínal s fotbalem a jaká je zatím Tvoje kariéra, myslíš i na vyšší soutěž? Na které trenéry nejraději vzpomínáš?
S fotbalem jsem začínal snad až v 11 letech což je celkem pozdě. Bylo to ve vesnici Větřkovice v Opavském kraji, kde byli jen starší žáci, takže jsem začínal se staršími kluky. Pak přišel dorost, kde jsem byl asi 3 měsíce u prvoligových Vítkovic a pak hostování v klubech jako Bílovec a Fulnek. Vyšší soutěž jsme hráli loni a pevně doufám, že se nám s Mladcovou povede návrat do 1.A hned zpátky. Z trenérů, na které rád vzpomínám, je to určitě trenér Jaroslav Vlček z Větřkovic, u kterého jsem s fotbalem začínal a pak se i do mužů na chvilku do Větřkovic vrátil. V dorostu pak trenéři Radimec a Gelnar.
Jak se Ti hraje se svými spoluhráči, koho považuješ za největší tahouny Mladcové?
Partu máme na Mladcové výbornou a klape nám to. Jsou tam starší a zkušení hráči, bez kterých by nám chyběla zkušenost a klid ve hře. Na druhou stranu máme tam i mladé kluky, kteří jsou běhaví a bojovní.
Co Tvoje další zájmy, kromě fotbalu a práce, komu fandíš a kdo je Tvým fotbalovým vzorem?
Další zájmy kromě fotbalu jsou opět sportovní. Malá kopaná tady ve Zlíně a sálový fotbal - futsal za SMR Plus Zlín. V české lize fandím Spartě už od mala. Ze zahraničních týmů je to potom Bílý Balet tedy Real Madrid. Jako malý byl můj vzor David Beckham. Měl jsem jeho plakáty a dokonce i DVD.
Jak hodnotíš dosavadní kola, kdo Tě nejvíc ze soupeřů překvapil a co říkáš na Vaše postavení v tabulce?
Tuhle soutěž jsem nikdy nehrál, takže týmy v tabulce moc neznám. I když už před sezónou jsem měl informace, že by Nevšová chtěla postoupit tak mě překvapila. Jsou na špici a zatím bez prohraného utkání. My jsme zatím druzí ale to není vůbec podstatné. Pevně doufám a věřím, že po sezóně zvedneme pomyslný pohár nad hlavu a postoupíme.
O víkendu hrajete šlágr kola s rezervou otrokovické Viktorie, co očekáváte od tohoto zápasu?
Některé kluky z Viktorky znám osobně, takže se na zápas velice těším. Bude to určitě těžký zápas ale tři body si chceme nechat na Mladcové.
Získal jsi i titul v sálovém fotbalu - futsalu v loňské sezoně se Zlínem, to bylo obrovské překvapení, o výhře rozhodla neskutečná Kleinova penalta, jak hodnotíš tento úspěch?
Do play off jsme šli z až 5. místa což nebyla úplně ideální výchozí pozice. Ale bojovným týmovým výkonem jsme se dostali až do finále. To dospělo do penalt, kde famózní penaltu předvedl Tomáš Klein. Tohle jsem viděl jen dvakrát. Jednou v televizi a podruhé naživo. Neuvěřitelný zážitek spojený pak s oslavami titulu. Fantazie.
Jak se Ti líbí náš nový portál o nižších soutěžích, jsou zde i statistiky jednotlivých hráčů, branky, karty, střídání - co bys ještě vylepšil na portálu fotbalunas.cz
Portál sleduji pravidelně. Vše je tu přehledně napsáno a i tipovací soutěž je dobrý nápad.
Dík za rozhovor a ať se Ti i nadále daří...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku