Luboš Lopatář již jednou dokázal vstřelit pět gólů mezi dospělými

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola se stal Luboš Lopatář z Přibyslavic B. Díky jeho pěti gólům porazil jeho tým Kouty B vysoko 9:1. Nyní si s tímto hráčem přečtete celý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Luboši, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se, jaký byl zápas z tvého pohledu?
Děkuji! Ještě bych rád poděkoval svým spoluhráčům, kamarádům a všem, co mi posílali hlasy. Ještě jednou děkuji. Zápas se vyvíjel dle mého očekávání, z obou stran opatrné oťukávání soupeře. Jelikož všechny kluky z Koutů znám, tak trochu jsem tušil, co od nich očekávat. Zlomový moment pro náš tým bylo vstřelení vedoucího gólu, který nás všechny uklidnil. Začli jsme si věřit a na naší hře to bylo vidět. Do kabin se šlo za stavu 3:0 pro domácí, což ale ještě nenasvědčovalo tomu, že to bude takový debakl. Málo kdo z hráčů i diváků by řekl, že to skončí 9:1. Já sám jsem tipoval 3:2. Od stavu 5:0 se zápas pouze dohrával, přidali jsme ještě 4 góly a 1 čestný dostali.
Jak bys popsal svůj výkon?
Už v kabině jsem byl dosti nervózní. To u mě nebývá zvykem. Bylo to tím, že kluky znám a proběhla mezi námi sázka. Trenér navíc přišel s tím, že mi dá kapitánskou pásku a já nevěděl, jestli to unesu (smích). Teď k mému výkonu. Ze začátku zápasu jsem zkazil tři přihrávky. V 18. minutě mi trochu pomohlo, když jsem Pípanovi (Josef Pacal) přihrál na první gól zápasu. Úplný klid do kopaček jsem ale dostal až v okamžiku proměnění penalty, protože můj poslední pokutový kop v minulé sezóně proti Opatovu jsem neproměnil. Po zbytek zápasu to byl už jen koncert
Popíšeš nám tvůj nejhezčí gól?
Z těchto pěti gólu považuji za nejhezčí ten první. Bylo to za stavu 1:0, když jsme kopali rohový kop. Stál jsem s obráncem na penaltě, ale v době kopu jsem si odstoupil na velké vápno, kde jsem zůstal sám. Hostující obránce odhlavičkoval míč přímo do míst, kde jsem stál a skákající míč jsem bez přípravy trefil z první rány k tyči.
Jak jste spokojeni z dosavadní šestou příčkou tabulky?
Spokojený určitě jsem. Sedmí na nás ztrácí 4 body a na vyšší příčky je to o pár bodů. Umístění mohlo být i lepší, nebýt zaváhání v domácím zápase s posledním Domamilem. Tuto porážku ovšem zapříčinilo, že Přibyslavický A tým hrál ve stejný čas. Shodou okolností tato situace nastane i tuto sobotu, kdy B tým zajíždí do Šebkovic a A tým hraje doma se Studencem. Ale i tak klukům věřím, že ze Šebkovic bod dovezou!
Vzpomeneš si kdy jsi naposledy vstřelil pět branek mezi dospělými. Nebo to bylo vůbec poprvé?
Vzpomínám si, že svých pět branek jsem vstřelil i dva roky zpět, kdy B tým hrál ještě domácí zápasy v Čechtíně zrovna proti Rouchovanům. Na takové zápasy se prostě nezapomíná.
Jaká byla reakce spoluhráčů na tvůj střelecký počin a jak jste oslavili samotnou vysokou výhru?
Jelikož hraji v útoku a chci každý balón, tak se ode mě góly očekávají. Ovšem že dám 5 gólů asi nečekali. Výhru jsme zapili tím, že jsme v kabině vypili dva 50ti-litrové sudy Starobrna a nějakou tu jásalku. Náš hospodský Hása nás ještě odměnil výborným tatarákem s topinkami.
Kdo tě k fotbalu dovedl? A kde všude jsi působil?
K fotbalu mě dovel můj táta, který je do teď mým vzorem. Svoji kariéru jsem začal už v Přibyslavické přípravce, poté v žácích, přes dorost, který byl spojen s Okříškami. Pak následoval velký skok do chlapů, který zapříčinil, že jsem fotbalu dal na půlroku sbohem. Po čase mi ale začínal víc a víc chybět, tak jsem se k němu vrátil a jsem mu věrný dodnes. O změně klubu nepřemýšlím, jsem spokojený. Ale na telefonát od Zinédine Zidana čekám.
Máš oblíbeného fotbalistu?
Oblíbených fotbalistů mám více, ale stylem hry nejvíce obdivuji Cristiana Ronalda, který svým fotbalovým i nefotbalovým uměním udivuje celý svět.
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
Od malička je mou srdcovou záležitostí bílý balet. Věřím, že letos vyhraje španělskou ligu. Mým zatím nesplněným snem je být na zápasu Realu Madrid.
Jaké máš koníčky?
Po fotbale je mým největším koníčkem hokej, kde hraji jihlavskou ligu. Dále hraji okresní přebor v nohejbale. V neposlední řadě je to také posilování, lyžování a kolo.
Který filmový žánr vyhledáváš?
Nedá se říct, že bych nějaký žánr preferoval více. Podívám se na co je zrovna chuť. S přítelkyní máme ale na filmy rozdílné názory, takže většinou uděláme kompromis a díváme se na to, co chce ona (smích).
Tvoje oblíbené jídlo a pití?
Když tam je maso, sním vše. K pití samozřejmě pivo.
Sleduješ naše webové stránky?
Webové stránky fotbalunas.cz sleduji opravdu každý den. Je výborné, jak se ke každému zápasu píší komentáře, postřehy trenérů, před každým kolem je zavedena tipovačka, přidávání fotografií a hlasování pro hráče kola a poté rozhovor s hráčem kola. Jsem za tyto stránky rád, i za to, že se denně aktualizují. Díky a jen tak dál.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.