ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Radek Kurka: Vyšší soutěž mě láká

V minulém kole I. A třídy obdržel nejvyšší počet hlasů talentovaný záložník Oldřišova Radek Kurka, který vstřelil dva góly do sítě Bohuslavic a jednou úspěšně asistoval, takže výraznou měrou přispěl k pětibrankové demolici soupeře. Teprve devatenáctiletý borec patří v Oldřišově ke stabilním článkům základní sestavy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co říkáte na svou výhru?
Vítězství jsem vůbec nečekal. Už jenom to, že jsem se dostal do nejlepší sestavy, je pro mě velký úspěch. Výhra je jenom třešnička na dortu.
Kde jste sháněl podporu?
Hodně mě podporovali rodiče a kluci z týmu. Samozřejmě nemůžu zapomenout ani na spolužáky a třídního učitele, který se také zúčastnil hlasování. (úsměv) V kabině to hecují hlavně Honza Droppa a Denis Bořucký, který navíc pouští písničky před zápasem.
Jak vůbec hodnotíte práci redaktorů portálu FOTBALUNAS.cz?
Myslím si, že tato stránka je velmi povedená. Líbí se mi, že se vybírají hráči kola a články k jednotlivým zápasům jsou také výborné.
Nominaci do sestavy kola jste získal za zápas proti Bohuslavicím, které jste deklasovali 5:0. Šlo skutečně o tak jednoznačnou záležitost?
Ze začátku jsme se trošku trápili. Po první vstřelené brance jsme se však uklidnili a začali předvádět naši hru. Bohuslavice s námi dlouho držely krok, ale myslím si, že druhý gól do šatny hosty dorazil.
Nepatříte mezi kanonýry, přesto se vám povedlo vstřelit dva góly. Byl to váš nejlepší zápas mezi muži?
Už jednou jsem vstřelil dva góly za muže, ale tenhle zápas se mi povedl i z více stran, jako je třeba bojovnost a chtění hrát. Takže ano, byl to doposud můj nejlepší zápas v mužské kategorii.
Můžete nám přiblížit vaše branky?
První gól jsem dal, když se kopal roh. Zahráli jsme ho na krátko a já centroval na zadní tyč, kde to odhlavičkoval protihráč. Míč se dostal k Jardovi Klementovi, který vrátil balon do šestnáctky. Roman Wicha sice balon minul, ale já jsem střelou nahoru zavěsil. Druhý gól byl po faulu na naší půlce. Přímého kopu se ujal Šamárek, tak jsem si naběhl a věděl jsem, že mi balon přistane na noze, protože nás to takhle trénoval v dorostu. Potom jsem se řítil sám na bránu a střílel jsem technicky k pravé tyči.
Přestože máte teprve devatenáct let, v letošní sezoně jste stabilním článkem základní sestavy Oldřišova. Myslel jste si, že se mezi dospělými tak brzy prosadíte anebo jste spíše čekal, že budete teprve pomaličku sbírat zkušenosti?
Čekal jsem, že budu sbírat zkušenosti, ale jelikož se nám zrušil dorost, šel jsem do mužského áčka již o rok dříve. Musím ale říct, že jsem si na mužský fotbal ještě úplně nezvykl.
V čem je největší rozdíl mezi dorosteneckým a mužským fotbalem?
Největším rozdílem je pro mě rychlost a osobní souboje. Na tohle si pořád ještě zvykám.
Jak zatím vnímáte postavení Oldřišova v tabulce?
Čtvrtá pozice se nám líbí. Jsme určitě všichni spokojení. Samozřejmě to však může být ještě lepší, tým na to máme.
Nemyslíte i na postup?
Každý myslí na postup. (smích) Náš hlavní cíl je umístit se nahoře mezi nejlepší trojkou.
Láká vás osobně vyšší soutěž?
Vyšší soutěž mě láká, ale musel bych změnit přístup k fotbalu. Chodit na trénink, dávat si navíc během týdne a zlepšovat se ve všech směrech. Možná i trošku dospět. (smích)
Máte nějaký fotbalový sen či vzor?
Mým fotbalovým snem je zajet se podívat na slavné El Clasico do Barcelony. Za vzor považuji Ronaldinha, jeho technika byla neuvěřitelná.
Čemu se věnujete anebo co vás baví ve volném čase?
Ve volném času sleduju hodně seriály a chodím ven s přáteli. Když tyhle dvě věci nedělám, tak spím. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.