Solar: Je to asi moje poslední sezóna v Dubí. Rád bych postoupil

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Útočník 1. FC Dubí Krisitán Solar. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se Hráčem 7. kola. Potěšilo vás vítězství v naší anketě?
Určitě jsem za toto vítězství rád. Je to takové zpestření mého i týmového výkonu v poslední zápasech. Hlavně jsem rád, že se nám jako týmu celkově daří. Byl bych rád, abychom v takových výkonech pokračovali.
Máte ponětí, kdo pro vás vůbec hlasoval?
Pár mých známých a spolužáků ze školy. Ale nejvíce se na tom podílel táta, který to všude sdílel. Už několikrát jsem se dostal do sestavy kola, ale nikdy jsem se nestal hráčem kola. Táta chtěl, aby se to změnilo.
Do sestavy kola vás nominoval trenér Jan Brezovský. Myslíte, že to bylo oprávněné?
Chtěl bych poděkovat Honzovi za nominaci. Jsem rád, že ocenil můj výkon. A to jsem na utkání neodcestoval zrovna fit. Nerad bych, aby to vyznělo špatně, ale myslím, že ano. Asi jsem se z kluků vyspal nejlépe a pomohl jsem týmu ke třem bodům. Hlavně jsem rád, že se mi podařilo proměnit většinu šancí, které nám soupeř nabídl.
Vy jste dal hattrick a k dalšímu gólu se přimotal. Jak vy osobně jste se ve Svádově cítil?
Osobně jsem ve Svádově hrál poprvé a nevěděl jsem, jaký výkon od nich čekat. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na jeji styl hry. Pak už to šlo, jak mělo. Chtěl jsem být tahounem týmu, a proto jsem to ve 45. minutě zkusil vzít na sebe a vyklubala se z toho penalta, kterou jsem raději přenechal Vencovi Karrmannovi. Ale pořád jsem cítil, že moje šance se ukázat ještě přijde. Nakonec jsem ji využil tak, jak se ode mě očekává.
Jak zpětně hodnotíte vaše vítězství ve Svádově?
Jsou to pro nás důležité body. Jsme rádi, že se nám podařilo navázat na vítěznou vlnu. Teď nás čekají náročná utkání s Lukavcem a Liběšicemi, tam už se nebudou body získávat lehce. Ne, že by ostatní utkání byla lehká, ale Lukavec podává dobré stabilní výkony a Liběšice v této sezóně ještě neprohrály.
Jak po sedmi kolech hodnotíte vaše postavení v tabulce? Jste spokojený?
Tak oproti minulé sezóně je to určitě zlepšení, ale naše skupina je velmi vyrovnaná, třetí místo po sedmém kole nic neukazuje. Hlavní je, že jsme začali proměňovat šance. I díky tomu jsme tam, kde jsme. Přeci jenom dát 28 branek za sedm zápasů je krásná bilance.
V dalším kole hostíte doma Lukavec. Co od soupeře očekáváte?
Jako vždy to bude náročný zápas, Lukavec se prezentuje stabilně kvalitními výkony. Od té doby co jsem v Dubí, se mi s nimi ještě nepodařilo urvat nějaké body. Doufám, že se to o víkendu změní a budou rovnou tři.
Kde byste rád viděl Dubí na konci sezóny?
Osobně bych ho rád viděl na postupových příčkách, protože je to asi moje poslední sezóna v Dubí a rád bych mu pomohl do I. A. třídy. Po konci sezóny bych rád odcestoval do Prahy studovat vysokou školu a na fotbal do Dubí bych se dostával jen těžko. Bylo by to krásné zakončení mého působení v Dubí.
Co dělá Kristián Solar, když zrovna nehraje fotbal?
Většinu svého času věnuji studiu na Gymnázium v Teplicích nebo své brigádě. Ale nejraději mám dny, kdy nemusím nic dělat a mohu si den rozvrhnout podle sebe. Nejčastěji chodím ven s kamarády, věnuji se nějakému jinému sportu a nebo jen relaxuji a čtu si.
Sledujete Ligu mistrů? Komu v ní fandíte?
Ano sleduji, ale nemám zde přímo svůj vybraný tým. Spíše se rád podívám na kvalitní fotbal mezi dvěma silnými celky. Kdybych si ale měl vybrat, tak určitě Dortmund.
Jak jste se vůbec dostal k fotbalu?
Tento moment si přesně pamatuji. Ve třech letech mě sestra vzala na procházku kolem hřiště v Dubí, kde zrovna trénovali žáci. Když jsem je tak sledoval, začal se mi fotbal líbit a věděl jsem, že bych se k nim rád přidal. Jsem rád, že se tak stalo.
Máte nějaký fotbalový sen?
Tak jako každý bych se rád dostal do svého oblíbeného klubu a vstřelil za něj gól, ale toho už se asi nedočkám. Můj sen je hrát fotbal, jak jen dlouho to půjde, protože je to hra, která mě baví.
Znáte vůbec portál fotbalunas.cz?
Ano, každý týden si rád počtu hodnocení našeho i ostatních utkání. Je dobře, že existuje portál, který se věnuje i tomu našemu "vesnickému" fotbalu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.