ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Myslím, že nejvíce hlasů mi zasílali asi kamarádi a pěkné fanynky

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Naše redakce vyzpovídala Jakuba Janovského z Dolního Benešova.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře. Kdo Vám nejvíce zasílal hlasy?
Dobrý den, děkuji. Podle reakcí si myslím, že nejvíce hlasů mi zasílali asi kamarádi a pěkné fanynky, samozřejmě také náš realizační tým.
Co říkáte na propagaci amatérského fotbalu na našem portálu?
Je to asi jeden z nejlepších fotbalových webů, který znám. Já jej navštěvuji denně. A co slýchávám i ostatní z našeho týmu, jsou pravidelní účastnící tohoto webu. Svědčí o tom například i to, že odborník a náš vedoucí mužstva Pavel Pele Kozelek vedl po minulém kole tipovačku v naši soutěži. Mně například tento portál pomáhá poznávat našeho soupeře, vždy si přečtu články z jejich utkání a to mi pomůže se na něj lépe takticky připravit.
Jakou si myslíte, že bude mít tento portál budoucnost?
O naši lize tento portál informuje velmi kvalitně, takže věřím, že stálých návštěvníků a fanoušků bude neustále přibývat. Ostatní ligy zatím nesleduji (doufám, že příští rok budu sledovat opavský okresní přebor), takže zde nevím.
Bude Vás výhra stát něco v kabině?
V našem sazebníku je také poplatek za hráče kola. Bohužel nedávno jsem slavil své 21 narozeniny a tak minulý zápas do kabiny musela přijít odměna. Věřím, že mi tuto odměnu, kterou jsem donesl, v kabině uznají i za hráče kola. Jinak budu muset opět žádat rodiče o finanční podporu.
V pohodě jste porazily Darkovice. Popište našim čtenářům tento zápas.
Pro nás to byl jeden z lehčích zápasů, protože jsme nastoupili v silné sestavě a někteří hráči ze základní sestavy zrovna tento víkend nemuseli chodit po horách nebo jet na burčákové slavnosti, což nám velmi pomohlo. Samozřejmě se ale našli i výjimky, že Radku? Všichni hráči si od začátku plnili své povinnosti, které nám zadal trenér Husovský. To vedlo k tomu, že jsme po celý první poločas byli o hodně lepším týmem. Druhý poločas byl odlišný a my se většinou bránili. Ovšem šanci jsme měli o hodně více než soupeř. Darkovice můžou děkovat našemu trenérovi A týmu, že vzal s sebou na dopolední zápas áčka i Aleše Baránka. Ten byl nejspíše ze zdlouhavého cestování unavený, a tak v našem odpoledním utkání neprokázal své zabijácké zakončení, jinak mohl být výsledek výraznější.
Vy jste vstřelil druhou branku svého týmu. Jak padla?
Má druhá branka padla po přihrávce Aleše Baránka, který měl zvednutou hlavu a tak mě viděl. Můj spoluhráč Lukáš Kouba Stříbný údajně zakřičel, ať mu zmíněnou nahrávku pustím, já ovšem mám problémy se sluchem a naštěstí jsem jeho křik přeslechl. Viděl jsem, že na zadní tyčce je dost volného místa a tak jsem placírkou poslal míč přímo k této tyči. Od tyče se míč nekompromisně odrazil do brány hostujícího týmu.
Jaké ambice má Váš tým pro letošní sezónu?
Po prvních dvou kolech jsme měli ambice hrát minimálně první ligu. Ovšem pak přišla menší krize a my se ocitli pod tlakem. Jsem rád, že jsme tuto krizi ustali a vedení dalo nadále důvěru trenérovi Husovskému a neodvolalo ho. Nyní se na to díváme trochu reálněji, takže ambici je postup.
Koho vidíte za hlavního favorita soutěže?
Dolní Benešov B a Bohuslavice B.
V kolika letech jste začal se svou kariérou?
Začal jsem asi v šesti letech.
Popište ji našim čtenářům.
Protože jsem rodák z Ostravy, s fotbalem jsem začínal ve Vítkovicích. V naši kategorii jsme vždy ostravskému městu kralovali. Poté mne čekalo velmi úspěšné angažmá v Dolním Benešově, kde jsme postoupili do dorostenecké divize. Po ukončení dorostenecké kariéry jsem odešel na hostování do nedalekých Bohuslavic. Poté ovšem přišla lukrativní nabídka od stratéga a jednoho z nejlepších trenéru u nás pana Romana Kubiše, tu jsem nemohl odmítnout a odešel jsem do Strahovic. Zde jsem se na delší dobu zranil a musel jsem na operaci s kolenem. Od nové sezóny se u nás zakládalo béčko a já jsem byl osloven, zda bych nechtěl hrát za béčko. Když jsem viděl složení našeho realizačního týmu, neváhal jsem a slíbím, že pokud budu zdravotně OK, tak budu hrát.
Na jakém postu se Vám nejlíp hraje?
Mám velký dar od Boha na pozici mírně ofenzivního pravého obránce, kde se mi také nejlépe hraje. V béčku na této pozici ovšem nastupuji minimálně, ale protože se snažím být velký profesionál, snažím se jiné posty přijmout a i na jiných postech předvést co nejlepší výkon. Rozhodnutí vždy nechávám na trenérovi Husovském.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
Mým největším fotbalovým zážitkem je určitě postup dorostu do divize. Bohužel v mužské kategorii se mi to s béčkem již asi nepovede, jelikož v divizi působí naše áčko.
Jak trávíte volný čas?
Abych řekl pravdu, moc volného času nemám, a čím jsem starší, tím ho mám méně. Většinu mého času zabírá zodpovědná a řádná příprava do školy. Pokud se nějaký volný čas najde, nejraději jej trávím u sledování nějaké reality show nebo starších pořadu jako Doremi, Kolotoč…

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.