Jsem rád, že jsem v anketě uspěl mezi mladíky, směje se univerzál Soběkur Jiří Turek

Hrající trenér Soběkur Jiří Turek se musel v utkání proti Letné B popasovat s nečekanou situací, když po zranění brankáře Velkoborského zaujal místo mezi třemi tyčemi. Dvaapadesátiletý soběkurský univerzál, jenž obvykle nastupuje v poli a navíc je i trenérem svého týmu, se s nelehkou pozicí v deštivém zápase popasoval na výbornou, když předvedl několik pěkných zákroků a za svá záda pustil pouze jednu střelu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co říkáte na to, že jste se stal hráčem kola?
Jsem rád, že jsem uspěl mezi mladíky (smích). Velice mě to potěšilo.
Hlasování jste vyhrál s velkým náskokem. Motivoval jste své okolí při hlasování nebo to bylo bez vašeho přičinění?
Já jsem o nějakém hlasování z počátku vůbec nevěděl. Později mi to sdělila dcera. Osobně jsem nikoho nemotivoval, ale je možné, že jsem teď „populární“, začal jsem ještě trénovat fotbalový klub žen Flamengo Ladys Dnešice.
Jaké byly vaše pocity, když jste zjistil, že budete muset jít do branky?
Původně jsem měl jít na hřiště jako hráč, protože jsme měli hodně lidí zraněných a nemocných. A pak, když se zranil náš brankář, musel jsem se rychle převléknout do brankářského. Nadšený jsem z toho moc nebyl, ale nic jiného mi nezbývalo.
Máte nějaké zkušenosti s chytáním, nebo jste sám usoudil, že lepší varianta po zranění brankáře Velkoborského není?
Už jsem párkrát chytal při přátelských utkáních, sranda mačích a jak už jsem říkal, nebyla jiná možnost.
Dle slov Radka Duchka jste předvedl mezi třemi tyčemi dobrý výkon, když jste pustil za svá záda pouze jednu střelu. Jste spokojený se svým výkonem v roli gólmana?
Já celkem ano, ale na posuzování tu byli jiní.
Kdy vám bylo v brance nejhůře, případně, kdy jste si to nejvíce užíval?
Nejhůř mi bylo při silném dešti, protože se špatně chytalo a byl jsem promoklý. Radost jsem měl tehdy, když jsem chytil vyloženou šanci soupeře, kdy na mě hráč sám běžel.
Vy obvykle nastupujete za Soběkury pravidelně v poli. Jak to, že jste proti Letné B zůstal sedět z počátku jen na lavičce?
Chtěl jsem si užít také někdy roli trenéra, ale věděl jsem, že půjdu hrát.
Jak to vypadá s brankářem Velkoborským, bude připraven na následující kolo, nebo budete muset znovu zaskočit, případně máte k dispozici náhradního gólmana?
Doufám, že Tomáš Velkoborský bude schopen hrát. Pokud by případně nebyl, bude k dispozici brankář Lösch, který byl zdravotně indisponován.
Po třech vítězných utkáních, v nichž jste navíc ani jednou neinkasovali, jste prohráli proti Letné. Jak byste zpětně zhodnotil víkendový zápas?
Byli jsme slabším týmem a jak už bylo řečeno, trápí nás nemoc a zranění hráčů. Kvůli tomu si hráči zahráli na jiných postech, na kterých obvykle nehrají.
Zatím nestřílíte mnoho branek, ale zároveň jich málo dostáváte. Soustřeďujete se hlavně na defenzívu?
My máme v obraně stálé hráče, ale v útoku jsou bohužel hráči zraněni, proto se nám nedaří dávat góly.
Jak jste zatím spokojený jako trenér s probíhající sezonou?
Očekával jsem lepší výsledky, ale díky zraněným hráčům odpovídá umístění možnostem mužstva.
Jak probíhala prozatím vaše hráčská a trenérská kariéra?
Fotbal hraji od sedmi let a musím říci, že jsem stále aktivní i v mém věku. Hrál jsem za Flamengo Dnešice a za TJ Sokol Soběkury jako hráč a v Soběkurech v posledních letech vykonávám funkci trenéra. Nějakou dobu jsem hrál ve Vstiši a Chlumčanech za starou gardu. Od září letošního roku jsem si přibral trenérství žen Flamengo Ladys Dnešice.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.